Η χρήση καρτών Maestro στο διαδικτυακό στοίχημα

Μία επιλογή για τους χρήστες που χρησιμοποιούν τραπεζικές κάρτες είναι αυτή των κρατών Maestro, τις οποίες μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει εύκολα σε καταθέσεις και αναλήψεις χρημάτων. Πώς όμως μπορεί κανείς να τις χρησιμοποιήσει στο online στοίχημα;

Οι καλύτερες ιστοσελίδες στοιχήματος με Maestro το 2024

Αξιολόγηση εμπειρογνωμόνων
μεθόδους πληρωμών
 
Μπόνους καλωσορίσματος
500€
Μπόνους
Εγγραφή Vulkanbet
Bank Transfer Logo
Bitcoin Logo
Neteller Logo
Mastercard Logo
Maestro Logo
Skrill Logo
Visa Logo
webmoney Logo
περισσότερο
98 Αναλογία πληρωμών
500€ Μπόνους
Εγγραφή Vulkanbet

Τι ακριβώς είναι οι κάρτες Maestro;

Η χρήση καρτών Maestro στο διαδικτυακό στοίχημα

Οι κάρτες Maestro αποτελούν χρεωστικές κάρτες, οι οποίες χρησιμοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο. Αποτελούν προϊόν της Mastercard και η πιο σημαντική διαφορά με τις υπόλοιπες κάρτες της εταιρίας είναι πως δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πιστωτικές κάρτες:

 • Άρχισε να κυκλοφορεί το 1991
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για online όσο και για κανονικές αγορές και πληρωμές
 • Υπάρχουν χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες Maestro, αλλά όχι πιστωτικές
 • Όλο και περισσότερες χώρες αρχίζουν να σταματούν σταδιακά την υποστήριξη
 • Το 2015 οι ελληνικές τράπεζες αποφάσισαν να σταματήσουν την υποστήριξη των συγκεκριμένων καρτών

Πώς λειτουργεί μία κάρτα Maestro

maestroΟυσιαστικά πρόκειται για μία απλή χρεωστική ή προπληρωμένη κάρτα, η οποία θα πρέπει να διαθέτει επαρκές υπόλοιπο σε κάποιον λογαριασμό για να μπορέσουν να γίνουν οι συναλλαγές. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε κανονικά για να βγάλετε χρήματα από κάποιο ATM, να πραγματοποιήσετε συναλλαγές μέσω διαδικτύου, αλλά και σε POS πού θα βρείτε σε κάθε σχεδόν κατάστημα στην Ελλάδα. Θα χρειαστεί να πληκτρολογήσετε το τριψήφιο αριθμό στο πίσω μέρος της κάρτας σας για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.


Ιστορία της Maestro

Οι κάρτες Maestro αποτελούν ουσιαστικά ένα προϊόν της Mastercard. Η εταιρεία δημιούργησε το προϊόν το 1991. Αρχικά υπήρχε διαχωρισμός ανάμεσα στις κάρτες Mastercard που ήταν πιστωτικές και στις κάρτες Maestro που ήταν χρεωστικές. Σταδιακά οι κάρτες Mastercard έγιναν και χρεωστικές, με αποτέλεσμα η χρήση των καρτών Μαέστρο να αρχίσει να χάνει έδαφος.


Η Maestro στην Ελλάδα

ΕλλάδαΑμέσως μετά την έναρξη της κυκλοφορίας τους σε παγκόσμια κλίμακα, οι κάρτες Maestro άρχισαν να χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα. Κποια στιγμή η χρήση τους ήταν πάρα πολύ διαδεδομένη και αποτελούσαν την πλειοψηφία των χρεωστικών καρτών της ελληνικής αγοράς. Το 2015 οι ελληνικές τράπεζες αποφάσισαν να σταματήσουν την υποστήριξη των καρτών Maestro. Όσες κάρτες υπάρχουν σε ισχύ από ελληνικές ή από ξένες τράπεζες εξακολουθούν να υποστηρίζονται, όμως οι ελληνικές τράπεζες δεν εκδίδουν πλέον κάρτες Maestro.


Πλεονεκτήματα από τη χρήση καρτών Μaestro

Οι κάρτες Maestro προσφέρουν στους κατόχους τους όλα εκείνα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει αντίστοιχα το «πλαστικό χρήμα». Δεν είναι απαραίτητο κάνεις να κουβαλάει μαζί του μετρητά, να ψάχνει για ρέστα κλπ. Οι συναλλαγές, είτε σε φυσικά καταστήματα, είτε μέσω διαδικτύου πραγματοποιούνται στη στιγμή και είναι ιδιαίτερα ασφαλείς. Οι κάρτες Maestro προσφέρουν τη δυνατότητα ανάληψης χρημάτων από ATM, από τοn λογαριασμό που συνδέεται με την κάρτα.


Κάρτες Maestro στο online στοίχημα

Οι κάρτες Maestro υποστηρίζονται από όλες σχεδόν τις στοιχηματικές ιστοσελίδες που δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Σίγουρα δεν θα αντιμετωπίσετε σχεδόν καμία δυσκολία, καθώς παρότι οι τράπεζες δεν εκδίδουν νέες κάρτες, οι Maestro συνεχίζουν να υποστηρίζονται από τη Mastercard και τις τράπεζες όλου του κόσμου, όσο αυτές υπάρχουν. Όσον αφορά το διαδικτυακό στοίχημα, οι αναλήψεις και καταθέσεις πραγματοποιούνται στιγμιαία από και προς τον λογαριασμό που συνδέεται με την κάρτα.


Η χρήση καρτών Maestro για καταθέσεις και αναλήψεις

Η χρήση καρτών Maestro για καταθέσεις και αναλήψεις

Δείτε πως μπορείτε να προχωρήσετε σε συναλλαγές με μία κάρτα Maestro:

Καταθέσεις – συμπληρώνετε στην ιστοσελίδα το όνομά σας, τον αριθμό της κάρτας, την ημερομηνία λήξης της κάρτας και τον τριψήφιο κωδικό που βρίσκεται στο πίσω μέρος της. Επιλέγετε το ποσό της κατάθεσης σας και η συναλλαγή ολοκληρώνεται μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Αναλήψεις – Ακολουθείτε τον παραπάνω τρόπο για να μεταφερθούν τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό που συνδέεται με την κάρτα. Ενδέχεται να υπάρξει μία καθυστέρηση καθώς πρέπει να προηγηθεί έγκριση από την ίδια την στοιχηματική ιστοσελίδα. Η ολοκλήρωση της μεταφοράς των εξαρτάται αποκλειστικά από την ίδια.


Πώς μπορώ να αποκτήσω μία κάρτα Maestro;

Δυστυχώς στην Ελλάδα αυτό δεν είναι πλέον εφικτό. Οι ελληνικές τράπεζες αποφάσισαν να μην εκδίδουν νέες κάρτες Maestro και αντί αυτών εκδίδουν κάρτες Mastercard. Μπορείτε ενδεχομένως να προχωρήσετε στην έκδοση κάρτας Maestro στο εξωτερικό, από κάποια ξένη τράπεζα ή άλλο οικονομικό ίδρυμα. Έτσι:

 • Επισκεφτείτε την online τράπεζα που εκδίδει κάρτες Maestro
 • Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και δημιουργήστε ένα νέο online λογαριασμό
 • Αποδεχτείτε ηλεκτρονικά τους όρους χρήσης
 • Στείλτε τα στοιχεία ταυτοποίησης που ενδεχομένως να σας ζητηθούν
 • Λάβετε την κάρτα Maestro ταχυδρομικά και ενεργοποιήστε την ηλεκτρονικά όπως θα σας υποδειχθεί στις οδηγίες

Χρεώσεις καρτών Maestro

Όπως συμβαίνει αντίστοιχα με όλες τις προπληρωμένες και χρεωστικές κάρτες, τις προμήθειες από τις αγορές αναλαμβάνουν κυρίως οι πολίτες των προϊόντων και των υπηρεσιών που αγοράζουν. Εσείς δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε κάποια επιπλέον χρέωση για τη χρήση της κάρτας. Οι μοναδικές χρεώσεις που υπάρχουν ουσιαστικά αφορούν τις αγορές σε ξένο συνάλλαγμα, για τις οποίες υπάρχει μία προμήθεια μετατροπής συναλλάγματος. Καλό είναι να ρίξετε πάντως μία ματιά στην ιστοσελίδα με τις σχετικές πληροφορίες του παρόχου της κάρτας σας, μήπως υπάρχουν και άλλες χρεώσεις.


Εναλλακτικές λύσεις για τη χρήση καρτών Maestro

Είτε επειδή κάρτα Maestro που διαθέτετε δεν σας εξυπηρετεί, είτε επειδή έχει σταματήσει ουσιαστικά η έκδοση νέων καρτών Maestro στην Ελλάδα, υπάρχουν άλλες εναλλακτικές λύσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

 • Mastercard
 • VISA
 • Viva Wallet
 • Neteller

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για τη χρήση Maestro

Δείτε αν σας καλύπτουν τα πιθανά ερωτήματα σας οι παρακάτω ερωτήσεις και απαντήσεις:

Πόσο ασφαλής είναι η χρήση Maestro σε στοιχηματικές ιστοσελίδες;

Πρόκειται για μία από τις πιο ασφαλείς ηλεκτρονικές μεθόδους που μπορείτε να επιλέξετε. Οι δικλίδες ασφαλείας όσον αφορά το λογισμικό και το υλικό μέρος είναι πολύ καλές. Οι κάρτες Maestro είναι είτε προπληρωμένες, είτε χρεωστικές, γεγονός που σημαίνει πως έχουν περιορισμένο υπόλοιπο. Αυτό αποτελεί άλλη μία μέθοδο που σας καλύπτει όσον αφορά την ασφάλεια των χρημάτων σας.

