«Το παιχνίδι που αγαπάμε κινδυνεύει» — Ο Μπέκαμ χτυπά την Super League

Το αστέρι Ex-Man United και Ρεάλ Μαδρίτης είναι ένα από τα μυριάδες στοιχεία του ποδοσφαίρου για να υψώσει τη φωνή του ενάντια στις αμφιλεγόμενες προτάσεις.

Ο David Beckham χτυπήθηκε στο European Super League λέγοντας «το παιχνίδι που αγαπάμε κινδυνεύει».

Η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Super League συναντήθηκε με αποδοκιμασία από κυβερνήσεις, ποδοσφαιρικούς συλλόγους, πρωταθλήματα, προπονητές, ποδοσφαιριστές και οπαδούς.

Ο διαγωνισμός θα ανταγωνιστεί το Champions League και υπάρχουν φόβοι ότι σε περίπτωση που φτάσει σε καρποφορία, τα εγχώρια πρωταθλήματα ουσιαστικά θα υποτιμηθεί.

Τρεις από τις πρώην ομάδες του Μπέκαμ — η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μίλαν — είναι μεταξύ των ιδρυτικών μελών της Super League.

«Είμαι κάποιος που αγαπά το ποδόσφαιρο. Ήταν η ζωή μου για όσο καιρό μπορώ να θυμηθώ», έγραψε ο συνιδιοκτήτης της Inter Miami σε μια δημοσίευση Instagram.

«Μου άρεσε πολύ από όταν ήμουν μικρό παιδί ως οπαδός, και είμαι ακόμα οπαδός τώρα. Ως παίκτης και τώρα ως ιδιοκτήτης ξέρω ότι το άθλημα μας δεν είναι τίποτα χωρίς τους οπαδούς.

«Χρειαζόμαστε το ποδόσφαιρο για να είναι για όλους. Χρειαζόμαστε το ποδόσφαιρο για να είναι δίκαιο και χρειαζόμαστε διαγωνισμούς βασισμένους στην αξία.

«Αν δεν προστατεύσουμε αυτές τις αξίες, το παιχνίδι που αγαπάμε βρίσκεται σε κίνδυνο…»