Χρηματικές συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες στο online στοίχημα

credit-cardΤο πλαστικό χρήμα αποτελεί γεγονός εδώ και δεκαετίες. Αποτελούν πιο πρακτική λύση από τη χρήση μεγάλων ποσών σε μετρητά και φυσικά εξυπηρετούν με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο διαδίκτυο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις πιστωτικές κάρτες για να παίξετε διαδικτυακό στοίχημα. 

Οι καλύτερες ιστοσελίδες στοιχήματος με πιστωτικές κάρτες το 2019

Αξιολόγηση εμπειρογνωμόνων
ανταύγειες
Καλώς Προσφορά
 • Πολύ καλές αποδόσεις και πλήθος αθλημάτων και αγορών
 • Εκπληκτικές προσφορές
 • Live Stream
 • Πολύ καλές αποδόσεις και πλήθος αθλημάτων και αγορών
 • Εκπληκτικές προσφορές
 • Live Stream
Stoiximan Εμπειρίες
 • Πολύ καλά επίπεδα αποδόσεων
 • Δυνατότητα πονταρίσματος σε e-sports
 • Δυνατότητα Cash Out σε pre game και στο ζωντανό στοίχημα
 • Πολύ καλά επίπεδα αποδόσεων
 • Δυνατότητα πονταρίσματος σε e-sports
 • Δυνατότητα Cash Out σε pre game και στο ζωντανό στοίχημα
Tipbet Εμπειρίες
 • Υψηλές αποδόσεις στις στοιχηματικές αγορές
 • Στοίχημα σε πολιτική, σε ψυχαγωγία και σε άλλες μη αθλητικές κατηγορίες
 • Υψηλές αποδόσεις στις στοιχηματικές αγορές
 • Στοίχημα σε πολιτική, σε ψυχαγωγία και σε άλλες μη αθλητικές κατηγορίες
Novibet Εμπειρίες

Τι ακριβώς είναι οι πιστωτικές κάρτες;

Οι πιστωτικές κάρτες αποτελούν ουσιαστικά πίστωση χρημάτων που προσφέρει κάποια τράπεζα στον πελάτη της. Επιτρέπει να ψωνίζουμε ή να πραγματοποιήσουμε πληρωμές μέχρι ένα συγκεκριμένο ύψος χρημάτων, καταβάλλοντας κάποιο επιτόκιο για τη χρήση της υπηρεσίας:

 • Η πρώτη αναφορά για πιστωτική κάρτα έγινε το 1887 στο μυθιστόρημα “Κοιτώντας πίσω” του Έντουαρντ Μπέλαμι
 • Η πρώτη πιστωτική κάρτα δημιουργήθηκε το 1928, η Charga-plate
 • Ο μέσος Αμερικανός διαθέτει 3,1 πιστωτικές κάρτες
 • Η πιο δημοφιλής χρήση είναι για online αγορές και ακολουθούν τα ταξίδια
 • Τη μεγαλύτερη χρήση πιστωτικών καρτών πραγματοποιούν οι Καναδοί με 82,5%

Πώς ακριβώς λειτουργεί μία πιστωτική κάρτα;

Η πιστωτική κάρτα δεν συνδέεται με τραπεζικό λογαριασμό όπως συμβαίνει με τις χρεωστικές κάρτες. Το ποσό που μπορεί να ξοδέψει ο καταναλωτής εξαρτάται από τη συμφωνία με την εταιρεία που εξέδωσε την κάρτα. Υπάρχουν ημερήσια και μηνιαία όρια αγορών. Εάν κάποιος φτάσει σε αυτά, δεν έχει δυνατότητα να προχωρήσει σε περισσότερες συναλλαγές. Οι πιστωτικές κάρτες γίνονται δέκτες σε POS, σε ATM και μέσω τηλεφώνου ή διαδικτύου.

Το ιστορικό των πιστωτικών καρτών

Οι πιστωτικές κάρτες έκαναν την εμφάνισή τους στις ΗΠΑ το 1928, αλλά πιο κοντά στη σημερινή τους μορφή, τη δεκαετία του ’50 από το Diners Club. Την δεκαετία του ’80 προστέθηκαν μαγνητικές ταινίες και το ’90 τσιπάκια. Η σύνδεση μετα κινητά πραγματοποιήθηκε το 2008.