Είναι απαραίτητο να επιβεβαιώσω τα στοιχεία μου για να χρησιμοποιήσω κάποια κάρτα Maestro;

Ναι είναι απαραίτητο να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία σας όταν προχωράτε στην έκδοση οποιασδήποτε νέας κάρτας αυτού του είδους. Είναι κάτι το οποίο ζητάει η ίδια η Mastercard, καθώς είναι υποχρεωμένη από το νόμο να ζητάει τα στοιχεία αυτά.

Υπάρχουν χρεώσεις για τη χρήση καρτών Maestro;

Συνήθως όχι. Υπάρχει μία προμήθεια όσον αφορά τις αγορές σε ξένο συνάλλαγμα και δεχόμενος ανά περίπτωση ο κάθε πάροχος να επιβάλει κάποιες χρεώσεις και προμήθειες. Καλό είναι να διαβάστε τις πληροφορίες Θα αναρτά στην ιστοσελίδα του ή να μάθετε τις πληροφορίες αυτές μέσω τηλεφώνου ή με κάποια φυσική πχ. στην τράπεζα.

Υπάρχει πιθανότητα η συναλλαγή μου να μην εγκριθεί;

Υπάρχει κάποιες φορές η περίπτωση αυτή. Αυτό συμβαίνει είτε γιατί το υπόλοιπο του λογαριασμού σας έχει εξαντληθεί, είτε π.χ. γιατί υπάρχει κάποιο προσωρινό τεχνικό πρόβλημα επικοινωνίας με τη Mastercard, για την επιβεβαίωση της συναλλαγής. Μπορεί ενδεχομένως να έχει λήξει και η κάρτα σας, καθώς έχει περιορισμένη διάρκεια που αναγράφεται πάνω σε αυτή. Αν δεν συμβαίνει τίποτα από αυτά, επικοινωνήστε με τον πάροχο της κάρτας σας για περισσότερες πληροφορίες.

Πόσο γρήγορα πραγματοποιούνται οι καταθέσεις χρημάτων σε κάποια στοιχηματική ιστοσελίδα;

Με τη χρήση Maestro η μεταφορά των χρημάτων πραγματοποιείται στιγμιαία. Μόλις συμπληρώσετε τα απαιτούμενα στοιχεία που αναγράφονται πάνω στην κάρτα και πατήστε το κουμπί πληρωμής, η διαδικασία ολοκληρώνεται με επιτυχία. Μιλάμε για λίγα δευτερόλεπτα και μόνο.

Πόσο γρήγορα πραγματοποιούνται οι αναλήψεις μέσω καρτών Maestro;

Τυπικά χρειάζονται 1-2 εργάσιμες ημέρες για την ολοκλήρωση των συναλλαγών, όμως η διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί ακόμη και σε λίγα λεπτά, ανάλογα με το πόσο γρήγορα θα γίνει η επεξεργασία.


Πρακτικές συμβουλές χρήσης καρτών Maestro

Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε κάποια Maestro για τις συναλλαγές σας, σας προτείνουμε να έχετε κατά νου τα εξής:

 • Φροντίστε να έχετε πάντα επαρκές υπόλοιπο στον λογαριασμό που συνδέεται με την κάρτα για να μην έχετε προβλήματα έγκρισης των συναλλαγών σας.
 • Πριν χρησιμοποιήστε την κάρτα ενημερωθείτε για τις διαθέσιμες μεθόδους ανάληψης της στοιχηματικής ιστοσελίδας σας. Δεν προσφέρουν όλες αναλήψεις μέσω καρτών Maestro.
 • Αποφύγετε τις αγορές σε ξένα νομίσματα, καθώς υπάρχει προμήθεια μετατροπής συναλλάγματος, πράγμα που σημαίνει πως θα πληρώσετε κάτι παραπάνω.
 • Μην προσπαθήσετε να εκδώσετε νέα κάρτα Maestro στην Ελλάδα, αυτό πλέον δεν είναι δυνατό.

 • Μεγάλη κάλυψη αθλημάτων και αγορών
 • Ανταγωνιστικές αποδόσεις
 • Φιλική διεπαφή και εμπειρία στο κινητό τηλέφωνο
 • Χαμηλά όρια πονταρίσματος
 • Πολλές προσφορές σε τακτική βάση
 • Ειδικό πρόγραμμα πιστότητας
 • Χαμηλά όρια πονταρίσματος
 • Πολλές προσφορές σε τακτική βάση
 • Ειδικό πρόγραμμα πιστότητας