Χειμερινή μεταγραφική περίοδος

Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος είναι κοντά και οι σύλλογοι δραστηριοποιούνται όλο και περισσότερο στη μεταφορά των παικτών τους. Αυτές τις μέρες, συζήτησαν κυρίως για την πιθανή αναχώρηση του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς από τον ΠΑΟΚ. Δηλαδή, τα μέσα ενημέρωσης βλέπουν αυτή την πιθανή παραχώρηση του επιθετικού του ΠΑΟΚ ως “αυτοκτονία” για εκείνο το σύλλογο. Ο Πρίγιοβιτς βρίσκεται στο σύλλογο για σχεδόν δύο χρόνια, την 16η Ιανουαρίου ενίσχυσε τον ΠΑΟΚ στο οποίο προήλθε από τη  Λέγκια Βαρσοβίας. Δύο χρόνια αργότερα, με σκορ 55 γκολ και 8 ασίστ για το σύλλογό του, σε 86 παιχνίδια “Πρίγιο” μεγάλωσε στο πρόσωπο του έτους 2018 για το σύλλογο από τη Θεσσαλονίκη.

Αυτός ο επιθετικός που γεννήθηκε στην Ελβετία είναι ο πιο αποτελεσματικός επιθετικός στην ιστορία του ΠΑΟΚ σε σχέση με τον αριθμό των λεπτών που έπαιξε και με τα γκολ που σκόραρε. Κατά μέσο όρο κάθε 114 λεπτά σκόραρε ένα γκολ και κανείς δεν είχε ποτέ τέτοια επιρροή στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ όπως αυτόν. Στο ΠΑΟΚ πιστεύουν ότι μια ρήτρα ύψους 10 εκατομμυρίων  είναι μικρή για αυτόν τον παίκτη, δεδομένου  πόσο έδωσε στο σύλλογο. Παρά αυτό που έκανε, μεγάλωσε σε ένα πραγματικό είδωλο για τους οπαδούς και τα παιδιά τον λατρεύουν, επειδή ήταν πάντα σε θέση να σταματήσει  να υπογράψει ένα αυτόγραφο, ή να βγάζει φωτογραφία με τους οπαδούς. Επίσης, είναι μεταξύ των υποψηφίων για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του 2018 στη Σερβία. Αυτό είναι μια μεγάλη αναγνώριση, δεδομένου ότι για χρόνια, αυτή η αναγνώριση παραλήφθηκε από παίκτες όπως ο Βλαδιμίρ Στογικοβίτς (ως μέλος της Παρτιζάν), ο Ντούσαν Τάντιτς (ως μέλος του Σαουτχέμπτον), ο Νεμάγια Μάτιτς (ως μέλος του Τςελσίου), ο Αλεξάνταρ Μίτροβιτς (ως μέλος του Νιουκάστλ και του Φούλαμ) και άλλα μεγάλα ονόματα του σερβικού ποδοσφαίρου.

PAOK – Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com

Λαμβάνοντας υπόψην όλα τα γεγονότα, ως τον καλύτερο σκόρερ του πρωταθλήματος την περασμένη σεζόν, είναι αναμφίβολα ότι η ενδεχόμενη αναχώρησή του θα ήταν ένα σοβαρό κενό για τους ασπρό-μαύρους και δύσκολα θα βρουν μια επαρκή αντικατάσταση για ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Ενθαρρυντικό είναι ότι ο ίδιος ο Πρίγιοβιτς δείχνει πως δεν θέλει να φύγει από τη Τούμπτα. Ένας άλλος παίκτης που ενδέχεται να εγκαταλείψει το Δικέφαλο είναι ο Ουκρανός ποδοσφαιριστής Εβγέν Χατσερίντι. Κατά την άφιξή του στο σύλλογο δεν ήταν μεταξύ των παίκτων στη βασική επιλογή του προπονητή Λουτσέσκου και τόνισε ότι θα αγωνιστεί για το ρόλο του στην ομάδα, καθώς και οι άλλοι παίκτες. Όμως έπαιξε μόνο σε παιχνίδια κυπέλλου με Εργοτέλη και Αήττητο και στον αγώνα με την Τσέλσι, στον οποίο αντικαταστάθηκε στην αρχή του αγώνα λόγω τραυματισμού.

Η διοίκηση του συλλόγου συζήτησε με τον παίκτη και οι κορυφαίοι άνθρωποι του ΠΑΟΚ του είπαν ότι εάν στο σύλλογο έρθει  μια ικανοποιητική οικονομική προσφορά αυτοί  θα την δεχθούν. Τα μέσα ενημέρωσης της Ουκρανίας αναφέρουν ότι η Ντίναμο από το Κίεβο έχει ήδη έρθει σε επαφή με τον παίκτη και ότι είναι πρόθυμος να τον φέρει στο δυναμικό του, αλλά επίσης ως ένα άλλο ενδιαφερόμενο ουκρανικό σύλλογο ανέφερε Σαχτάρ από το Ντόνετσκ, η οποία αναζητά έναν παίκτη που μπορεί να γεμίσει την τρύπα στην άμυνα. Είτε έτσι είτε αλλιώς, ο σύλλογος είναι σοβαρός στην απόφαση να απελευθερώσει τον παίκτη ακόμα και με πιθανό δάνειο δεδομένου του μισθού του που είναι περίπου 1,3 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, κάτι που αναμφισβήτητα θα ανακουφίσει τον προϋπολογισμό του συλλόγου και θα κάνει χώρο για άλλες επιλογές μεταφοράς. Θυμίζουμε ότι χειμερινή μεταγραφική περίοδος αρχίζει την 1η και τελειώνει στις 31 Ιανουαρίου.