Οι πιστωτικές κάρτες στην Ελλάδα

Η χρήση των πιστωτικών καρτών στην Ελλάδα ξεκίνησε ουσιαστικά από τη δεκαετία του 1980. Στην αρχή η χρήση ήταν αρκετά περιορισμένη, καθώς το σύστημα δεν είχε γίνει ηλεκτρονικό ακόμη. Όταν άρχισε να γίνεται ηλεκτρονική επεξεργασία των καρτών, τότε άρχισε να αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των κατόχων πιστωτικών καρτών. Σήμερα ο αριθμός είναι μεγαλύτερος από ποτέ και οι κυρίαρχες κάρτες στην Ελλάδα είναι Mastercard και VISA.

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης πιστωτικών καρτών

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα μιας πιστωτικής, κάρτας όπως φαίνεται και από το ίδιο της το όνομα είναι ότι ο κάτοχος της παίρνει μία πίστωση για να πραγματοποιήσει συναλλαγές. Με άλλα λόγια δεν χρειάζεται να διαθέτει τα χρήματα, είναι σαν να δανείζεται και αποπληρώνει στη συνέχεια του χρέος του αυτό. Οι τράπεζες ή οι συνεργαζόμενες εταιρείες που εκδίδουν τις κάρτες έχουν συνήθως προγράμματα επιβράβευσης και δίνουν κίνητρα για τη χρήση τους. Μπορεί να είναι εκπτώσεις σε υπηρεσίες και προϊόντα κι άλλα μπόνους και προσφορές.

Η χρήση των πιστωτικών καρτών στο αθλητικό στοίχημα

Οι αθλητικές ιστοσελίδες χρησιμοποιούν πλήρως τις δυνατότητες που προσφέρουν οι πιστωτικές κάρτες. Οι καταθέσεις πραγματοποιούνται στιγμιαία, ενώ ταχύτατες είναι επίσης και αναλήψεις. Ορισμένες στοιχηματικές ιστοσελίδες ίσως να μην της υποστηρίζουν πλήρως (πχ. αναλήψεις προς πιστωτικές κάρτες Mastercard σε κάποιες περιπτώσεις). Η χρήση των πιστωτικών καρτών σε αθλητικές στοιχηματικές ιστοσελίδες είμαι πολύ πρακτική.

Χρήση των πιστωτικών καρτών για καταθέσεις και αναλήψεις σε ιστοσελίδα στοιχήματος

Η διαδικασία κατάθεσης και ανάληψης χρημάτων είναι πολύ απλή:

Καταθέσεις – Όπως συμβαίνει αντίστοιχα με τις χρεωστικές και τις προπληρωμένες κάρτες, απλά συμπληρώνετε τα στοιχεία της κάρτας σας, όπως αυτά αναγράφονται πάνω σε αυτή, επιλέγετε το ποσό που θέλετε να καταθέσετε και η μεταφορά χρημάτων γίνεται στη στιγμή.

Αναλήψεις – Κάνετε την ίδια διαδικασία, όπως αυτή της κατάθεσης χρημάτων. Η συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να χρειαστεί παραπάνω χρόνο για να ολοκληρωθεί, ανάλογα με το πόσο γρήγορα επεξεργάζεται τα αιτήματα πληρωμών η στοιχηματική ιστοσελίδα.

Υπάρχει κάποιος κίνδυνος από τη χρήση πιστωτικών καρτών;

Σε κάθε συναλλαγή υπάρχει κάποιος κίνδυνος. Είναι γεγονός πως η χρήση των πιστωτικών καρτών είναι πολύ πιο ασφαλής από όλες τις πλευρές. Είναι πιο δύσκολο να υποκλαπούν τα στοιχεία σας και κάποιος κακόβουλος να σας κλέψει χρήματα. Ακόμα και αν χάσετε την κάρτα σας μπορείτε με ένα γρήγορο τηλεφώνημα να την μπλοκάρετε.

