Το Copa Libertadores έχει έναν ολοκαίνουργιο πρωταθλητή

Μετά από ένα δραματικό τελευταίο μέρος του τελικού του Copa Libertadores, ένας από τους δύο συλλόγους της Βραζιλίας στέφθηκε ως ο νέος πρωταθλητής του τουρνουά.

Ο τελικός του Copa Libertadores έχει έναν ολοκαίνουργιο πρωταθλητή μετά από έναν δραματικό τελικό μεταξύ Palmeiras και Santos FC. Αρχικά, ο Conmebol συμφώνησε να επιτρέψει συνολικά 5.000 υποστηρικτές να παρακολουθήσουν αυτόν τον ιστορικό τελικό εν μέσω παγκόσμιας πανδημίας. Το σχέδιο ήταν να σκορπίσουμε όλους τους υποστηρικτές σε όλο το στάδιο Μαρακάνα. Ωστόσο, η συμφωνία δεν τηρήθηκε καθόλου. Υποστηρικτές και από τις δύο πλευρές ήταν πολύ κοντά μεταξύ τους κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Αυτή ήταν μια εντελώς ανεύθυνη κατάσταση από τους τελικούς διοργανωτές που θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί στο εγγύς μέλλον. Όσον αφορά τον αγώνα, το μεγαλύτερο μέρος του ήταν απίστευτα αμυντικό μέχρι τα τελευταία 20 λεπτά. Τότε τα πράγματα έγιναν πολύ πιο συναρπαστικά και για τις δύο πλευρές. Από το πρώτο λεπτό του παιχνιδιού, ήταν προφανές ότι ήμασταν έτοιμοι να δούμε επιθετικά τάκλιν και από τις δύο πλευρές. Αυτή η ίδια φόρμουλα ήταν αυτό που πήρε το παιχνίδι σε ένα εντελώς νέο επίπεδο ενθουσιασμού.

Τελικός σεναρίου ταινιών του Χόλιγουντ.

Υπήρξε μια στιγμή κατά τη διάρκεια των τελευταίων λεπτών που ο μάνατζερ Κούκα δεν επέτρεψε σε έναν παίκτη Palmeiras να πάρει την μπάλα για να ρίξει μέσα. Ήταν ακριβώς εκείνη τη στιγμή που ακολούθησε το χάος και ο διαιτητής έπρεπε να παρέμβει. Έστειλε τον Κούκα έξω από τον αγώνα και ο μάνατζερ του Σάντος αποφάσισε να πηδήξει με το πλήθος για να δει τις τελευταίες στιγμές του παιχνιδιού.

Λιγότερο από ένα λεπτό μετά από αυτή τη στιγμή, ο Breno Lopes σκόραρε μια κεφαλίδα τελευταίας στιγμής μετά από ένα όμορφο σταυρό από τον Rony. Ένα γκολ που έμοιαζε εντυπωσιακά με την κεφαλίδα του Λίο Μέσι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ 2009 στη Ρώμη. Με αυτό το δραματικό τέλος, η Palmeiras κερδίζει το Copa Libertadores 2020 και κερδίζει το τελευταίο εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA Club που πρόκειται να ξεκινήσει.