Τσέλσι: Γιατί καθυστερεί το ντεμπούτο της Ομπαμεγιάνγκ;

Ο πρώην αρχηγός των Gunners επέστρεψε στο Λονδίνο την ημέρα της προθεσμίας μεταφοράς.

Ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ δεν θα παίξει για την Τσέλσι εναντίον της Γουέστ Χαμ λόγω τραυματισμού στο σαγόνι.

Η διεθνής Γκαμπόν ενώθηκε με την Τσέλσι από τη Βαρκελώνη σε μια συμφωνία μερικής ανταλλαγής με τον Marcos Alonso. Ωστόσο, οι Blues δεν μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν στο επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος καθώς περιμένει να λάβει προστατευτικό εξοπλισμό για το σαγόνι του.

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να προπονηθεί και πρέπει να του πάρουμε μια μάσκα για να προστατεύσουμε το σαγόνι του και στη συνέχεια μπορούμε να ξεκινήσουμε από την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Thomas Tuchel, αφεντικό της Chelsea.

Την Πέμπτη, ο Ομπαμεγιάνγκ επιβεβαίωσε ότι είχε τραυματιστεί στο σαγόνι κατά τη διάρκεια βίαιης ληστείας στο σπίτι του στη Βαρκελώνη.

Με την ανάρρωσή του, ο Aubameyang πιθανότατα θα γίνει τακτικός εκκινητής για τους Blues. Μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα στη Βαρκελώνη, ο 33χρονος θα επανενωθεί με τον πρώην διευθυντή του στην Μπορούσια Ντόρτμουντ.

«Ας ελπίσουμε ότι μπορεί να ξαναγίνει τόσο καλός», πρόσθεσε ο Tuchel. «Ξέρουμε τι παίρνουμε… επιτυγχάνει στόχους και ταχύτητα και ρυθμό εργασίας ενάντια στην μπάλα, έτσι είναι ένα μεγάλο πακέτο που μπορεί να φέρει στην ομάδα μας».

Η άφιξη του Ομπαμεγιάνγκ ολοκλήρωσε το πρώτο παράθυρο μεταφοράς της Τσέλσι υπό τον Τοντ Μπόελι. Οι Blues ξόδεψαν 271 εκατομμύρια λίρες αυτό το καλοκαίρι, προσθέτοντας οκτώ νέους παίκτες στις τάξεις τους.

Ας δούμε αν η πλευρά του Tuchel μπορεί να ανακάμψει από το αργό ξεκίνημά τους στην καμπάνια τις επόμενες εβδομάδες.