Πώς μπορώ να αποκτήσω πιστωτική κάρτα;

Οι πιστωτικές κάρτες προσφέρονται κατά κύριο λόγο από τις τράπεζες. Επισκεφτείτε την τράπεζα με την οποία συνεργάζεστε και ενημερωθείτε για τα προγράμματα πιστωτικών καρτών, τα επιτόκια, αλλά και τις παροχές. Διάφορες εταιρείες εκδίδουν πιστωτικές κάρτες σε συνεργασία με τράπεζες, προσφέροντας έξτρα εκπτώσεις και προσφορές. Εάν χρησιμοποιείτε συνέχεια τις υπηρεσίες κάποιας συγκεκριμένης εταιρείας που εκδίδει κάποια πιστωτική κάρτα, είναι πολύ πιθανόν να σας συμφέρει να επιλέξετε τη δική της κάρτα λόγω των παροχών/εκπτώσεων.

Προμήθειες και χρεώσεις των πιστωτικών καρτών

Συνήθως υπάρχει μία περίοδος «χάριτος», 20-25 ημερών από την πραγματοποίηση της συναλλαγής σας. μαμά αποπληρώσετε το ποσό που οφείλεται μέσα σε αυτή την περίοδο δεν υπάρχουν χρεώσεις. Σε αντίθετη περίπτωση πληρώνετε το επιτόκιο το οποίο έχετε προσυμφωνήσει με την τράπεζά σας για την καθυστέρηση. Εάν γενικά πληρώνεται τακτικά, τα επιτόκια υποχωρούν με τον καιρό, ως επιβράβευση από την τράπεζά. Υπάρχουν χρεώσεις για την ανάληψη μετρητών από την πιστωτική σας κάρτα και ενδεχομένως και άλλες χρεώσεις. Καλό είναι να έχετε ενημερωθεί σωστά και έγκαιρα για τη χρήση της πιστωτικής σας κάρτας.

Εναλλακτικές επιλογές για τη χρήση πιστωτικών καρτών

Οι πιστωτικές κάρτες είναι χρήσιμες αλλά υπάρχουν και εναλλακτικές επιλογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να παίξετε διαδικτυακό στοίχημα. Πιο συγκεκριμένα:

 • Χρεωστικές ή προπληρωμένες κάρτες Mastercard/VISA
 • Neteller
 • Viva Wallet
 • Paysafecard

Τακτικές ερωτήσεις και απαντήσεις

Παρακάτω ακολουθούν κάποιες πολύ συχνές ερωτήσεις που αφορούν τη χρήση πιστωτικών καρτών και οι αντίστοιχες απαντήσεις:

Είναι ασφαλής η χρήση πιστωτικών καρτών σε στοιχηματικές ιστοσελίδες;

Πάντα υπάρχουν κίνδυνοι, αλλά η χρήση πιστωτικών καρτών είναι από τις πιο ασφαλείς μεθόδους συναλλαγών. Οι συναλλαγές πραγματοποιούνται στην πύλη πληρωμών της τράπεζας και όχι στην στοιχηματική ιστοσελίδα, ούτε καταγράφονται τα στοιχεία τα δικά σας και της κάρτας σας. Είναι σχεδόν αδύνατο να πάει κάτι στραβά.

Πώς μπορώ να καταθέσω χρήματα σε πιστωτική κάρτα;

Ουσιαστικά δεν μπορείτε… Οι πιστωτικές κάρτες αποτελούν “δάνειο” που σας προσφέρει η τράπεζά. Σας δίνει τη δυνατότητα να πληρώσετε προκαταβολικά χωρίς να διαθέτετε χρήματα. Στη συνέχεια σας έρχεται ένας λογαριασμός να πληρώσετε για τις συναλλαγές αυτές. Εφόσον βρίσκεστε εντός ορίων, μην ανησυχείτε για το υπόλοιπο.

Είναι απαραίτητο να τακτοποιήσω τα στοιχεία μου για να αποκτήσω μία πιστωτική κάρτα;

Ναι, είναι απαραίτητο. θα πρέπει να δώσετε τα έγγραφα ταυτοποίησης που θα σας ζητηθούν. Για να παραλάβετε την κάρτα υπογράφετε μία σχετική σύμβαση που με προϋποθέσεις, μεταξύ των οποίων είναι και η ταυτοποίηση των στοιχείων.

