Χαρούμενα γενέθλια στον Τσάβι! Ο θρύλος της Βαρκελώνης γίνεται 41 σήμερα

Σήμερα γιορτάζουμε τα 41α γενέθλια του θρύλου της FC Barcelona Xavi Hernandez, κοιτάζοντας λίγο πίσω στην ιστορία της καριέρας του.

Το Xavi Hernandez Creus θεωρείται ένα από τα καλύτερα ταλέντα ισπανικού ποδοσφαίρου από τον 21ο αιώνα και ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία της FC Barcelona.

Ο πλέον συνταξιούχος μέσος ήταν η ενσάρκωση του στυλ παιχνιδιού tiki-taka της Βαρκελώνης. Εντάχθηκε στη διάσημη ακαδημία La Masia, ηλικίας 11 ετών, έκανε το ντεμπούτο του τον Αύγουστο του 1998 και προχώρησε σε ρεκόρ 767 εμφανίσεις στη φανέλα Μπλαουγκράνα.

Ο Xavi κέρδισε 31 μεγάλους τίτλους σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του για το club και τη χώρα, μια καταμέτρηση που μόνο ο Andres Iniesta έχει καλυτερεύσει ως ο πιο διάσημος ποδοσφαιριστής της Ισπανίας όλων των εποχών.

Ο Καταλανός έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κυριαρχία της Βαρκελώνης από το 2008 μέχρι την αναχώρησή του το 2015. Βοήθησε να κερδηθούν αμέτρητοι τίτλοι Champions League και La Liga, ενώ βοήθησε την ισπανική εθνική ομάδα να διεκδικήσει δύο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και το ίδιο το Παγκόσμιο Κύπελλο ταυτόχρονα.

Ο Xavi, ο οποίος επίσης σφράγισε την τρίτη θέση στον Παγκόσμιο Παίκτη της Χρονιάς (2009) και ο Ballon d’Or (2010, 2011) αποσύρθηκε το 2019 για να γίνει διευθυντής της ομάδας του Qatar Stars League Al Sadd.

Όλοι εδώ στο Ace Football εύχονται στον Xavi χαρούμενα 41α γενέθλια και ό, τι καλύτερο για το επόμενο έτος.

Εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα αφιερώματα στο Twitter σήμερα.