«Τσέλσι παίκτες πρέπει να βοηθήσει Mount σκοράρει περισσότερο’

Ο Ρίο Φέρντιναντ πιστεύει ότι ο Μέισον Μάουντ είναι ικανός να σκοράρει περισσότερα γκολ, αλλά οι συμπαίκτες του θα έχουν κάποιο ρόλο σε αυτό.

Mason Mount έχει τη δυνατότητα να σκοράρει περισσότερα γκολ, αν οι συμπαίκτες του μπορούν να επωφεληθούν από την λαμπρή κίνησή του, λέει ο Ρίο Φερδινάνδος.

Μια στιγμή λαμπρότητας από τον 22χρονο δεν θα μπορούσε να έρθει σε καλύτερη στιγμή για την Τσέλσι στη Σεβίλλη.

Το Πόρτο είχε συσσωρευτεί στην πίεση την πρώτη μισή ώρα του παιχνιδιού πριν ο Μάουντ δώσει την Τσέλσι το προβάδισμα, από το τίποτα. Ήταν το 11ο γκολ της καμπάνιας και η καλύτερη σεζόν βαθμολόγησης για τους Blues μέχρι στιγμής. Ο Chilwell πρόσθεσε άλλο ένα αργά για να δώσει στους Blues ένα ηγετικό 2-0 προβάδισμα μπροστά από το δεύτερο σκέλος.

Ferdinand τόνισε πώς ένα άψογο άγγιγμα από τη διεθνή Αγγλία λίγο πολύ δημιούργησε αυτό το στόχο.

«Είναι όμορφο, έφερε [την μπάλα] κατ ‘ευθείαν στο δρόμο του» είπε ο Ferdinand για το πρώτο άγγιγμα του Mount πριν το γκολ του κατά τη διάρκεια της κάλυψης του BT Sport μετά τον αγώνα.

«Και ήταν ένα άγγιγμα για να πυροβολήσει αμέσως.»

Ωστόσο, ο Ferdinand είπε επίσης ότι εντόπισε αρκετές άλλες διαδρομές από το Mount που αγνοήθηκαν από τους συμπαίκτες του.

«Αυτό που μου αρέσει σε αυτόν [Mount] είναι οι κινήσεις του από την μπάλα για να πάρει την μπάλα,» εξήγησε.

«Μόλις οι άλλοι παίκτες αρχίσουν να συνειδητοποιούν ότι κάνει κινήσεις για να ξεπεράσει τους υπερασπιστές [της αντιπολίτευσης] και να αρχίσει να παίζει την μπάλα λίγο περισσότερο από το πάσο των 10 μέτρων στα πόδια, θα έχει περισσότερες ευκαιρίες [να σκοράρει].

«Επειδή έκανε τρεξίματα που κανείς δεν είδε, και θα ήταν μέσα αν είχαν παίξει την μπάλα μπροστά».

Με παρόμοιο τρόπο, ο Thomas Tucel ήταν επίσης γεμάτος επαίνους για τον Mason Mount.