Το αφεντικό της Ιταλίας αποκαλύπτει τη λιγότερο αγαπημένη του κλήρωση για τα πλέι-οφ του Παγκοσμίου Κυπέλ

Ο Ρομπέρτο Μανσίνι ελπίζει ότι η Ιταλία δεν θα αντιμετωπίσει τον Ρονάλντο και θα συνέλθει στο διαγωνισμό.

Η Ιταλία πραγματοποιήθηκε σε ισοπαλία χωρίς τερματοδίες εναντίον της Βόρειας Ιρλανδίας τη Δευτέρα. Οι Azzurri έχασαν την ευκαιρία τους για αυτόματη πρόκριση καθώς η Ελβετία τερμάτισε πάνω τους με νίκη 4-0 επί της Βουλγαρίας.

Η Ιταλία θα πρέπει τώρα να περάσει από ένα τουρνουά πλέι-οφ για να εξασφαλίσει την πρόκριση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ωστόσο, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σοβαρό ανταγωνισμό, καθώς η Πορτογαλία, η Πολωνία και η Σουηδία είναι επίσης παρόντες στα πλέι-οφ.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Σι έχασαν τον τελευταίο προκριματικό τους εναντίον της Σερβίας και τερμάτισαν δεύτερος στην Ομάδα Ι. Ωστόσο, ο Μανσίνι ελπίζει να αποφύγει την Πορτογαλία στα πλέι-οφ.

«Αν έπρεπε να διαλέξω ένα, θα έλεγα Πορτογαλία», είπε ο ιταλικός μάνατζερ όταν τον ρώτησαν για τη λιγότερο αγαπημένη του ισοπαλία.

Τέσσερις νέες ομάδες θα προκριθούν στα πλέι-οφ την Τρίτη, με την κλήρωση να λαμβάνει χώρα τρεις ημέρες αργότερα. Παρά τα πρόσφατα κακά αποτελέσματα της πλευράς του, ο Μανσίνι είναι αισιόδοξος για τις πιθανότητες εξειδίκευσης.

«Έχουμε ακόμα καλές πιθανότητες να προκριθούμε. Χάσαμε μόνο ένα από τα τελευταία 40 παιχνίδια, οπότε είναι σημαντικό να σκέφτεσαι πάντα θετικά. Αν έπρεπε να έχουμε μια νηνεμία, θα προτιμούσα να ήταν τώρα παρά τον Μάρτιο ή όταν έρθει το Παγκόσμιο Κύπελλο».

Το αφεντικό της Ιταλίας πρόσθεσε: «Αυτή η ομάδα είναι πολύ καλή και δεν είναι τυχαίο ότι κερδίσαμε τα ευρώ, ούτε ήμασταν πολύ αμυντικοί σε αυτό το τουρνουά. Μας άξιζε το τρόπαιο ακόμα και ενάντια στις καλύτερες ομάδες.

«Υπάρχουν στιγμές στις οποίες δεν μπορούμε να δώσουμε 100 τοις εκατό και αυτή είναι μία από αυτές. Αν φτάσουμε τον Μάρτιο χωρίς τόσα πολλά τραύματα, τότε μπορούμε να έχουμε τη γνώμη μας εναντίον οποιουδήποτε αντιπάλου».