Οι στοιχηματικές ιστοσελίδες στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα η αγορά του στοιχήματος και των τυχερών παιχνιδιών γενικότερα στο διαδίκτυο ρυθμίστηκε το 2011, όταν θεσπίστηκε για πρώτη φορά το νομικό πλαίσιο για την αδειοδότηση και τη λειτουργία των ιστοσελίδων του συγκεκριμένου χώρου. Αρχικά δόθηκαν κάποιες προσωρινές άδειες λειτουργίας, οι οποίες όμως εξακολουθούν ακόμα να ισχύουν εν έτει 2019, με το καθεστώς ωστόσο να αναμένεται να αλλάξει μέσα στους επόμενους μήνες, μάλλον εντός του 2024, με την οριστική έκδοση μόνιμων αδειών λειτουργίας στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες.

ΕλλάδαΣτην ελληνική αγορά αυτή τη στιγμή υπάρχουν 24 εταιρείες με άδεια λειτουργίες, με μικρότερο αριθμό να είναι όμως ενεργές, διαθέτοντας μία οι περισσότερες ιστοσελίδες στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών. Αυτές οι ιστοσελίδες λειτουργούν συνεπώς σήμερα με νόμιμη άδεια λειτουργίας στη χώρα μας και με έλεγχο που πραγματοποιείται από την αρμόδια Εθνική Αρχή, την Επιτροπή Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ). Η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι αρμόδια για την έκδοση των αδειών, για τον έλεγχο των στοιχηματικών ιστοσελίδων και γενικότερα για τη λειτουργία της αγοράς του διαδικτυακού και του επίγειου στοιχήματος σε όλη τη χώρα.
Όλες οι υπόλοιπες ιστοσελίδες, ουσιαστικά δεν έχουν εξασφαλίσει κάποια άδεια λειτουργίας, με αποτέλεσμα να θεωρούνται παράνομες. Μάλιστα, η ΕΕΕΠ έχει φροντίσει να υποχρεώσει τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου να μπλοκάρουν την πρόσβαση στις σελίδες αυτές, ενώ παράλληλα έχει δημιουργήσει και μία μαύρη λίστα στην οποία τοποθετεί τις μη αδειοδοτημένες εταιρείες Βέβαια, λόγω του μεγάλου αριθμού των στοιχηματικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο, είναι σχεδόν αδύνατο να συμπεριληφθούν όλες στην λίστα, ακόμη και εάν αυτή ενημερώνεται τακτικά.


Ελληνικές και ξένες στοιχηματικές ιστοσελίδες στην Ελλάδα

Αξιολόγηση εμπειρογνωμόνων
Ειδικά χαρακτηριστικά
 
Μπόνους καλωσορίσματος
150€
Μπόνους
Εγγραφή Ivibet
 • Πολλές στοιχηματικές επιλογές
 • Πλήθος τρόπων χρηματικών συναλλαγών
 • Live streaming στο live στοίχημα
97 Αναλογία πληρωμών
150€ Μπόνους
Εγγραφή Ivibet
 • Πολλές στοιχηματικές επιλογές
 • Πλήθος τρόπων χρηματικών συναλλαγών
 • Live streaming στο live στοίχημα
Ivibet Αξιολόγηση
100€
Μπόνους
Εγγραφή 20bet
 • Χαμηλά όρια πονταρίσματος
 • Πολλές προσφορές σε τακτική βάση
 • Ειδικό πρόγραμμα πιστότητας 
97 Αναλογία πληρωμών
100€ Μπόνους
Εγγραφή 20bet
 • Χαμηλά όρια πονταρίσματος
 • Πολλές προσφορές σε τακτική βάση
 • Ειδικό πρόγραμμα πιστότητας 
20bet Αξιολόγηση
122€
Μπόνους
Εγγραφή 22bet
 • Χαμηλά όρια πονταρίσματος
 • Πολλές προσφορές σε τακτική βάση
 • Ειδικό πρόγραμμα πιστότητας
97 Αναλογία πληρωμών
122€ Μπόνους
Εγγραφή 22bet
 • Χαμηλά όρια πονταρίσματος
 • Πολλές προσφορές σε τακτική βάση
 • Ειδικό πρόγραμμα πιστότητας
22bet Αξιολόγηση
1BTC
Μπόνους Καλωσορίσματος
Εγγραφή Vave
 • Χιλιάδες επιλογές στοιχηματικών αγορών.
 • Καλή διεπαφή με εργονομική τοποθέτηση περιεχομένου.
 • Εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών.
96 Αναλογία πληρωμών
1BTC Μπόνους Καλωσορίσματος
Εγγραφή Vave
 • Χιλιάδες επιλογές στοιχηματικών αγορών.
 • Καλή διεπαφή με εργονομική τοποθέτηση περιεχομένου.
 • Εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών.
Vave Αξιολόγηση
500€
Μπόνους
Εγγραφή Vulkanbet
 • Μεγάλη κάλυψη αθλημάτων και αγορών
 • Ανταγωνιστικές αποδόσεις
 • Φιλική διεπαφή και εμπειρία στο κινητό τηλέφωνο
98 Αναλογία πληρωμών
500€ Μπόνους
Εγγραφή Vulkanbet
 • Μεγάλη κάλυψη αθλημάτων και αγορών
 • Ανταγωνιστικές αποδόσεις
 • Φιλική διεπαφή και εμπειρία στο κινητό τηλέφωνο
Vulkanbet Αξιολόγηση

