Τότεναμ: Το παιχνίδι του Μπράιτον αναβλήθηκε λόγω της επιδημίας COVID-19

Η Τότεναμ έχει να κάνει με ένα εκτεταμένο ξέσπασμα COVID-19 στη λέσχη τους.

Την Τετάρτη, ο διευθυντής της Τότεναμ Αντόνιο Κόντε επιβεβαίωσε οκτώ παίκτες του Τότεναμ και πέντε μέλη του προσωπικού βρέθηκαν θετικοί στο COVID-19.

Η Τότεναμ ματαίωσε τον αγώνα της Πέμπτης εναντίον της Ρεν στο Europa Conference League, ενώ έκλεισε επίσης το κέντρο εκπαίδευσης της πρώτης ομάδας,

Μετά από επίσημο αίτημα από την πλευρά του βόρειου Λονδίνου, η Premier League αποφάσισε να αναβάλει τον επερχόμενο αγώνα του Spurs ενάντια στο Μπράιτον.

Μια επίσημη δήλωση αναφέρει: «Το Συμβούλιο της Premier League αποφάσισε να αναβάλει το παιχνίδι μετά από καθοδήγηση ιατρικών συμβούλων, με προτεραιότητα την υγεία των παικτών και του προσωπικού».

Ο επόμενος αγώνας της Τότεναμ θα είναι εναντίον του Leicester City στις 16 Δεκεμβρίου, πριν από έναν εντός έδρας αγώνα εναντίον της Λίβερπουλ τρεις ημέρες αργότερα. Το ξέσπασμα του COVID-19 θα καθυστερήσει τα σχέδια του Conte να αναβιώσει τη φόρμα του Τότεναμ, ενώ παράλληλα θα παρακάμψει αρκετούς από τους παίκτες του.

Η εξάπλωση της νέας παραλλαγής omicron του COVID-19 δημιούργησε αμφιβολίες σχετικά με τη δυνατότητα επιβολής περισσότερων περιορισμών στις ποδοσφαιρικές ομάδες. Εάν παρόμοια κρούσματα συμβαίνουν και σε άλλες ομάδες, πιθανότατα θα δούμε περισσότερους περιορισμούς στο εγγύς μέλλον. Μετά από μια νέα αύξηση στις υποθέσεις COVID-19, η κυβέρνηση στη Γερμανία έχει ήδη επικυρώσει νέους νόμους για τη μείωση της συμμετοχής στα Στάδια.