PSG φανταχτερό Rashford, αλλά δεν θα είναι τόσο εύκολο με μια επιλογή 12 μηνών στη θέση του

Ο έμπειρος απόφοιτος της Manchester United Academy Marcus Rashford έχει κάνει κάτι παραπάνω από ένα όνομα για τον εαυτό του τόσο στο Old Trafford, αλλά και λόγω του αξιοθαύμαστου πολιτικού έργου του βοηθώντας να ενθαρρύνει την κυβέρνηση στο παρελθόν να κάνει το σωστό όσον αφορά τα σχολικά γεύματα των παιδιών.

Με τη συνεχιζόμενη αναταραχή στη United, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η φόρμα του Rashford έχει υποστεί πλήγμα — αλλά σε μια βιτρίνα δεν ήταν ο μόνος τα τελευταία χρόνια που αγωνίστηκε στο The Red Devil’s, και το 2021/22 ήταν ιδιαίτερα κακό για αυτόν προσωπικά — 32 εμφανίσεις και μόνο πέντε γκολ και φάνηκε μάλιστα να χάνει την εμπιστοσύνη του προπονητή της Αγγλίας Gareth Southgate καθώς κατευθυνθήκαμε προς το πρώτο χειμερινό Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ στο Κατάρ, όπως φάνηκε συνηθισμένο σημείο εκκίνησης του ήταν μαζικά αμφίβολο.

Με μια μεγάλη εκστρατεία 2022/23 για τη United αν και καθώς ο νέος μάνατζερ Erik ten Hag αρχίζει να διαμορφώνει την πλευρά με τον τρόπο που θέλει, ο Rashford έχει οκτώ γκολ σε 19 παιχνίδια στο πρώτο μισό της σεζόν με δεδομένη την παύση που βρισκόμαστε τώρα, και η φόρμα του για την Αγγλία τραβάει και πάλι το μάτι, καθώς σε τέσσερις εμφανίσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχει τώρα τρία γκολ στο ενεργητικό του. Οι εταιρείες στοιχημάτων υποστηρίζουν ότι με τις αποδόσεις τους, σύμφωνα με αυτή την κριτική της bet365 προσφοράς.

Οι επιδόσεις του στο Κατάρ σίγουρα δεν έχουν βλάψει καθόλου το μέλλον του, καθώς ο πρόεδρος του Παρισιού Σεν Ζερμέν, Nasser al-Khelaifi δεν είχε κανένα πρόβλημα να μιλήσει για την τρέχουσα κατάσταση του συμβολαίου του 25χρονου, δηλώνοντας ότι είναι ένας «εκπληκτικός «παίκτης που θα ήθελε να πάει στο Παρίσι.

«Είναι άλλος ένας παίκτης που είναι πραγματικά εκπληκτικός. Και τζάμπα; Για να έχει τον Ράσφορντ δωρεάν, κάθε λέσχη θα τον κυνηγούσε, σίγουρα. Δεν το κρύβουμε, μιλήσαμε πριν και υπήρχε ενδιαφέρον, αλλά η στιγμή δεν ήταν καλή στιγμή και για τις δύο πλευρές. Ίσως, καλοκαίρι, γιατί όχι; Σήμερα αν είναι ελεύθερος, φυσικά μπορούμε να του μιλήσουμε απευθείας, αλλά δεν πρόκειται να του μιλήσουμε τώρα. Αφήστε τον να επικεντρωθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Στη συνέχεια, μετά από τον Ιανουάριο ελπίζουμε, αν μας ενδιαφέρει θα του μιλήσουμε.»

Το Rashford παραμένει υπό σύμβαση στο Old Trafford μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, αλλά η United εξακολουθεί να έχει μια επιλογή παράτασης 12 μηνών σε περίπτωση που επιλέξει να το χρησιμοποιήσει, οπότε η συζήτηση για τις διαπραγματεύσεις του Ιανουαρίου είναι λίγο νωρίς σε αυτό το στάδιο. Και ας δούμε τα γεγονότα, αν μια λέσχη με τον πλούτο της Παρί Σεν Ζερμέν ψαχουλεύει τριγύρω, ακόμα κι αν δεχτούν ότι το Rashford μπορεί τώρα να ψάχνει για μια νέα περιπέτεια και μια νέα πρόκληση, η United πρόκειται να επιλέξει την παράταση της σύμβασης για να ωθήσει τις διαπραγματεύσεις μεταβίβασης περισσότερο προς όφελός τους.

Με την United να ασχολείται με το Financial Fair Play μετά την αποτυχημένη επιστροφή του Cristiano Ronaldo και την απόλυτη ελεύθερη κυκλοφορία του, σε περίπτωση που ο Rashford επιθυμεί να προχωρήσει, ως απόφοιτος της Ακαδημίας θα ήταν καθαρή μαρμελάδα για την εμπλοκή τους σε ένα μέτωπο FFP, ακόμη και αν μια παράταση 12 μηνών σήμαινε μόνο ότι θα μπορούσαν να αποσβέσουν περίπου 15 έως 20 εκατομμύρια λίρες για τις υπηρεσίες του.

Ο Ράσφορντ μπορεί να μην θέλει να πάει πουθενά, φυσικά, αλλά αν η Παρί Σεν Ζερμέν πιστεύει ότι θα τον πιάσουν δωρεάν αν το κάνει, φαντάζομαι η Γιουνάιτεντ θα τους διαψεύσει.