«33 χρόνια είναι μόνο ένας αριθμός» — ο Lewandowski έθεσε σε παράταση της σταδιοδρομίας

Ο κορυφαίος παίκτης Best FIFA Men σκόραρε γκολ για διασκέδαση την περασμένη σεζόν και συνέχισε την πλούσια φλέβα της μορφής του αυτόν τον όρο.

Ο Robert Lewandowski πρόκειται να παρατείνει την καριέρα του και επιμένει ότι μπορεί να συνεχίσει να παίζει στο ανώτερο επίπεδο για «τουλάχιστον τέσσερα χρόνια ακόμα».

Σε μια εποχή που επιτρέπει τη συνέχιση ή σηματοδοτεί την έναρξη μιας ολίσθησης στα πρότυπα για τους περισσότερους παίκτες, ο Lewandowski δεν παρουσιάζει σημάδια επιβράδυνσης.

Ο 33χρονος σημείωσε εξαιρετικά 41 γκολ σε μόλις 29 αγώνες της Μπουντεσλίγκα το 2020-21, σπάζοντας το θρύλο της Μπάγερν Μονάχου και της Γερμανίας Gerd Muller, σχεδόν μισό αιώνα, στα περισσότερα γκολ της γερμανικής καμπάνιας κορυφαίας πτήσης.

Αναμφισβήτητα ο καλύτερος παίκτης και αναμφισβήτητα ο καλύτερος επιθετικός στον κόσμο αυτή τη στιγμή, έχει πάρει τα γκολ του σε 10 ήδη μετά από μόλις έξι παιχνίδια αυτή τη σεζόν.

«Είμαι σε καλή κατάσταση σωματικά και έχω τη σωστή νοοτροπία», δήλωσε ο Lewandowski στο Sport Bild προτού βάλω ένα στήριγμα στη νίκη 3-0 της Μπάγερν επί της Βαρκελώνης.

«Μπορώ να παίξω για πολλά περισσότερα χρόνια, είμαι βέβαιος ότι τουλάχιστον τέσσερα χρόνια ακόμη. Και τότε θα δω, ίσως μπορώ να ανεβάσω τον πήχη ακόμα πιο ψηλά.

«Αυτό το καλοκαίρι είχα τα καλύτερα αποτελέσματα στην καριέρα μου. Αν ήμουν 27 πριν από ένα χρόνο, τώρα είμαι είτε 25 είτε 26. Τα στατιστικά μου είναι καλύτερα από ποτέ. Και δεν έχει να κάνει μόνο με τη φυσική κατάσταση. Μετά από ένα διάλειμμα τεσσάρων εβδομάδων, είχα μια καλύτερη βάση πριν από την προετοιμασία από ποτέ.

«33 χρόνια είναι μόνο ένας αριθμός και δεν δείχνει πόσο χρονών είμαι πραγματικά.»