Το μέλλον του Ρόναλντ Κέμαν θα μπορούσε να αποφασιστεί σήμερα

Ήρθε η ώρα να σας ενημερώσουμε για την τρέχουσα κατάσταση του Ρόναλντ Κέμαν και γιατί το μέλλον του θα μπορούσε να αποφασιστεί σήμερα μετά τη Βαρκελώνη εναντίον Γρανάδας.

Ronald Koeman έχει περάσει μια πολύ ενδιαφέρουσα τελευταία δύο εβδομάδες με το μέλλον του εξακολουθεί να είναι πολύ στον αέρα στην FC Barcelona. Η κατάσταση μεταξύ του διευθυντή και του προέδρου της λέσχης έχει φτάσει σε μεγάλη ένταση αυτή την εβδομάδα. Υπήρξε ήδη μια μεγάλη διαφωνία αμέσως μετά την ήττα της ομάδας εναντίον της Μπάγερν Μονάχου. Αμέσως μετά τον αγώνα στο Camp Nou, αναφερθήκαμε σε μια συνάντηση μεταξύ Koeman και Laporta που παρατάθηκε μέχρι τα μεσάνυχτα. Μέρες μετά από αυτό, υπήρξε μια γενική συνέλευση μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών προκειμένου να αποφασιστεί το μέλλον του Koeman.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συνεργατών ήθελε να πετάξει τον Koeman στο πεζοδρόμιο. Ωστόσο, η Joan Laporta δεν δίστασε να επιβεβαιώσει ότι ο διευθυντής έχει ακόμα μερικές ζωές. Αλλά ο σημερινός αγώνας με τη Γρανάδα μπορεί να αποφασίσει το μέλλον του αν συμβεί κάτι καταστροφικό στο Καμπ Νόου. Σε περίπτωση που η Μπαρτσελόνα δεν κερδίσει τον αγώνα εναντίον αυτής της μετριοπαθούς ομάδας, η απόφαση θα ληφθεί αμέσως από τον πρόεδρο. Υπάρχουν ακόμα και μερικά ονόματα που θα μπορούσαν να πάρουν τη θέση του σε λίγες μέρες αν τα πράγματα δεν πάνε καλά για τον Koeman.

Ποιος θα μπορούσε να πάρει τη θέση του Ρόναλντ Κούμαν;

Υποθέτοντας ότι ο Joan Laporta είναι πρόθυμος να πληρώσει την αποζημίωση των 12 εκατομμυρίων ευρώ αν απολύσει τον Koeman, υπάρχουν τουλάχιστον τρία ονόματα που θα μπορούσαν να πάρουν τη θέση του. Στην κορυφή της λίστας είναι ο Xavi Hernandez, ο οποίος πιέζει για επιστροφή στην αγαπημένη του ομάδα ως νέος μάνατζερ. Έχουμε τον Erik Ten Hag, ο οποίος ξεκίνησε μια λαμπρή καμπάνια στο AFC Ajax και παίζει την ιστορική επιθετική φιλοσοφία του συλλόγου. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, έχουμε τον Φρανσίσκο Χαβιέρ Γκαρσία Πιμιέντα.

Ως πρώην μάνατζερ της La Masia, είναι στην πραγματικότητα ο άνθρωπος που ανακάλυψε την πλειοψηφία της νέας γενιάς που παίζει σήμερα στην πρώτη ομάδα. Όλα αυτά τα ονόματα είναι ευθυγραμμισμένα με την επιθετική φιλοσοφία που ο Ronald Koeman σήμερα στερείται ως μάνατζερ. Joan Laporta είναι ειλικρινής για τα συναισθήματά του, θέλει ο Ολλανδός έξω. Αλλά θα κρατήσει αυτή την απόφαση αν αρχίσει να παίρνει καλά αποτελέσματα επειδή η οικονομία της λέσχης δεν του επιτρέπει να διώξει τον Koeman.