Χαβιέ Τέμπας: Ο επικεφαλής της La Liga δεσμεύεται να «καταγγείλει» τον ιδιοκτήτη της PSG Αλ-Κελαϊφι

Η PSG και η Man City αντιμετωπίζουν επίσημες καταγγελίες της UEFA από τον Tebas για παραβίαση των οικονομικών κανόνων του ευ αγωνίζεσθαι.

Ο αρχηγός της La Liga Javier Tebas εξήγησε την απόφασή του να υποβάλει επίσημη καταγγελία σχετικά με τις δραστηριότητες μεταφοράς του Παρισιού Σεν Ζερμέν και της Μάντσεστερ Σίτι.

Μετά την επέκταση του συμβολαίου του Kylian Mbappe στο PSG, ο Tebas επέκρινε τους Παριζιάνους επειδή «είναι χειρότεροι από την Super League». Ο επικεφαλής της La Liga πιστεύει ότι οι κρατικοί σύλλογοι αρνούνται τα δικαιώματα άλλων συλλόγων για θεμιτό ανταγωνισμό στην αγορά μεταγραφών.

«Έχουν οι σύλλογοι ή τα πρωταθλήματα ευθύνη απέναντι στους ιεραρχικά ανώτερους θεσμούς μας;» Είπε. «Είμαι υποχρεωμένος να αναφέρω όταν θεωρώ ότι υπάρχουν παρατυπίες;

«Έτσι νομίζω, και αυτό είναι επίσης διακυβέρνηση. Εάν κάναμε τα στραβά μάτια σε θέματα οικονομικού ελέγχου και εξαπάτησης που γίνεται, θα παραβιάζαμε τους κανόνες διακυβέρνησής μας.

«Θέλουμε ο ανταγωνισμός να είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρός και οι σύλλογοι αυτοί προκαλούν μεγάλη ζημιά στον οικονομικό έλεγχο».

Ο πρόεδρος του PSG Nasser Al-Khelaifi είναι ο νυν πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συλλόγων (ECA). Ωστόσο, ο Τέμπας επιμένει ότι αυτό δεν θα τον εμποδίσει να συνεχίσει τις νομικές του ενέργειες εναντίον της γαλλικής λέσχης.

«Αυτός [ο Al-Khelaifi] είναι αγοραστής των δικαιωμάτων της UEFA, πρέπει να τον καταγγείλουμε», πρόσθεσε ο Τέμπας.

«Δεν το κάνουμε για να υπερασπιστούμε τους ισπανικούς συλλόγους, οι οποίοι έχουν αρκετά με τον πιο απαιτητικό οικονομικό έλεγχο μας, το κάνουμε για να προστατεύσουμε το οικοσύστημα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, το οποίο βρίσκεται σε κίνδυνο».