σαιτ για στοιχημα

Στην Ελλάδα κατά κύριο λόγο δραστηριοποιούνται μεγάλες διεθνείς στοιχηματικές ιστοσελίδες, που φυσικά έχουν προσαρμόσει το περιεχόμενό τους στα δεδομένα της ελληνικής στοιχηματικής αγοράς. Μιλάμε για ιστοσελίδες στοιχήματος όπως η Vulkanbet, η 22Bet, η PowBet, η Sportaza κλπ. Μαζί με αυτές τις εταιρείες, δραστηριοποιείται και η ελληνική ιστοσελίδα 20Bet, η οποία μέχρι αυτή τη στιγμή αποτελεί την πρώτη επιλογή των περισσότερων Ελλήνων παικτών του στοιχήματος, με πολύ μεγάλο τζίρο της αγοράς συγκριτικά με τις υπόλοιπες στοιχηματικές ιστοσελίδες που υπάρχουν διαθέσιμες στη χώρα μας.

20bet bs

Ο ανταγωνισμός στον χώρο του διαδικτυακού στοιχήματος είναι πάρα πολύ αυξημένος και αυτό ευτυχώς έχει ως αποτέλεσμα να βγαίνουν πολλαπλά ωφελημένοι οι παίκτες του στοιχήματος, καθώς απολαμβάνουν καλύτερες αποδόσεις, περισσότερες προσφορές και συνεχώς νέες υπηρεσίες και ευκολίες από τις εταιρείες στις οποίες εγγράφονται και παίζουν. Μπορεί κάποια βασικά στοιχεία να είναι ίδια, αλλά η κάθε στοιχηματική εταιρεία έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες και τα δικά της θετικά και αρνητικά στοιχεία.

Ενδεχομένως κάποιες στοιχηματικές ιστοσελίδες στην Ελλάδα να φαίνεται να ξεχωρίζουν σε ορισμένους τομείς, όμως σε κάθε περίπτωση αξίζει κανείς να ρίχνει μία ματιά γενικότερα στην αγορά και να δει ποιες επιλογές είναι καλύτερες για τη δική του περίπτωση. Ούτως ή άλλως είμαι γενικά κοινή πεποίθηση στον χώρο του στοιχήματος πως είναι προτιμότερο κανείς να εγγράφεται και να παίζεις σε πολλές και διαφορετικές στοιχηματικές ιστοσελίδες, ώστε να έχει περισσότερες επιλογές όσον αφορά τις αποδόσεις των στοιχηματικών επιλογών που πραγματοποιεί, αλλά και τις προσφορές και τις υπηρεσίες που προσφέρει η κάθε ιστοσελίδα.

Η ελληνική αγορά έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες, όπως κάποια πιο δημοφιλή αθλήματα από άλλες χώρες και τοπικά πρωταθλήματα μικρότερων κατηγοριών, που ενδιαφέρουν τους Έλληνες αλλά αντίθετα πολύ λιγότερο τους ξένους παίκτες του στοιχήματος. Το καλό στην περίπτωση αυτή είναι πως οι στοιχηματικές ιστοσελίδες στην Ελλάδα δίνουν μεγάλη έμφαση στα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν το πελατολόγιό τους σε εθνικό επίπεδο. Αυτό δίνει στους Έλληνες παίκτες πιο πολλές επιλογές αριθμητικά και καλύτερες προοπτικές νίκης, ακόμα και σε πρωταθλήματα πχ. της τρίτης εθνικής στο ποδόσφαιρο ή της Α2 στο μπάσκετ κλπ.


Πρόσβαση στις στοιχηματικές ιστοσελίδες στην Ελλάδα

Θα πρέπει να αναφερθεί πως η νόμιμη ηλικία δραστηριοποίησης με το αθλητικό στοίχημα και γενικότερα με τα τυχερά παιχνίδια στην Ελλάδα είναι τα 21 έτη. Άτομα μικρότερης ηλικίας δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα παιχνίδια αυτά και απαγορεύεται να δημιουργούν και να διαχειρίζονται λογαριασμούς αυτού του είδους στο διαδίκτυο. Φυσικά, όταν δηλώνουν τα στοιχεία τους, δεν γίνονται δεκτοί από τις στοιχηματικές ιστοσελίδες, οι οποίες είναι υποχρεωμένες από το νόμο ούτως ή άλλως να ζητούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ταυτοποίηση του κάθε χρήστη.

