Υπάλληλος: Οι Κάτω Χώρες αποφασίζουν για τον Frank de Boer

Μετά την εξάλειψη του στο Γύρο των 16 κατά τη διάρκεια του Ευρώ, η Ολλανδική FA έλαβε μια απόφαση σχετικά με τον Frank De Boer.

Όταν ο Frank De Boer έφτασε για να προπονήσει την ομάδα ποδοσφαίρου των Κάτω Χωρών, υπέγραψε συγκεκριμένα ένα συμβόλαιο που τον ανάγκασε να προκριθεί τουλάχιστον στους προημιτελικούς του ευρώ. Μετά την εξάλειψη από την Τσεχική Δημοκρατία, ο όρος αυτός δεν πληρούται από τον Ολλανδό διευθυντή. Ως αποτέλεσμα, υπήρξε συνάντηση μεταξύ όλων των εμπλεκομένων μερών, η οποία κατέληξε σε απόφαση που έλαβε ο ίδιος. Με άμεση ισχύ, ο Frank De Boer δεν θα προπονεί πλέον την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Ανδρών των Κάτω Χωρών.

Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη αφού ηγούσε μια αδύναμη ομάδα που ποτέ δεν έκανε κάτι σημαντικό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου του ως μάνατζερ. Παρόλο που εξέπληξαν τους πάντες κερδίζοντας τη φάση των ομίλων τους με τρεις συνεχόμενες νίκες. Πάντα υπήρχε η αίσθηση ότι το να παίζεις ενάντια σε σκληρότερους αντιπάλους θα οδηγούσε σε αναπόφευκτη εξόντωση. Μερικοί από τους υποστηρικτές και τους αναλυτές παρασύρθηκαν λίγο. Ωστόσο, ο De Boer παραμένει πιστός στο λόγο του καθώς έχει τις ρίζες του για το συμφέρον της συνολικής ομάδας.

Επίσημη ανακοίνωση της Ολλανδικής Ομοσπονδίας.

Προφανώς δεν έχουμε ιδέα ποιος θα πάρει τη θέση του Frank De Boer, αλλά μπορεί να πάρουμε κάποιες απαντήσεις πριν από την επόμενη διεθνή διακοπή. Μετά την έναρξη της σεζόν του συλλόγου, θα υπάρξει ένα διάλειμμα μερικούς μήνες αργότερα, το οποίο θα απαιτήσει από την Ολλανδία να έχει ήδη επίσημο μάνατζερ. Από τώρα και τότε, θα μαθαίνουμε ποιος θα πάρει τη θέση του Ντε Μπόερ που ήταν και η θέση του Ρόναλντ Κέμαν πριν από αυτόν. Ο Frank αντέδρασε στην απόφασή του με το ακόλουθο απόσπασμα στην επίσημη ιστοσελίδα της Ολλανδικής Ομοσπονδίας: «Όταν με πλησίασαν για να γίνω εθνικός προπονητής το 2020, σκέφτηκα ότι ήταν τιμή και πρόκληση.

«Αλλά γνώριζα επίσης την πίεση που θα μου ασκούσε από τη στιγμή που διορίστηκα, ότι η πίεση αυξάνεται τώρα, και αυτό δεν είναι μια υγιής κατάσταση για μένα, ούτε για την ομάδα που προέβαινε σε έναν τόσο σημαντικό αγώνα για το ολλανδικό ποδόσφαιρο καθ’ οδόν προς τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους, φυσικά, τους οπαδούς και τους παίκτες. Τα συγχαρητήριά μου επίσης στη διοίκηση που δημιούργησε ένα πραγματικό κορυφαίο αθλητικό κλίμα εδώ στην πανεπιστημιούπολη.»