Χρησιμοποιώντας κάρτες Visa σε αθλητικό διαδικτυακό στοίχημα

VISA LogoΚαθημερινά πραγματοποιούμε πλήθος συναλλαγών εντός και εκτός διαδικτύου. Οι ηλεκτρονικές πληρωμές αποτελούν μία ευκολία και η χρήση τους γενικεύεται. Μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές είναι οι κάρτες Visa. Ας ρίξουμε μία ματιά πώς μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε όταν παίζουμε online στοίχημα.

Οι καλύτερες ιστοσελίδες στοιχήματος με Visa το 2019

Αξιολόγηση εμπειρογνωμόνων
ανταύγειες
Καλώς Προσφορά
 • Πολύ καλές αποδόσεις και πλήθος αθλημάτων και αγορών
 • Εκπληκτικές προσφορές
 • Live Stream
 • Πολύ καλές αποδόσεις και πλήθος αθλημάτων και αγορών
 • Εκπληκτικές προσφορές
 • Live Stream
Stoiximan Εμπειρίες
 • Πολύ καλά επίπεδα αποδόσεων
 • Δυνατότητα πονταρίσματος σε e-sports
 • Δυνατότητα Cash Out σε pre game και στο ζωντανό στοίχημα
 • Πολύ καλά επίπεδα αποδόσεων
 • Δυνατότητα πονταρίσματος σε e-sports
 • Δυνατότητα Cash Out σε pre game και στο ζωντανό στοίχημα
Tipbet Εμπειρίες
 • Υψηλές αποδόσεις στις στοιχηματικές αγορές
 • Στοίχημα σε πολιτική, σε ψυχαγωγία και σε άλλες μη αθλητικές κατηγορίες
 • Υψηλές αποδόσεις στις στοιχηματικές αγορές
 • Στοίχημα σε πολιτική, σε ψυχαγωγία και σε άλλες μη αθλητικές κατηγορίες
Novibet Εμπειρίες

Τι ακριβώς είναι οι κάρτες Visa;

Πρόκειται για κάρτες συναλλαγών, τις οποίες μπορεί να πάρει κανείς από την τράπεζα του στη μορφή πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας. Όσον αφορά τη Visa:

 • Ιδρύθηκε στην Καλιφόρνια το 1958
 • Το 2018 είχε έσοδα 20,61 δισεκατομμύρια δολάρια
 • Προσφέρει ανέπαφες συναλλαγές και πληρωμές με κινητό
 • Γίνεται δεκτή σε περισσότερες από 200 χώρες και εδάφη παγκοσμίως
 • Αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο οργανισμό πληρωμών με κάρτες μετά την κινεζική UnionPay

Πώς ακριβώς λειτουργεί μία κάρτα Visa;

Μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει μία κάρτα Visa τόσο για συναλλαγές σε καταστήματα, όσο και για ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω διαδικτύου ή τηλεφώνου. το ύψος των πληρωμών αντιστοιχεί στο αντίστοιχο ύψος του λογαριασμού που είναι συνδεδεμένος με την κάρτα (χρωστικές και προπληρωμένες) ή στο ύψος του ημερήσιου/μηνιαίου ορίου (πιστωτικές κάρτες). Sτα καταστήματα χρησιμοποιούνται μηχανές POS για τις πληρωμές, ενώ στο διαδίκτυο θα πρέπει να συμπληρωθούν τα στοιχεία που αναγράφονται στην κάρτα.

VISA Card

VISA Card

 

Το ιστορικό της Visa

Η ίδρυση έγινε το 1958 στο Φρέσνο της Καλιφόρνιας, αρχικά ως BankAmericard. Η ονομασία Visa χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1976, με την ένωση πιστωτικών καρτών. Η εταιρεία διαθέτει σήμερα 4 διακομιστές δεδομένων στον κόσμο που της επιτρέπουν να διαχειρίζεται ως και 30.000 ταυτόχρονες συναλλαγές. Το 2014 επεξεργάστηκε 100 δισεκατομμύρια συναλλαγές, συνολικού ύψους 6,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων!