Η διαδικασία εγγραφής σε μία ιστοσελίδα στοιχήματος είναι πολύ εύκολη και γρήγορη. Ο χρήστης δίνει κάποια βασικά στοιχεία επικοινωνίας του περιλαμβάνουν το όνομα τη διεύθυνση, το email και το τηλέφωνο του. Επιλέγει ένα συνθηματικό για την πρόσβαση στην ιστοσελίδα και κάνοντας κλικ σε έναν ειδικό σύνδεσμο επιβεβαίωσης της εγγραφής του, τον οποίο δέχεται μέσω email, ενεργοποιεί το στοιχηματικό του λογαριασμό και μπορεί να αρχίσει να παίζει ανάμεσα. Μέσα από τις αξιολογήσεις και τις παρουσιάσεις που θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας, μπορείτε να έχετε μία καλή πρώτη ιδέα για το τι προσφέρει η κάθε στοιχηματική ιστοσελίδα. Το επόμενο βήμα είναι να εγγραφείτε και να δείτε οι ίδιοι με τα μάτια σας, σε πιο πρακτικό επίπεδο, το τι ακριβώς συμβαίνει.


Προώθηση μπόνους εγγραφής και άλλων προσφορών

Προώθηση μπόνους εγγραφής και άλλων προσφορώνΗ ελληνική νομοθεσία είναι πολύ αυστηρή με οτιδήποτε αφορά το διαδικτυακό στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια γενικότερα. Θα λέγαμε ότι είναι μάλλον από τις πιο αυστηρές στον κόσμο στο ζήτημα αυτό. Οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις έχουν θεσπιστεί προκειμένου κατά κύριο λόγο να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των παικτών και να μην πέφτουν θύματα απάτης και παραπλάνηση. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, η διαφήμιση του μπόνους εγγραφής που προσφέρουν στην Ελλάδα οι στοιχηματικές ιστοσελίδες απαγορεύεται, παρότι όλες πάνω-κάτω οι ιστοσελίδες του χώρου προσφέρουν γενναιόδωρες προσφορές. Το ίδιο ισχύει και για ένα μεγάλο κομμάτι από τις προσφορές και τα μπόνους που προσφέρουν αντίστοιχα οι συγκεκριμένες στοιχηματικές ιστοσελίδες.

Οι συγκεκριμένες προσφορές απαγορεύεται να προωθούνται, τόσο από τις ίδιες τις ιστοσελίδες του στοιχήματος, όσο και από τρίτες ιστοσελίδες με πληροφορίες για το χώρο του στοιχήματος, όπως η παρούσα. Συνεπώς καλό είναι να ρίχνετε πάντα μία ματιά στον σχετικό τομέα, πού θα βρείτε στις στοιχηματικές ιστοσελίδες στις οποίες έχετε εγγραφεί. Όπως βέβαια ισχύει αντίστοιχα και στις αγορές άλλων χωρών, υπάρχουν εξειδικευμένες προσφορές, με ελληνικό ενδιαφέρον, που σχετίζονται επίσης π.χ με τα ελληνικά πρωταθλήματα, με τις διεθνείς διοργανώσεις στις οποίες μετέχουν ελληνικές εθνικές ομάδες και σύλλογοι, κλπ.


Ασφάλεια και αξιοπιστία το στοιχηματικών ιστοσελίδων στην Ελλάδα

Cropped,Shot,Of,Female,Hands,Typing,On,Keyboard.,Girl,Using

Όπως προαναφέραμε, ο νόμος είναι πολύ αυστηρός όταν αναφερόμαστε στην αγορά των τυχερών παιχνιδιών και του στοιχήματος στην Ελλάδα. Η ΕΕΕΠ πραγματοποιεί πάρα πολύ καλή δουλειά και φροντίζει να ελέγχει και να τιμωρεί τις στοιχηματικές ιστοσελίδες σε περίπτωση παραπτωμάτων. Εξετάζει όλες τις αναφορές και τις καταγγελίες των παικτών και γενικά όλο το νομικό πλαίσιο λειτουργεί υπέρ του παίκτη, προστατεύοντας σε κάθε περίπτωση τα συμφέροντα του. Σε αντίθεση με τις παράνομες στοιχηματικές ιστοσελίδες, όπου δεν υπάρχει κάποιος φορέας ελέγχου, είναι σχεδόν αδύνατο ο Έλληνας παίκτης του στοιχήματος να πέσει θύμα απάτης ή παραπλάνησης από τις νόμιμες στοιχηματικές ιστοσελίδες. Όλες οι συναλλαγές, καταθέσεις και αναλήψεις, πραγματοποιούνται μέσα σε διαφανή πλαίσια και οι στοιχηματικές ιστοσελίδες καταβάλουν χρηματικά ποσά εγγυήσεων, ώστε οτιδήποτε κι αν πάει στραβά, το ελληνικό δημόσιο και οι παίκτες να είναι πάντα καλυμμένοι, όσον αφορά για παράδειγμα τα χρήματα που τους οφείλονται.


