ΠΑΟΚ στην Πορεία για την Κατάκτηση του Τίτλου! Ο Γιόσιπ Μίσιτς Ενισχύει την Ομάδα, Αναμένεται & ο Σβιντέρσκι

Η ομάδα από τη Θεσσαλονίκη δεν αστειεύεται – ο Κροάτης ποδοσφαιριστής Γιόσιπ Μίσιτς προσγειώθηκε στο αεροδρόμειο «Μακεδονία» και αποτελεί την τελευταία ενίσχυση των ασπρόμαυρων, ο οποίος έρχεται ως δανεικός από την Σπόρτινγκ.

Πρόκειται για έναν 24χρονο μέσο, που προηγουμένως είχε αγωνιστεί στην Ζρίνσκι Μποσνάτσι, στην Όσιγιεκ, στη Σπέτσια και στη Ριέκα. Με την Σπόρτινγκ αγωνίστηκε μόνο σε τρία παιχνίδια στο πορτογαλικό πρωτάθλημα και έχει συνολικά `72, ως αλλαγή, ενώ για την Εθνική Ομάδα της Κροατίας έχει παίξει σε δυο παιχνίδια. Ήταν μεγάλη επιθυμία του κύριου Σαββίδη και η αξία του υπολογίζεται στα 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η δεύτερη ενίσχυση που αναφέρθηκε αυτές τις μέρες στα ΜΜΕ είναι ο Πολωνός επιθετικός Κάρολ Σβιντέρσκι. Μετά την αναχώρηση του Πρίγιοβιτς, ο ΠΑΟΚ χρειάζεται έναν επιθετικό που θα μπορούσε τουλάχιστον εν μέρει να αντισταθμίσει την αποχώρησή του. Το επιτελείο, με επικεφαλής τον Γιώργο Σαββίδη, προέβη σε συζητήσεις για τον Σβιντέρσκι και είναι γενική πεποίθηση πως θα μπορούσε να αποτελέσει μια καλή αντικατάσταση για τον πρώην επιθετικό των ασπρόμαυρων.

Karol Swiderski – MediaPictures.pl / Shutterstock.com

Στην πραγματικότητα, ο ίδιος θεωρείται ένα από τα μεγάλα ταλέντα της πολωνικής εθνικής ομάδας, μια νέα ελπίδα της Γιαγκελόνια, που θα έπρεπε να προσπαθήσει σκληρά για να διατηρήσει τον παίκτη του οποίου η αναχώρηση γίνεται ολοένα και πιο σίγουρη. Είναι ένας αριστεροπόδαρος σε νεαρή ηλικία (είναι μόλις 21 ετών), που στελέχωσε γρήγορα την πρώτη ομάδα. Έχει ήδη εμφανιστεί σε περισσότερα από 120 παιχνίδια για την πολωνική ομάδα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα γεγονότα αυτά, δεν είναι έκπληξη η αξία του καθώς και οι φήμες ότι η ιταλική Αταλάντα συνδέεται με τη μεταγραφή του αυτές τις ημέρες. Ο παίκτης θα έχει ευκαιρία να αναπτυχθεί στον ΠΑΟΚ, αφού θα έχει μια εγγυημένη θέση στην πρώτη ενδεκάδα. Για την πολωνική ομάδα σημείωσε 8 γκολ σε 17 παιχνίδια, ενώ στο Europa League έχει ήδη 3 εμφανίσεις. Η αξία του υπολογίζεται σε περίπου 750 χιλιάδες ευρώ, αλλά η τιμή του αναμένεται να αυξηθεί.

Η άφιξή του αναμένεται αν όχι σήμερα, τότε σίγουρα τις επόμενες ημέρες στην Τούμπα, όπου θα πρέπει να κάνει ιατρικές εξετάσεις για να ολοκληρωθούν οι υπογραφές.

Επίσης, στον ΠΑΟΚ αναμένεται η αναχώρηση του Αιγύπτιου ποδοσφαιριστή Αμρ Ουάρντα στον Ατρόμητο, αλλά ο παίκτης ελπίζει να τον καλέσουν από το αγγλικό πρωτάθλημα, συγκεκριμένα από τη Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον. Πριν από την αφιξή του στον ΠΑΟΚ, είχε ήδη παίξει για τον Aτρόμητο, και στην περίπτωση που αυτή η μεταφορά πραγματοποιηθεί, προς την αντίθετη κατεύθυνση ο Δημήτριος Γιαννούλης θα επέστρεφε στο ΠΑΟΚ από δανεισμό. Αν και οι θέσεις στις οποίες παίζουν οι δύο παίκτες διαφέρουν, θεωρείται ότι το εμπόδιο και η σχέση μεταξύ αυτών των μεταγραφών είναι ο αριθμός των ξένων παικτών και ο προϋπολογισμός του συλλόγου, που θα ήταν οικονομικά κερδοφόρος σε περίπτωση αποχώρησης του Ουάρντα.

Αξίζει να δούμε πώς θα συμφωνήσουν οι σύλλογοι, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτή η ανταλλαγή θα πραγματοποιηθεί. Ο βασικός λόγος για αυτή την άποψη είναι το γεγονός ότι ο νόμος στη Αγγλία επιτρέπει την άδεια εργασίας μόνο στους παίκτες που έχουν συγκεντρώσει το 70% των αγώνων που έπαιξαν για τις εθνικές τους ομάδες τα προηγούμενα 2 χρόνια, όρος τον οποίο ο Αιγύπτιος δεν εκπληρώνει.