Υπάλληλος: Van Gaal διόρισε νέο ολλανδικό διευθυντή

Λιγότερο από μια εβδομάδα πριν τα 70α γενέθλιά του, ο Van Gaal έχει λάβει τα ηνία της ολλανδικής εθνικής πλευράς για τρίτη φορά.

Ο Louis Van Gaal διορίστηκε νέος διευθυντής των Κάτω Χωρών, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Ολλανδική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (KNVB).

Ο Van Gaal αντικαθιστά τον De Boer ως το τιμόνι αφού ο πρώτος παραιτήθηκε από τη θέση του μετά την απογοητευτική εκστρατεία Euro 2020 των Κάτω Χωρών.

Το Oranje βγήκε από τη φάση των ομίλων με τους μέγιστους βαθμούς, αλλά έπεσε έξω από τον ανταγωνισμό στο Γύρο των 16 μετά από ήττα 2-0 στην Τσεχική Δημοκρατία.

Οι πρώην FC Barcelona, Μπάγερν Μονάχου και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα επιβλέψουν τους εναπομείναντες τρεις προκριματικούς αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

«Το ολλανδικό ποδόσφαιρο ήταν πάντα κοντά στην καρδιά μου και η εθνική προπόνηση είναι κατά την άποψή μου βασική θέση για την περαιτέρω πρόοδο του ποδοσφαίρου μας», αναφέρει μια επίσημη δήλωση στην ιστοσελίδα του KNVB Van Gaal.

«Επιπλέον, θεωρώ τιμή μου να προπονώ την ολλανδική εθνική ομάδα. Υπάρχει λίγος χρόνος για τους επόμενους προκριματικούς αγώνες, οι οποίοι είναι άμεσα κρίσιμοι για τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Η εστίαση είναι, ως εκ τούτου, αμέσως 100 τοις εκατό για τους παίκτες και την προσέγγιση. Εξάλλου, διορίστηκα γι’ αυτό. Χαίρομαι που γύρισα στο Ζέιστ.

«Μέχρι τώρα έχω ήδη μιλήσει με αρκετούς παίκτες και το τεχνικό προσωπικό έχει συληφθεί με το KNVB. Ανυπομονώ να ολοκληρώσω τη δουλειά μαζί».