Η Visa στην Ελλάδα

Οι κάρτες Visa άρχισαν να χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα από τη δεκαετία του 1980 και σταδιακά η χρήση τους έγινε πιο ευρεία. Μαζί με τη Mastercard αποτελούν σήμερα τα δύο μεγαλύτερα brands στον χώρο των καρτών στη χώρα. Τα capital controls αύξησαν σημαντικά τον τζίρο της Visa στην Ελλάδα, καθώς και γενικότερα τη χρήση των καρτών από τους Έλληνες.

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης καρτών Visa

Οι κάρτες Visa προσφέρουν πάρα πολλές ευκολίες. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι συναλλαγές πραγματοποιούνται σε δευτερόλεπτα, προσφέροντας πολύ μεγάλη ασφάλεια στις συναλλαγές. Γίνονται δεκτές σχεδόν στο σύνολο των καταστημάτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και επιτρέπουν τα ταξίδια και τις συναλλαγές όπου κι αν βρίσκεται κάνεις, χωρίς την ανάγκη για μετρητά η συνάλλαγμα. Χρησιμοποιούνται κατά κόρον στις ελληνικές τράπεζες, που συνηθίζουν τις συνδέουν με προγράμματα επιβράβευσης καταθετών, προσφέροτας εκπτώσεις, ειδικές προσφορές και πόντους του συγκεντρώνει κάνεις από τις συναλλαγές του, με εξαργύρωση σε δώρα.

Η χρήση των καρτών Visa στο αθλητικό στοίχημα

Οι κάρτες Visa αποτελούν μία από τις πιο βασικές και δημοφιλείς μεθόδους κατάθεσης και ανάληψης χρημάτων σε στοιχηματικές ιστοσελίδες. Μπορεί κανείς να καταθέσει άμεσα χρήματα στον στοιχηματικό του λογαριασμό, πληκτρολογώντας τα στοιχεία επάνω στην κάρτα. Όταν γίνονται αναλήψεις, τα χρήματα μεταφέρονται από τον στοιχηματικό λογαριασμό προς τον τραπεζικό λογαριασμό που είναι συνδεδεμένος με την κάρτα Visa.

Χρήση καρτών Visa για ηλεκτρονικές συναλλαγές σε στοιχηματικές ιστοσελίδες

Αν θέλετε να προχωρήσετε σε κατάθεση και σε ανάληψη χρημάτων σε κάρτες Visa, η διαδικασία περιλαμβάνει: 

Καταθέσεις – Πληκτρολογήστε το ονοματεπώνυμό, το νούμερο της κάρτας Visa, την ημερομηνία λήξης και τον κωδικό στο πίσω μέρος της κάρτας. Οι πληρωμές πραγματοποιούνται χωρίς καμία αναμονή και τα χρήματα μεταφέρονται εκεί που θέλετε.

Αναλήψεις – Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία και τα χρήματα μεταφέρονται από τον στοιχηματικό σας λογαριασμό στο υπόλοιπο της κάρτας Visa. Συνήθως οι αναλήψεις χρειάζονται 1-2 εργάσιμες ημέρες για τα ολοκληρωθούν. 

Υπάρχουν κίνδυνοι από τη χρήση των καρτών Visa στο αθλητικό στοίχημα;

Η χρήση καρτών Visa είναι ιδιαίτερα ασφαλής. Οι δικλείδες ασφαλείας της Visa είναι πολύ ισχυρές και περιλαμβάνουν πρωτόκολλα και αλγόριθμους κρυπτογράφησης. Είναι συνεπώς δύσκολο έως αδύνατο να παραβιαστούν. Οι συναλλαγές πραγματοποιούνται στην πύλη πληρωμών της Visa και όχι στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας/καταστήματος.

Πώς μπορεί κανείς να αποκτήσει μία κάρτα Visa;

Μπορείτε να αποκτήσετε κάποια κάρτα Visa από την τράπεζα στην οποία συνεργάζεστε, είτε από ιστοσελίδες που προσφέρουν προπληρωμένες κάρτες.

