Τσέλσι: Ο Λάμπαρντ ανοίγει την «σουρεαλιστική» εμπειρία του να απολύεται

Η Τσέλσι απέρριψε τον θρύλο του συλλόγου από τη θέση του στις αρχές του 2021.

Αφού πέρασε την πρώτη του διευθυντική συναυλία στο Derby County Championship, ο Frank Lampard ανέλαβε τη διεύθυνση του Stamford Bridge το 2019.

Η Τσέλσι τερμάτισε τέταρτη στην Πρέμιερ Λιγκ κατά την πρώτη σεζόν του Λάμπαρντ. Παρά τα μερικά απογοητευτικό αποτέλεσμα, τα Blues παρουσίασαν αδιαμφισβήτητα σημάδια βελτίωσης σε σύγκριση με την εποχή του Maurizio Sari. Ίσως αυτός ήταν ο λόγος που η λέσχη εμπιστεύτηκε να περάσει πολλά το επόμενο καλοκαίρι.

Ωστόσο, η επόμενη σεζόν ήταν η αρχή της πτώσης του Λάμπαρντ στο Τσέλσι. Τον Ιανουάριο, μια σειρά από πέντε ήττες σε οκτώ αγώνες πρωταθλήματος έδωσε στην Τσέλσι αρκετούς λόγους για να κάνει μια αλλαγή.

Τι έχει ειπωθεί;

Σε μια νέα συνέντευξη, ο Lampard έχει ανοίξει για το πώς ο σύλλογος τον ενημέρωσε για την απόφασή τους.

Είπε στο Garry Neville The Overlap: «Ξέρεις και αυτό το πρώτο μήνυμα, ξυπνάς και σκέφτεσαι «ας κάνουμε μια κίνηση στο Instagram — αστειεύομαι, αλλά μόλις η λέσχη πάρει αυτή την απόφαση, δεν υπάρχει ωραίος τρόπος να το κάνουμε.

«Είπαν μπορείτε να έρθετε και να μας συναντήσετε στην αίθουσα συνεδριάσεων, ήξερα αμέσως ότι δεν υπάρχει ωραίος τρόπος να το κάνουμε αυτό, μπορεί να υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι εθιμοτυπίας, αλλά στο τέλος της ημέρας τα αποτελέσματα είναι τα ίδια.»

Πρόσθεσε: «Όταν συνάντησα τον Μπρους και τη Μαρίνα, ήταν πολύ εγκάρδιο — ήξερα τι συνέβαινε τότε.

«Όχι εκείνη την εποχή, αλλά ήμουν ευγνώμων για την περίοδο, καταλαβαίνετε τι είναι — πρόκειται να προχωρήσουν και δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να κάνετε γι ‘αυτό, ποτέ δεν έχω βρεθεί σε αυτή τη θέση πριν και ήταν λίγο σουρεαλιστικό εκείνη την εποχή, αλλά είναι αυτό που είναι.

«Όταν δεχτείς τη δουλειά, καταλαβαίνεις ότι η κλήση μπορεί να έρθει, εκτός αν κερδίζεις πίσω σε τίτλους που πρόκειται να συμβούν».

Πώς πήγε η Τσέλσι από τότε;

Μετά την απόλυση του Λάμπαρντ, η Τσέλσι προσέλαβε τον Thomas Tuchel ως επόμενο προπονητή τον Ιανουάριο. Ο Γερμανός μάνατζερ έφτιαξε μια τερατώδη ομάδα από ό, τι άφησε πίσω ο Λάμπαρντ. Λίγους μήνες αργότερα, η Τσέλσι γιόρτασε τη νίκη του δεύτερου τίτλου του Champions League υπό τον πρώην αρχηγό του PSG.

Οι Blues ηγούνται τώρα στο τραπέζι της Premier League με 33 πόντους από τα 14 παιχνίδια τους. Η πλευρά του Λονδίνου διαθέτει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, καθώς έχουν παραχωρήσει μόνο έξι γκολ.