Εξυπηρέτηση πελατών από τις στοιχηματικές ιστοσελίδες στην Ελλάδα

Παρότι μπορεί να μην χρειαστείτε ποτέ βοήθεια, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως ανά πάσα στιγμή μπορείτε να έχετε άμεση απάντηση στα ερωτήματα ή στις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζεται. Οι στοιχηματικές ιστοσελίδες στην Ελλάδα διαθέτουν τμήματα εξυπηρέτησης πελατών, τα οποία λειτουργούν πολλές ώρες την ημέρα ή ακόμη και 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, παρέχοντας εξυπηρέτηση στα ελληνικά, γραπτά και προφορικά. Εάν βέβαια το επιθυμείτε, υπάρχει και η επιλογή επικοινωνίας στα αγγλικά ή στις υπόλοιπες γλώσσες που υποστηρίζονται από την κάθε στοιχηματική ιστοσελίδα.


Η φορολογία των κερδών στοιχηματικές ιστοσελίδες στην Ελλάδα

Ο σχετικός νόμος του 2013 ορίζει όλα όσα αφορούν τη φορολογία των κερδών από τη δραστηριότητα των παικτών στο διαδίκτυο. Οι μετέπειτα αλλαγές σε αντίστοιχα νομοσχέδια δεν αλλάζουν ουσιαστικά το συγκεκριμένο σημείο. Μπορούμε να πούμε πως η φορολογία είναι χαμηλή και αφορά κυρίως τα μεγάλα ποσά, που σπάνια μάλλον θα κερδίσετε, εκτός και αν παίζετε με πολύ μεγάλες αποδόσεις. Πιο συγκεκριμένα, το καθαρό κέρδος στήλης έως 100 ευρώ είναι αφορολόγητο.

Επειδή η αξία της στήλης είναι 0,1 ευρώ, αυτό σημαίνει πως για κάθε ένα ευρώ που στοιχηματίζετε, το κέρδος μέχρι τα 1.000 ευρώ είναι αφορολόγητο. Με άλλα λόγια, μπορείτε να κερδίσατε αφορολόγητα έως και χίλιες φορές το ποντάρισμά σας στις περισσότερες των περιπτώσεων. Από κέρδος στήλης 100,01 έως 500 ευρώ ο φόρος είναι 15% άνω των κερδών που υπερβαίνουν τα 100 ευρώ του αφορολόγητου καθαρού κέρδους. Για καθαρό κέρδος 500,01 και άνω ο φόρος αντίστοιχα φτάνει το 20% επί του ποσού που υπερβαίνει τα 500 ευρώ.

Ουσιαστικά σπάνια θα κληθείτε να πληρώσετε φόρο για τα κέρδισα στο στοίχημα, καθώς η απόδοση στα επίπεδα του x1000 είναι κάπως υπερβολική για το στοίχημα. Δεν μιλάμε για το Τζόκερ ή για το Λόττο, στα οποία με πολύ χαμηλά ποσοστά μπορείτε να κερδίσετε εκατομμύρια. Ακόμα και στην περίπτωση φορολόγησης των κερδών, αυτή πραγματοποιείται αυτόματα, από την στοιχηματική ιστοσελίδα, η οποία κράτα και αποδίδει η ίδια τους φόρους στο Ελληνικό Δημόσιο, χωρίς εσείς να χρειάζεται να κάνετε το οτιδήποτε. Από τη δική τους πλευρά, οι στοιχηματικές ιστοσελίδες φορολογούνται με 35% στα μικτά τους κέρδη, ενώ φυσικά είναι υποχρεωμένες να πληρώνουν και για την χορήγηση της ειδικής άδειας λειτουργίας του στην ελληνική αγορά.

 • Μεγάλη κάλυψη αθλημάτων και αγορών
 • Ανταγωνιστικές αποδόσεις
 • Φιλική διεπαφή και εμπειρία στο κινητό τηλέφωνο
 • Χαμηλά όρια πονταρίσματος
 • Πολλές προσφορές σε τακτική βάση
 • Ειδικό πρόγραμμα πιστότητας
 • Χαμηλά όρια πονταρίσματος
 • Πολλές προσφορές σε τακτική βάση
 • Ειδικό πρόγραμμα πιστότητας