Φραντσέσκο Τότι: «Θα είχα αυτοκτονήσει αντί να φύγω από τους Ρομά»

Ο θρύλος της AS Roma Francesco Totti καταστράφηκε όταν έφυγε από τη λέσχη και πιστεύει ότι οι λάθος άνθρωποι το διοικούν.

Δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες με άνευ όρων αγάπη για ένα κλαμπ όπως αυτό που έχει ο Totti για τους Ρομά. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, είναι φυσιολογικό για τους παίκτες να βιώνουν την εργασία τους για πολλά σωματεία και πρωταθλήματα. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν ποτέ επιθυμία του Φραντσέσκο. Ως «Giallorosso», ο Totti πέρασε όλη του την καριέρα παίζοντας στην AS Roma, σκοράροντας 307 γκολ σε 785 αγώνες.

Φυσικά, ο Francesco Totti είδε τον εαυτό του να ακολουθεί μια θέση διοίκησης εντός του συλλόγου, και αυτό ακριβώς έκανε μέχρι το 2019. Ωστόσο, ο ιταλικός θρύλος αναγκάστηκε να φύγει από τους Ρομά πριν από δύο χρόνια, κάτι που δεν έχει ξεχάσει ακόμα. Αν και ο Τότι επιθυμούσε να παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο των Ρομά, έμεινε εκτός σχεδίου του συλλόγου καθώς ήρθαν οι νέοι ιδιοκτήτες.

«Φανταζόμουν τον εαυτό μου στη Ρώμη για πάντα», είπε. «Μετά με έβαλαν στον τοίχο, αναγκάζοντάς με να πάρω μια απόφαση που δεν θα έπαιρνα ποτέ. Έκανα μια επιλογή, αποφάσισα να μείνω στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Θα ένιωθα άσχημα που θα άφηνα τους συνεργάτες μου. Τότε, αν κουραζόμουν, θα κοιτούσα τι να κάνω.

«Θα είχα αυτοκτονήσει αντί να φύγω από τους Ρομά. Θα μπορούσα να έχω φέρει μόνο καλά πράγματα.»

Ο Φραντσέσκο Τότι είναι ενάντια στις νέες πολιτικές του συλλόγου.

Ο πρώην διεθνής διεθνής Ιταλία καταστράφηκε μετά την αναχώρησή του από τη λέσχη παιδικής ηλικίας. Επιπλέον, ο Φραντσέσκο Τότι πιστεύει ότι οι Ρομά χρειάζονται ανθρώπους που καταλαβαίνουν περί τίνος πρόκειται ο σύλλογος.

«Το βλέπω σαν οπαδός, θυμώνω γιατί ελπίζω να τελειώσουν όσο το δυνατόν ψηλότερα», συνέχισε. «Ελπίζω να βοηθήσω τους Ρομά να αναπτυχθούν με τη δουλειά μου, τουλάχιστον από έξω. Αλλά υποφέρω από αυτό. Θα μπορούσα να έχω κάνει περισσότερα από άλλα στελέχη, αλλά ήμουν ο τελευταίος των Μοϊκανών.

«Ποτέ δεν συμμετείχα στις αποφάσεις. Τώρα, ο σύλλογος είναι ακόμα ξένος, ο προπονητής και ο αθλητικός διευθυντής είναι ξένοι. Κάποιος που ξέρει τα πάντα για τους Ρομά θα μπορούσε να ήταν χρήσιμος, αυτό λείπει αυτή τη στιγμή.

«Γιατί νομίζεις ότι τόσοι πολλοί πρώην παίκτες δεν μπορούν να συμμετέχουν σε μια λέσχη; Ίσως επειδή είναι ενοχλητικοί. Αν έπαιρνα μια ποδοσφαιρική ομάδα, θα καλούσα πρώην παίκτες επειδή ξέρουν ποδόσφαιρο».