Υπάρχουν χρεώσεις για την χρήση πιστωτικών καρτών;

Ναι υπάρχουν χρεώσεις, τις οποίες καλό είναι να γνωρίζετε. Διαβάστε την αντίστοιχη παράγραφο και ενημερωθείτε από την τράπεζα και τον πάροχο της κάρτας σας.

Τι γίνεται εάν μία συναλλαγή δεν εγκριθεί;

Πιθανότατα έχετε φτάσει στο όριο της κάρτας σας και δεν μπορείτε να πραγματοποιήσετε περαιτέρω συναλλαγές. Αν δεν συμβαίνει αυτό, επικοινωνήστε για την τράπεζα για περισσότερες πληροφορίες. Μπορεί να έχει μπλοκαριστεί η κάρτα σας, ίσως για λόγους ασφαλείας, αλλά συνήθως ενημερώνεστε γι’ αυτό.

Πόσο χρόνο χρειάζομαι για να ολοκληρώσω μία κατάθεση και να παίξω στοίχημα;

Ελάχιστα δευτερόλεπτα. Συμπληρώνετε απλά τα στοιχεία που αναγράφονται πάνω στην κάρτα και πατάτε το κουμπί πληρωμής στη στοιχηματική ιστοσελίδα. Τα χρήματα μεταφέρονται αυτόματα στο στοιχηματικό λογαριασμό σας και παίζετε το στοίχημα που θέλετε μέσα σε δευτερόλεπτα.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να μπουν τα χρήματα στην κάρτα μου μετά από κάποια ανάληψη;

Συνήθως οι αναλήψεις σε πιστωτικές κάρτες δεν είναι εφικτές. Καλό είναι να ρωτήστε τον πάροχο της κάρτας σας για το τι ακριβώς συμβαίνει και αν μπορείτε να προχωρήσετε σε αναλήψεις χρημάτων. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις χρεωστικών καρτών συνήθως απαιτούνται 1-2 εργάσιμες ημέρες για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Πρακτικές συμβουλές για τη χρήση πιστωτικών καρτών

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε σωστά τις πιστωτικές σας κάρτες, για να εξοικονομείτε χρήματα και να μπορείτε να συναλλάσσεται με άνεση.

– Φροντίστε να αποπληρώνεται τους λογαριασμούς σας έγκαιρα. με αυτό τον τρόπο κάποια στιγμή θα πέσει το επιτόκιο και δεν θα χρειάζεται να πληρώσετε επιπλέον εισφορές και τις καθυστερήσεις.

– Μην προχωράτε σε ανάληψη μετρητών από ATM. Οι χρεώσεις για τη συγκεκριμένη διαδικασία είναι συνήθως πολύ υψηλές και δεν συμφέρουν. Κάντε το μόνο εφόσον είναι απολύτως απαραίτητο.

– Προτιμήστε τις χρεωστικές κάρτες εάν έχετε χρήματα. Χρησιμοποιήστε πρώτα τη χρεωστική σας κάρτα. μπορεί να ξεχάσετε να πληρώσετε ή να καθυστερήσετε την πληρωμή και να έχετε επιπλέον χρεώσεις.

Συμπερασματικά

Οι πιστωτικές κάρτες αποτελούν σύγχρονη άνεση, επιτρέποντας πλήθος συναλλαγών και κατάθεση χρημάτων σε στοιχηματικές ιστοσελίδες. Εάν διαθέτετε κάποια χρεωστική κάρτα και έχετε χρηματική ρευστότητα για να τροφοδότησε τον λογαριασμό σας, καλό είναι να προτιμήσετε τη χρεωστική κάρτα έναντι της πιστωτικής. Αλλιώς, απλά φροντίστε να πληρώνετε έγκαιρα τους λογαριασμούς σας για να μην πληρώσετε περισσότερα. Ενδεχομένως να αντιμετωπίσετε πρόβλημα με  αναλήψεις χρημάτων, για αυτό φροντίστε να δείτε πώς ακριβώς λειτουργεί η πιστωτική σας κάρτα και να χρησιμοποιήσετε κάποια εναλλακτική μέθοδο. Οι πιστωτικές κάρτες είναι χρήσιμες, αλλά υπάρχουν παγίδες», για αυτό φροντίστε να είστε ενημερωμένοι και να μην ξεχνάτε τις οφειλές σας.