«Όλα ρυθμίστηκαν» – Πώς η κίνηση του Ismaila Sarr στο Λίβερπουλ κατέρρευσε

Ο πράκτορας του Ισμαίλα Σαρ Τιέρνο Σέιντι αποκάλυψε ότι ο Γουότφορντ ήταν μια ίντσα μακριά από το να μετακομίσει στο Λίβερπουλ τον Ιανουάριο.

Αυτή η χειμερινή αγορά μεταφοράς ήταν διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη έχουμε δει ποτέ. Οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι έχουν πληγεί σκληρά από την οικονομική κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία του Coronavirus. Ως εκ τούτου, λίγες μεγάλες υπογραφές έγιναν αυτή τη σεζόν. Στην πραγματικότητα, οι ομάδες που κατάφεραν να εξασφαλίσουν κάποιες συμφωνίες το έκαναν κυρίως με την αγοραία αξία ή χρησιμοποιώντας δανειακές συμφωνίες με μελλοντικές ρήτρες αγοράς.

Το Λίβερπουλ είναι ένα τέλειο παράδειγμα του αντίκτυπου που είχε η Covid-19 στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Αν και ο Γιούργκεν Κλοπ κατέστησε σαφές ότι οι Κοκκινοί χρειάζονταν τουλάχιστον ένα κέντρο, το κλαμπ κατάφερε μόνο να υπογράψει τον Κάμπακ και τον Ντέιβις δανεικά.

Μάλιστα, ο Τιέρνο Σέιντι επιβεβαίωσε πρόσφατα τα προβλήματα της Λίβερπουλ. Ο πράκτορας της Σενεγάλης δήλωσε ότι οι σημερινοί πρωταθλητές είχαν άλλη μια αποτυχημένη συμφωνία. Ένας από τους πελάτες του, η Ισμαίλα Σαρ του Γουότφορντ, επρόκειτο να ολοκληρώσει μια κίνηση προς τους Ρέντς. Ωστόσο, η συμφωνία απέτυχε να περάσει λόγω νομισματικών ζητημάτων.

«Με το Λίβερπουλ, πριν από λίγες μέρες, ήμασταν στο στάδιο της υπογραφής του συμβολαίου για να δεσμεύσουμε τους Κοκκινούς με την Ισμαίλα Σαρ. Τα πάντα είχαν οριστεί, ο μηνιαίος μισθός και η διάρκεια της μίσθωσης. Ζήτησα ακόμα και από τον Sadio Mané να του βρει ένα διαμέρισμα.

«Αλλά στο τέλος, η αγγλική λέσχη δεν μπορούσε να βάλει 40 εκατομμύρια ευρώ στο τραπέζι για να οριστικοποιήσει αυτή τη συμφωνία. Δηλαδή, εάν οι αγγλικοί σύλλογοι, οι οποίοι φιλοξένησαν παλαιότερα το παράθυρο μεταφοράς, δυσκολεύονται να συγκεντρώσουν κεφάλαια, αυτό αντικατοπτρίζει το βάθος της κρίσης που πλήττει το ποδόσφαιρο».

Ο Ισμαίλα Σαρ είχε ιστορικούς αντιπάλους να τσακώνονται για τις υπηρεσίες του.

Επιπλέον, ο Seydi ισχυρίστηκε επίσης ότι η Manchester United ήταν πρόθυμη να υπογράψει τον νεαρό παίκτη από το Watford πίσω το καλοκαίρι. Ωστόσο, οι Κόκκινοι Διάβολοι δεν έκαναν αρκετά καλή προσφορά για να πείσουν τις Σφήκες.

«Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η λέσχη Μανκουνιών ήθελε να στρατολογήσει τον επιθετικό της Σενεγάλης. Την τελευταία στιγμή, προσφέρουν ένα δάνειο χωρίς επιλογές. Ο Γουότφορντ δεν δέχτηκε γιατί το δάνειο θα έπρεπε να συνοδεύεται από προκαθορισμένο δικαίωμα προαίρεσης για το σύλλογο του Μάντσεστερ.»