 1. Επισκεφτείτε την τράπεζα την ιστοσελίδα έκδοσης της κάρτας
 2. Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην ηλεκτρονική η στην έντυπη φόρμα
 3. Υπογράψτε και αποδεχτείτε τους όρους της σύμβασης ανάμεσα στις δύο πλευρές
 4. Περιμένετε να σας δοθεί ή να σταλεί ταχυδρομικά η νέα σας κάρτα
 5. Ενεργοποιήστε την κάρτα στο διαδίκτυο ή σε κάποιο ATM με τον κωδικό σας.

Χρεώσεις και προμήθειες καρτών Visa

Συνήθως οι κάρτες αυτού του είδους εξασφαλίζουν τα κέρδη από τις προμήθειες τους στα καταστήματα ή τις ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν την υπηρεσία (προμήθεια 1-2%), όχι από τους χρήστες. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως οι κάτοχοι καρτών Visa πληρώνουν προμήθειες. Αυτό συμβαίνει κυρίως σε αγορές με ξένο συνάλλαγμα, σε αναλήψεις μετρητών και τραπεζικές λειτουργίες σε ATM άλλων τραπεζών, σε περιπτώσεις αντικατάστασης κάρτας κλπ.

Εναλλακτικές επιλογές για τη χρήση καρτών Visa

Οι ηλεκτρονικές πληρωμές με κάρτες Visa είναι σίγουρα πολύ εξυπηρετικές, αλλά υπάρχουν αντίστοιχες επιλογές εφόσον δεν σας εξυπηρετούν. στην Ελλάδα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις εξής εναλλακτικές:

 • Mastercard
 • Maestro
 • Neteller
 • Viva Wallet

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις

Εάν έχετε ερωτήσεις, ρίξτε μία ματιά παρακάτω, όπου φροντίζουμε να απαντήσουμε στις πιο συχνές από αυτές, που αφορούν τη χρήση καρτών Visa:

Πόσο ασφαλής είναι η χρήση καρτών Visa στοιχηματικές ιστοσελίδες;

Η μέθοδος είναι απόλυτα ασφαλής. Η Visa πραγματοποιεί χιλιάδες συναλλαγές σε όλο τον κόσμο καθημερινά και διαθέτει πολύ ασφαλή συστήματα και πρότυπα ασφάλεια συναλλαγών. Είναι σχεδόν αδύνατο να συμβεί το οτιδήποτε.

Πώς μπορώ να καταθέσω χρήματα στην κάρτα Visa;

Συνήθως οι κάρτες Visa συνδέονται με κάποιον ηλεκτρονικό λογαριασμό. Εκεί βάζετε χρήματα και να τα συνδέσετε με την κάρτα, είτε δίνοντας μετρητά σε φυσικό κατάστημα, είτε μεταφέροντας χρήματα μέσω e-banking κλπ. Εάν μιλάμε για πιστωτική κάρτα τότε απλά πραγματοποιείτε συναλλαγές έως το όριο που σας έχει ορίσει η τράπεζά σας.

Είναι απαραίτητο να ταυτοποιήσω τα στοιχεία μου για να χρησιμοποιήσω κάρτες Visa;

Συνήθως ναι. Για να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες της Visa θα πρέπει να γίνει ταυτοποίηση του προσώπου, περιλαμβάνει συνήθως την αποστολή ενός αντιγράφου της ταυτότητας ή του διαβατηρίου σας.

Υπάρχουν χρεώσεις από τη χρήση καρτών Visa;

Συνήθως όχι, αλλά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις υπάρχουν προμήθειες. Συμβουλευτείτε τη σχετική παράγραφο παραπάνω, και τις ιστοσελίδες του Ιδρύματος έκδοσης της κάρτας, καθώς και της εταιρείας Visa.

