Υπάλληλος: Η Γιουβέντους απολύει τον Αντρέα Πίρλο ως διευθυντή

Η Γιουβέντους επιβεβαίωσε τη μοίρα της Αντρέα Πίρλο ως προπονητής μετά από μια απογοητευτική σεζόν.

Ο Andrea Pirlo έχει απαλλαγεί από το ρόλο του ως μάνατζερ της Γιουβέντους μετά από μια δύσκολη πρώτη σεζόν επικεφαλής.

Ο 42χρονος πήρε τη δουλειά πέρυσι το καλοκαίρι, παρόλο που ποτέ δεν υπήρξε προπονητής. Στην πραγματικότητα, είχε μόλις συμφωνήσει να αναλάβει την πλευρά U-23 μια εβδομάδα πριν αντικαταστήσει τον Μαουρίτσιο Σάρι.

Παρά την απειρία του, ο Πίρλο οδήγησε τη Γιουβέντους σε δύο τίτλους της Coppa Italia και της Supercoppa Italiana. Επέβλεψε επίσης μια διάσημη νίκη 3-0 Champions League επί της Βαρκελώνης στο Camp Nou.

Αλλά το Bianconeri υπέστη μια τελευταία 16 έξοδο στο Πόρτο στο Champions League και έχασε τον τίτλο Serie A για πρώτη φορά μετά από εννέα χρόνια με ένα τέταρτο τερματισμό. Αν η Hellas Verona δεν κρατούσε τη Νάπολι στην τελική ισοπαλία 1-1, ο Juve θα είχε καταδικαστεί στο ποδόσφαιρο Europa League.

Ως εκ τούτου, το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου αποφάσισε να απελευθερώσει τον Πίρλο εν μέσω αναφορών για επιστροφή του πρώην αφεντικού Massimiliano Allegri.

Μια δήλωση της λέσχης έλεγε: «Ευχαριστώ, Andrea.

«Αυτές είναι οι πρώτες λέξεις που όλοι μας πρέπει να πούμε στο τέλος αυτής της ιδιαίτερης εμπειρίας μαζί.

«Πριν από λίγους μήνες, ο Andrea Pirlo, μια εικόνα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ξεκίνησε τη νέα του περιπέτεια, την πρώτη του ως προπονητής.

«Για να γίνει αυτό, πρώτα απ ‘όλα, χρειάζεται θάρρος, καθώς και συνειδητοποίηση για τα δικά του μέσα, ειδικά σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από χιλιάδες δυσκολίες, με τον κόσμο να αναγκάζεται από την πανδημία να επανεφεύρει τους δικούς του κανόνες μέρα με τη μέρα.

«Ο Pirlo μόλις ξεκίνησε τα πρώτα βήματα αυτού που αναμφίβολα θα γίνει μια λαμπρή καριέρα ως προπονητής. Μια περιπέτεια μεταμόρφωσης, αναζητώντας, και συχνά καταφέρνει, να φέρει τις ιδέες του και την εμπειρία του ως πρωταθλητής στο γήπεδο από την «άλλη πλευρά» του φράχτη.

«Και δεδομένου ότι στο ποδόσφαιρο, αυτό που μετράει είναι οι νίκες, ας θυμηθούμε: μέσα σε λίγους μήνες Juve Pirlo έχει συγκεντρώσει δύο τρόπαια: το ιταλικό Supercup και το Coppa Italia. Και αυτός, ως προπονητής, έφερε στο σπίτι λαμπρές νίκες στα πιο διάσημα πεδία, από το Σαν Σίρο μέχρι το Καμπ Νόου.

«Για όλα αυτά, για το θάρρος, την αφοσίωση, το πάθος με το οποίο επέδειξε κάθε μέρα, ευχαριστούμε τον Μαέστρο, τον Προπονητή και τον Αντρέα, που πραγματικά προέρχεται από την καρδιά. Όπως επίσης και η καλή μας τύχη για το μέλλον που σίγουρα θα είναι μια υπέροχη επιτυχία».