Τσάβι: Η Βαρκελώνη χρειάζεται ένα θαύμα για να παραμείνει στο Τσάμπιονς Λιγκ

Οι Καταλανοί θα αντιμετωπίσουν τη Μπάγερν Μονάχου σε έναν αγώνα που πρέπει να κερδίσει αυτή την εβδομάδα.

Ο Xavi Hernandez παραδέχτηκε ότι η Βαρκελώνη βρίσκεται σε μια «δυσάρεστη κατάσταση» μπροστά από τον επερχόμενο αποφασιστή του Champions League εναντίον της Μπάγερν Μονάχου.

Μια ισοπαλία 3-3 εναντίον της Inter είδε τις πιθανότητες πρόκρισης της Barca να αυξάνονται πιο αμυδρά την περασμένη εβδομάδα. Οι Καταλανοί πρέπει να κερδίσουν και τα δύο παιχνίδια που απομένουν, ελπίζοντας ότι η Inter θα ρίξει πόντους αλλού στην ομάδα.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα, το αφεντικό της Βαρκελώνης είπε: «Δεν είναι τόσο πολύ που χρειαζόμαστε ένα θαύμα, επειδή έχουμε μια μικρή ελπίδα.

«Γνωρίζουμε ότι δεν εξαρτώνται όλα από εμάς, καθιστώντας την μια άβολη κατάσταση.

«Αλλά γνωρίζουμε ότι ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στο Μιλάνο, αντιμετωπίζουμε ένα σημαντικό αγώνα. Πρέπει να νικήσουμε τη Μπάγερν για να δείξουμε ότι μπορούμε να ανταγωνιστούμε σε αυτό το επίπεδο.

«Αν και υπάρχει μια μικρή ελπίδα δεν πρέπει να τη χάσουμε. Έχουμε κάνει την εργασία μας. Αυτός ο ανταγωνισμός είναι σκληρός για εμάς, αλλά είναι η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο υποβιβασμού του Barca στο Europa League, απάντησε: «Αν πρέπει να παίξουμε σε αυτό το διαγωνισμό, θα αγωνιστούμε.

«Το [Europa League] δεν είναι κάτι που σκεφτόμαστε ακόμα.

«Αλλά αν αγωνιστούμε σε αυτό το διαγωνισμό θα βγούμε έξω και θα πολεμήσουμε σαν λιοντάρια για να τον κερδίσουμε.»