Το Greek Fantasy League to Stoiximan.gr ξεκίνησε με έπαθλα συνολικής αξίας 30.000 Ευρώ*

Tipbet logo 1Ταυτόχρονα με την έναρξη του ελληνικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Superleague, ξεκίνησε στα τέλη Αυγούστου το Greek Fantasy League του Stoiximan.gr. Πρόκειται για ένα εικονικό παιχνίδι, στο οποίο οι παίκτες καλούνται να πάρουν το ρόλο του προπονητή, να δημιουργήσουν μία ομάδα και εφόσον η ομάδα τους πάει καλά, να διεκδικήσουν ένα μερίδιο από τα 30.000 ευρώ* που χαρίζει η δημοφιλής στοιχηματική ιστοσελίδα.


Πώς λειτουργεί το παιχνίδι

Στο Greek Fantasy League του Stoiximan.gr, ο κάθε παίκτης λαμβάνει ένα εικονικό χρηματικό κεφάλαιο ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ. Με τα χρήματα αυτά καλείται να κάνει μεταγραφές παικτών και στη συνέχεια να ορίσει τον αρχηγό της ομάδας, ο οποίος προσφέρει διπλάσιους πόντους. Επιπλέον, σε κάθε αγωνιστική μπορεί να γίνει μία μεταγραφή παίκτη, αλλά όχι πάνω από 2 συνολικά. Η ομάδα που θα δημιουργήσετε τελικά θα αποτελείται από 15 παίκτες, δηλαδή 11 βασικούς, έναν αναπληρωματικό τερματοφύλακα και άλλους 3 παίκτες οποιεσδήποτε άλλης θέσης.

Μετά την ολοκλήρωση της κάθε αγωνιστικής του ελληνικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Superleague και ανάλογα με την απόδοση του κάθε παίκτη, δίνονται οι αντίστοιχοι βαθμοί στις ομάδες. Μην θεωρήσετε πως μόνο οι επιθετικοί με τα γκολ που επιτυγχάνουν παίρνουν βαθμούς. Υπάρχουν κριτήρια ανάλογα με τη θέση του κάθε παίκτη, με αποτέλεσμα, τόσο ο τερματοφύλακας, όσο οι αμυντικοί αλλά και οι επιθετικοί παίκτες να μπορούν με την απόδοσή τους να συνεισφέρουν πολλούς πόντους στην ομάδα.

Η ουσιαστική πρόκληση είναι να τα καταφέρετε να διαχειριστείτε αποδοτικά το κεφάλαιο των 100 εκατομμυρίων που σας δίνεται για μεταγραφές. Μπορείτε να πάρετε κάποιους από τους κορυφαίους παίκτες της Superleague, όμως θα πρέπει να βασιστείτε και σε μικρότερης αξίας παίκτες, προβλέποντας την καλή τους απόδοση, Το συνολικό άθροισμα βαθμών θα γίνει στο τέλος της σεζόν και πάντα υπάρχει δυνατότητα μεταγραφών σε περίπτωση τραυματισμών παικτών ή όταν κάποιοι παίκτες τελικά δεν φαίνεται να αποδίδουν τα προσδοκόμενα.


Πόσο κοστίζουν οι παίκτες;

Η τιμή των παικτών εξαρτάται από την γενικότερη φήμη και απόδοσή τους τα προηγούμενα χρόνια. Υπάρχουν καλοί παίκτες που κοστίζουν πολλά εκατομμύρια κι άλλοι παίκτες που αξίζουν μερικές μόνο χιλιάδες ευρώ. Για παράδειγμα, ο Τσούμπα Άκπομ του ΠΑΟΚ κοστίζει 11.500.00 ευρώ, συνεπώς μην πιστεύετε πως μπορείτε να έχετε 15 κορυφαίους παίκτες με τα λεφτά έχετε στη διάθεσή σας. Θα ήταν ενδεχομένως καλό να φτιάξετε πρώτα μία καλή αμυντική γραμμή και μετά να ασχοληθείτε με τους επιθετικούς, που συνήθως κοστίζουν περισσότερα χρήματα. Σημειώστε πως το κάθε γκολ που σκοράρει κανείς, δίνει 4 βαθμούς στην ομάδα σας. 4 βαθμούς επίσης δίνει και μία απαραβίαστη εστία, που φυσικά οφείλεται στην αμυντική γραμμή της ομάδας.

Άρα είναι μάλλον προτιμότερο να στήσετε μία ομάδα με καλή αμυντική λειτουργία, καθώς θα σας στοιχίσει πολύ λιγότερο από μία ομάδα στην οποία θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην επίθεση. Υπάρχει και ένας περιορισμός, ότι δεν μπορείτε να έχετε στην 15άδα σας περισσότερους από 4 παίκτες από την ίδια ομάδα. Θα ήταν ενδεχομένως μία καλή επιλογή, με βάση τα περσινά δεδομένα του πρωταθλήματος, να επιλέγετε μία αμυντική γραμμή με 4 παίκτες του ΠΑΟΚ και μία επιθετική γραμμή με 4 παίκτες του Ολυμπιακού, καθώς οι δύο αυτές ομάδες είχαν αντίστοιχα την καλύτερη άμυνα και την καλύτερη επίθεση. Ίσως να μη βγαίνουν τελικά τα λεφτά των μεταγραφών, δεν το έχουμε υπολογίσει ακριβώς, αλλά κάπως έτσι είμαι το σκεπτικό. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε πως όταν ένας παίκτης συμπληρώσει 60 λεπτά παιχνιδιού σε έναν αγώνα, χαρίζει 1 πόντο στην ομάδα. Ένα φάουλ που οδηγεί σε γκολ από την αντίπαλη ομάδα έχει ως αποτέλεσμα να αφαιρεθον δύο πόντοι.


Ξεκινήστε το Greek Fantasy League τώρα

Βιαστείτε γιατί έχετε προθεσμία ως τις 14 Σεπτεμβρίου προκειμένου να φτιάξετε την ομάδα σας και να αρχίσετε να βαθμολογήσετε στο παιχνίδι. Στη συνέχεια οι εγγραφές θα κλείσουν, ενώ όσο καθυστερείτε να δημιουργήσετε την ομάδα σας, τόσους περισσότερους πόντους χάνετε κάθε αγωνιστική, καθώς δεν βαθμολογήστε ουσιαστικά χωρίς παίκτες στην ομάδα σας.

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις όσον αφορά το συνολικό ποσό επάθλων του τουρνουά.