ΠΑΟΚ στη πορεία για την κατάκτηση του τίτλου! Ο Γιόσιπ Μίσιτς είναι νέα ενίσχυση, περιμένουν και τον Σβιντέρσκι

Η ομάδα από Θεσσαλονίκη δεν αστειέυεται – ο κροατικός ποδοσφαιριστής Γιόσιπ Μίσιτς προσγειώθηκε σε αεροδρόμειο «Μακεδονία» και είναι καινούργια ενίσχυση των ασπρο-μαύρων, ο οποίος έρχεται ως δανεικός από πορτογαλικό Σπόρτινγκ.

Αυτός ο 24χρονός (γεννημένος στις 28 Ιουνίου 1994.) παίζει στη θέση του μέσου και προηγουμένως έχει αγωνιστεί στην Ζρίνσκι Μποσνάτσι, στην Όσιγιεκ, στη Σπέτσια και στη Ριέκα. Με την Σπόρτινγκ έχει αγωνιστεί μόνο σε τρία παιχνίδια στο πορτογαλικό πρωτάθλημα και έχει συνολικά `72, ως αλλαγή, ενώ για Εθνική ομάδα της Κροατίας έχει παίξει σε δυο παιχνίδια. Ήτανε μεγάλη ευχή του κύριου Σαββίδη και η αξία του υπολογίζεται σε 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η δεύτερη ενίσχυση που αναφέρθηκε αυτές τις μέρες στα μέσα ενημέρωσης είναι ο Πολωνός επιθετικός Κάρολ Σβιντέρσκι. Μετά την αναχώρηση του Πρίγιοβιτς, ο ΠΑΟΚ χρειάζεται έναν επιθετικό που θα μπορούσε τουλάχιστον εν μέρει να αντισταθμίσει την αναχώρησή του. Οι ηγέτες, με επικεφαλής τον Γιώργο Σαββίδη, σηζήτησαν για τον Σβιντέρσκι και πιστεύουν πως  θα μπορούσε να είναι μια καλή αντικατάσταση για τον πλέον πρώην επιθετικό των άσπρο – μαύρων.

Karol Swiderski – MediaPictures.pl / Shutterstock.com

Στην πραγματικότητα, ο ίδιος θεωρείται ένα από τα μεγάλα ταλέντα της πολωνικής εθνικής ομάδας και νέα ελπίδα της ποδοσφαιρικής ομάδας Γιαγκελόνια, που θά’πρεπε να προσπαθήσει δυνατά  για να διατηρήσει τον παίκτη του οποίου η αναχώρηση είναι όλο και πιο σίγουρη. Αυτός ο αριστεροπόδαρος, εκτός από αυτό που είναι νεαρός (είναι μόλις 21 ετών), είναι και ενεργητικός και επιθετικός, και μεταφέρθηκε γρήγορα στην πρώτη ομάδα. Έχει ήδη εμφανιστεί σε περισσότερα από 120 παιχνίδια για την πολωνική ομάδα. Λαμβάνοντας υπόψη τα γεγονότα αυτά, δεν είναι έκπληξη η αξία του καθώς και οι φήμες ότι η ιταλική Αταλάντα συνδέεται με τη μεταφορά του αυτές τις μέρες. Με αυτόν τον παίκτη ο ΠΑΟΚ πολύ καιρό δεν θα πρέπει να σκεφτεί το μέλλον του σχετικά με τον επιθετικό, επίσης και ο παίκτης  θα έχει ευκαιρία να αναπτυχθεί αφού θα έχει μια εγγυημένη θέση στην πρώτη ενδεκάδα. Για  την πολωνική ομάδα σημείωσε 8 γκολ σε 17 παιχνίδια, ενώ στο Europa League έχει ήδη 3 εμφανίσεις. Η αξία του υπολογίζεται σε περίπου 750 χιλιάδες ευρώ, αλλά η τιμή του αναμένεται να αυξηθεί.

Η άφιξή του αναμένεται αν όχι σήμερα, τότε σίγουρα μπορούμε να τον περιμένουμε την επόμενη μέρα στην Τούμπα, όπου θα πρέπει να κάνει ιατρικές εξετάσεις και υπογραφές για άσπρο-μαύρους.

Επίσης, στον ΠΑΟΚ αναμένεται η αναχώρηση του Αιγύπτιου ποδοσφαιριστή, του Αμρ Ουάρντα στον Ατρόμητο, αλλά αυτός ο παίκτης ελπίζει να τον καλέσουν από το αγγλικό πρωτάθλημα, συγκεκριμένα από τη Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον. Πριν από την αφιξή του στον ΠΑΟΚ, είχε ήδη παίξει για τον Aτρόμητο, και στην περίπτωση που αυτή η μεταφορά πραγματοποιηθεί, προς την αντίθετη κατεύθυνση ο Δημήτριος Γιαννούλης θα επέστρεφε στο ΠΑΟΚ από το δάνειο. Αν και οι θέσεις στις οποίες παίζουν οι δύο παίκτες διαφέρουν, θεωρείται ότι το εμπόδιο και η σχέση μεταξύ αυτών των μεταφορών είναι ο αριθμός των ξένων παικτών και ο προϋπολογισμός του συλλόγου που θα ήταν οικονομικά κερδοφόρος σε περίπτωση αποχώρησης του Ουάρντα.

Αξίζει να δούμε πώς θα συμφωνήσουν οι σύλλογοι, αλλά είναι πιο βέβαιο ότι αυτή η ανταλλαγή θα πραγματοποιηθεί παρά να μεταβεί ο Ουάρντα στη Αγγλία. Ο βασικός λόγος για αυτή άποψη είναι γεγονός ότι ο τοπικός νόμος στη Αγγλία επιτρέπει την άδεια εργασίας μόνο στους παίκτες που έχουν συγκεντρώσει το 70% των αγώνων που έπαιξαν για εθνικές τους ομάδες τα προηγούμενα 2 χρόνια, όρος ο οποίος ο Αιγύπτιος δεν εκπληρώνει.