Το High Sports Council της Ισπανίας αναβάλλει τον επόμενο αγώνα La Liga της Βαρκελώνης

Το CSD παρενέβη για να αναβάλει δύο από τους αγώνες της La Liga αυτού του Σαββατοκύριακου, συμπεριλαμβανομένου του ταξιδιού της FC Barcelona στη Σεβίλλη.

Το Ισπανικό Συμβούλιο Υψηλών Αθλητικών (CSD) ανέβαλε δύο από τους αγώνες La Liga αυτού του Σαββατοκύριακου στους οποίους συμμετείχαν Σεβίλλη εναντίον Βαρκελώνης και Villarreal vs Alaves.

Οι δύο αγώνες υποτίθεται ότι θα πραγματοποιούνταν το βράδυ του Σαββάτου μετά το διεθνές διάλειμμα. Η Βαρκελώνη θα ταξίδευε στην Ανδαλουσία για να αντιμετωπίσει τη Σεβίλλη, ενώ ο Βιγιαρεάλ ήλπιζε να μαζέψει την πρώτη τους νίκη της σεζόν στο σπίτι για να Alaves. La Liga δεν έχει κυκλοφορήσει νέες ημερομηνίες για το πότε αυτά τα παιχνίδια θα παιχτεί.

Το CSD ανακοίνωσε την απόφαση αυτή την Τρίτη εν μέσω σύγκρουσης με την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής, CONMEBOL, όπου αρκετοί παίκτες που εκπροσωπούν τις εθνικές τους ομάδες από την ήπειρο ενδέχεται να μην έχουν επιστρέψει εγκαίρως για να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα.

Η Σεβίλλη και η Βαρκελώνη μαζί, για παράδειγμα, έχουν τέσσερις παίκτες έξω στο διεθνές καθήκον. Η πατρίδα έχει τρεις Αργεντίνους — τον Γκονζάλο Μοντιέλ, τον Πάπου Γκόμεζ και τον Μάρκος Ακούνα — μακριά από την Ευρώπη. Ο αμυντικός της Βαρκελώνης Ronald Araujo εκπροσωπεί επίσης την Ουρουγουάη αυτή τη στιγμή.

Οι τελευταίοι αγώνες της Αργεντινής και της Ουρουγουάης κατά τη διάρκεια της διεθνούς διαλείμματος θα είναι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, μια ημέρα πριν τη συνάντηση της Σεβίλλης και της Βαρκελώνης.

Με αυτό κατά νου, ο πρόεδρος της La Liga Javier Tebas ζήτησε από την Ισπανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (RFEF) να αναβάλει τους αγώνες. Ωστόσο, το RFEF θεώρησε ότι δεν χρειαζόταν να το πράξει. Ως εκ τούτου, η Tebas άσκησε προσφυγή στο ΚΑΤ, το οποίο απέρριψε το RFEF για να ικανοποιήσει το αίτημα.