Τσέλσι: Ο Πότερ εξηγεί την πρώιμη αντικατάσταση της Κουκουρέλα εναντίον της Man Utd

Ο πρόσφατα υπογεγραμμένος αμυντικός έπρεπε να φύγει από το γήπεδο μόνο μισή ώρα μετά το παιχνίδι.

Ο Γκράχαμ Πότερ εξήγησε την απόφασή του να φέρει τον Ματέο Κοβάτσιτς για τον Μαρκ Κουκουρέλα στο 36ο λεπτό της ισοπαλίας 1-1 της Τσέλσι εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το Σάββατο.

Οι Red Devils ξεκίνησαν το παιχνίδι στις φλόγες, βάζοντας την Τσέλσι κάτω από τεράστια πίεση και από τις δύο πλευρές. Ωστόσο, οι οικοδεσπότες έδειχναν περισσότερο τον έλεγχο όταν ο Κοβάτσιτς άλλαξε τη δυναμική στο μεσαίο πεδίο.

Μιλώντας για την πρώιμη αντικατάσταση, ο Πότερ δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της Τσέλσι: «Τα πρώτα 20 λεπτά νομίζω ότι η Manchester United ήταν καλύτερη και μας ανάγκασε να επιστρέψουμε.

«Έπρεπε να προσαρμοστούμε λίγο εκεί, να προσπαθήσουμε να βάλουμε έναν άλλο παίκτη στο κέντρο και να του ασκήσουμε λίγη περισσότερη πίεση. Έφτιαχναν τις επιθέσεις τους πολύ εύκολα και μας οδηγούσαν πίσω.

«Η αίσθηση του παιχνιδιού ήταν ότι είχαμε μια μικρή υπέρβαση στο μεσαίο πεδίο, χρειαζόμασταν έναν επιπλέον παίκτη εκεί για να δημιουργήσουμε λίγη περισσότερη πίεση, για να τους σταματήσουμε να χτίζουν τις επιθέσεις τους και, ως εκ τούτου, να είναι πιο δύσκολο να χτίσουν τις δικές μας. Έτσι, ήταν απλά ένα συναίσθημα που είχα.

«Δεν είναι καθόλου εύκολη απόφαση, αλλά τα αγόρια ανταποκρίθηκαν πολύ καλά και έδωσαν τα πάντα.

«Έτσι έπρεπε να το προσαρμόσουμε αυτό και από εκείνο το σημείο σκέφτηκα ότι τα πήγαμε καλά στο παιχνίδι. Είμαστε απογοητευμένοι φυσικά που παραδεχόμαστε αργά. Αλλά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού νομίζω ότι ένα σημείο είναι σωστό για μας. Δεν νομίζω ότι μπορούμε ιδιαίτερα να καθόμαστε εδώ και να λέμε ότι αξίζουμε να κερδίσουμε.

«Δεν κάναμε αρκετά για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Αλλά από πλευράς προσπάθειας αυτό που έβαλαν τα αγόρια ήταν εκπληκτικό, ήταν φανταστικό από τους παίκτες μας και είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό».