«560 εκατομμύρια άνθρωποι θέλουν Salah να κερδίσει το βραβείο καλύτερο της FIFA»

Κατά την έναρξη της νέας έδρας της Αιγυπτιακής Ποδοσφαιρικής Ένωσης, ο πρόεδρος της FIFA απέδωσε φόρο τιμής στη χώρα και την εικόνα της Mohamed Salah.

Ο πρόεδρος της FIFA Gianni Infantino πιστεύει ότι ο Mohamed Salah είναι ένας «θρύλος του ποδοσφαίρου» και επαίνεσε το ταξίδι του αστέρα στην κορυφή του ποδοσφαίρου.

Μιλώντας στο Κάιρο κατά την παρουσίαση της νέας έδρας της Αιγυπτιακής Ποδοσφαιρικής Ένωσης (EFA) αυτή την εβδομάδα, ο Infantino αποκάλυψε τον θαυμασμό του για τον Salah και πώς περίπου 560 εκατομμύρια Αιγύπτιοι και Άραβες ελπίζουν ότι θα κερδίσει το βραβείο Best FIFA.

Ο 29χρονος είναι υποψήφιος για το βραβείο της FIFA 2021 Ο Καλύτερος Παίκτης της Χρονιάς 2021, αφού εντυπωσίασε ξανά για το Λίβερπουλ και την εθνική ομάδα της Αιγύπτου.

«Όχι μόνο 110 εκατομμύρια Αιγύπτιοι υποστηρίζουν τον Salah, αλλά 450 εκατομμύρια Άραβες ελπίζουν επίσης ότι θα κερδίσει το βραβείο», δήλωσε ο Infantino, όπως αναφέρεται στο FIFA.com.

«Ο Μοχάμεντ Σαλάχ είναι θρύλος του ποδοσφαίρου. Αίγυπτος έχει δει πολλούς θρύλους του ποδοσφαίρου, αλλά Salah έχει πάρει ένα διαφορετικό μονοπάτι και ξεκίνησε νωρίς στην Ελβετία. Του εύχομαι καλή τύχη.»

Infantino επαινεί το αιγυπτιακό ποδόσφαιρο

Εκτός από το να επαινεί τον Σαλάχ, ο πρόεδρος της FIFA μίλησε επίσης για την αγάπη του για το αιγυπτιακό ποδόσφαιρο και τον πολιτισμό του.

Infantino πρόσθεσε: «Υπάρχουν 110 εκατομμύρια άνθρωποι στην Αίγυπτο που αγαπούν το άθλημα. Όταν συναντώ Αιγύπτιους σε όλο τον κόσμο μου λένε πάντα ότι αγαπούν το ποδόσφαιρο, και με ρωτούν ποια ομάδα προτιμώ, Al Ahly ή Zamalek, αλλά πάντα απαντώ ότι μου αρέσουν και οι δύο το ίδιο.

«Είμαι μεγάλος οπαδός τόσο του αιγυπτιακού ποδοσφαίρου όσο και του πολιτισμού, και τώρα γιορτάζουμε την EFA που ιδρύθηκε πριν από 100 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι γιορτάζουμε 100 χρόνια αφρικανικού ποδοσφαίρου και 100 χρόνια θρύλων».

Το 2021 FIFA Ο καλύτερος νικητής για την ανδρική έκδοση θα παρουσιαστεί στις 17 Ιανουαρίου σε μια διαδικτυακή τελετή.