Τσάμπιονς Λιγκ στις ΗΠΑ: UEFA ανταποκριθεί στις εκθέσεις της μετακίνησης ευρωπαϊκά παιχνίδια

Η UEFA ετοιμάζεται να κάνει δραματικές αλλαγές στο τουρνουά ελίτ από το 2024 και μετά.

Ο επικεφαλής της UEFA Αλεξάντερ Σεφεράν απέρριψε φήμες ότι οι αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ θα φύγουν από την Ευρώπη.

Το τουρνουά θα υποστεί δομικές αλλαγές από το 2024, με αποτέλεσμα η φάση των ομίλων να επεκτείνεται σε μορφή πρωταθλήματος.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, δημοσιεύθηκαν δημοσιεύματα της UEFA που διερευνούσαν το ενδεχόμενο μετακίνησης πλήθους συγκρούσεων σε επίπεδο ομίλων εκτός Ευρώπης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα ήταν οι πρώτοι υποψήφιοι που φιλοξένησαν αγώνες UCL.

Ωστόσο, η Ceferin έκλεισε τα δημοσιεύματα σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη.

«Με όλο το σεβασμό προς τα μέσα ενημέρωσης, είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς τι είδους ειδήσεις μπορούν να βγουν εκεί έξω», δήλωσε. «Δεν το συζητήσαμε ποτέ αυτό.

«Αλλά ξαφνικά μπορούμε να διαβάσουμε σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης ότι αυτό θα συμβεί, αν και αυτό δεν αναφέρθηκε ποτέ. Πήγαινε και ρώτα απευθείας την UEFA.

«Θα ήμουν εν γνώσει αν υπήρχαν συζητήσεις σχετικά με τα παιχνίδια του Champions League εκτός Ευρώπης, και δεν ξέρω τίποτα γι ‘αυτό».

Προτάσεις σχετικά με τη μετακίνηση των αγώνων UCL πυροδότησαν μια τεράστια αντίδραση από τους οπαδούς του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη. Πολλοί παρατηρητές πιστεύουν ότι η UEFA οπισθοχώρησε από τα αρχικά σχέδιά της μετά την αρνητική αντίδραση.

Οι αγώνες του Champions League θα επιστρέψουν σύντομα μετά την τρέχουσα διεθνή διακοπή. Τα παιχνίδια που ξεχωρίζουν από την τρίτη αγωνιστική είναι η σύγκρουση της Inter με τη Βαρκελώνη στο Σαν Σίρο και το ταξίδι της Μίλαν για να συναντήσει την Τσέλσι.