Το Ντόρτμουντ παρέχει ενημέρωση για την εγχείρηση καρκίνου του Σεμπάστιαν Χάλερ

Ο νεο-υπογεγραμμένος επιθετικός πιθανότατα θα μείνει εκτός δράσης για αρκετούς ακόμα μήνες.

Ο διευθυντής της Μπορούσια Ντόρτμουντ Σεμπάστιαν Κελ επιβεβαίωσε ότι ο Σεμπάστιαν Χάλερ είχε μια επιτυχή επέμβαση για την αφαίρεση όγκου.

Το αστέρι της Ακτής Ελεφαντοστού μετακόμισε στο Ντόρτμουντ από το Άγιαξ νωρίτερα αυτό Αλλά διαγνώστηκε με καρκίνο των όρχεων λίγες εβδομάδες μετά την άφιξή του στο κλαμπ.

«Η επιχείρηση πήγε πάρα πολύ καλά και βρίσκεται στο σωστό δρόμο», δήλωσε ο Kehl στους 1&1.

«Ήταν εξαιρετικά σταθερός και απίστευτα θετικός και είπε επίσης στην ομάδα: ‘Κάνε τη δουλειά σου, δώσε τα πάντα. Φρόντισε όταν γυρίσω να είμαστε ακόμα στο τρέξιμο. Και τα αγόρια θα το κάνουν επίσης.»

Δεν έχει αποφασιστεί πότε ο φόργουρ θα είναι σε θέση να συμμετέχει στην ομάδα της Bundesliga, αλλά ο Kehl παραδέχτηκε: «Σίγουρα θα είναι εκτός για μερικούς μήνες».

Ο Ντόρτμουντ υπέγραψε τον Χάλερ ως αντικαταστάτη του Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος εγκατέλειψε τη λέσχη για να ενταχθεί στην Μάντσεστερ Σίτι. Kehl επιβεβαιώνει ότι η ομάδα θα εξετάσει άλλες επιλογές καθώς Haller προετοιμάζεται για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στο περιθώριο.

«Ετοιμαζόμαστε για διαφορετικά σενάρια», είπε. «Ο Edin, [Διευθύνων Σύμβουλος Hans-Joachim Watzke] και εγώ μιλάμε με το τμήμα προσκόπωσης και εργαζόμαστε πάνω σε διάφορες επιλογές και ιδέες. Τίποτα συγκεκριμένο αυτή τη στιγμή.»

Πρόσθεσε: «Παρ’ όλα αυτά, ο Χάλερ χάνει το προφίλ. Δουλεύουμε πάνω σε διαφορετικές επιλογές. Αλλά θα κάνουμε κάτι μόνο αν έχει νόημα στο τέλος.»