Τι κάνω εάν μία συναλλαγή δεν εγκριθεί;

Το πιο πιθανό σενάριο είναι να μην υπάρχουν αρκετά χρήματα στο λογαριασμό που συνδέεται με την κάρτα. Ρίξτε μία ματιά στο υπόλοιπο σας και συμπληρώστε το με κάποια κατάθεση χρημάτων. Μπορεί επίσης να έχετε φτάσει στο όριο της πιστωτικής σας κάρτας και να μην είναι εφικτές επιπλέον συναλλαγές. Εάν δεν ισχύει τίποτα από αυτά, επικοινωνήστε με το ίδρυμα που εξέδωσε την κάρτα σας.

Πόσος χρόνος απαιτείται για την ολοκλήρωση μιας καταθέσεις χρημάτων σε στοιχηματική ιστοσελίδα;

Απαιτούνται μόνο ελάχιστα δευτερόλεπτα για την ολοκλήρωση της πληρωμής. Το μόνο που κάνετε είναι να δώσετε τα στοιχεία σας σε μία φόρμα και αφού πατήσετε το κουμπί της πληρωμής, αυτή ολοκληρώνεται μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Πόσο πρέπει να περιμένω για να κάνω ανάληψη χρημάτων στην κάρτα μου;

Οι αναλήψεις χρημάτων σε κάρτες Visa και αντίστοιχες κάρτες απαιτούν συνήθως 1-2 εργάσιμες ημέρες. Σημαντικό ρόλο παίζει και η ταχύτητα επεξεργασίας του αιτήματος ανάληψης σας από την ίδια τη στοιχηματική ιστοσελίδα.

Ουσιαστικές συμβουλές για τη χρήση καρτών Visa

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε πιο αποδοτικά τις κάρτες σας διαβάστε τις ακόλουθες πρακτικές συμβουλές μας:

 • Εάν δεν αισθάνεστε ασφάλεια, η Visa σας προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας εικονικών καρτών. Δημιουργούνται τα στοιχεία μίας εικονικής προπληρωμένη κάρτας, περιορισμένης διαρκείας χρήσης, στην οποία μπορείτε να μεταφέρετε όσα λεφτά θέλετε από την κανονική σας κάρτα.
 • Χρησιμοποιήστε τις ανέπαφες πληρωμές ή τις πληρωμές μέσω κινητών τηλεφώνων και άλλων φορητών συσκευών που προσφέρει η Visa. Είναι εξαιρετικά πρακτικές για συναλλαγές μικρών ποσών.
 • Αποφύγετε τη χρήση ATM άλλων τραπεζών γιατί θα χρειαστεί να πληρώσετε προμήθειες ακόμα και για απλές λειτουργίες όπως η ερώτηση υπολοίπου. Χρησιμοποιήστε είτε ATM της ίδιας Τράπεζας, είτε το e-banking σας για τις λειτουργίες αυτές.
 • Οι κάρτες Visa αποτελούν μία εξαιρετική επιλογή για κατάθεση και ανάληψη χρημάτων σε στοιχηματικές ιστοσελίδες, καθώς υποστηρίζουν πλήρως, σε όλες τις ιστοσελίδες τις αντίστοιχες αυτές λειτουργίες.

Το τελικό μας συμπέρασμα

Η χρήση καρτών Visa στο διαδικτυακό στοίχημα αποτελεί μία εξαιρετική πρακτική, που προσφέρει μόνο ασφάλεια και άνεση στις συναλλαγές. Οι συναλλαγές με Visa δεν έχουν προμήθειες όταν παίζετε αθλητικό στοίχημα. Αξιοποιήστε το γεγονός αυτό. Πιθανότατα θα διαθέτετε ήδη κάποια κάρτα Visa, την οποία θα σας έχει χορηγήσει η τράπεζα σας. Ακόμα κι αν δεν συμβαίνει αυτό, η έκδοση μιας νέας κάρτας είναι πάρα πολύ εύκολη μέσω κάποιου καταστήματος η μέσω διαδικτύου. Εκμεταλλευτείτε τα προγράμματα επιβράβευσης κάτω Visa που προσφέρουν οι τράπεζες για να εξασφαλίσετε επιπλέον δώρα και εξοικονόμηση χρημάτων στις καθημερινές σας συναλλαγές.