Το αστέρι των Ηνωμένων Πολιτειών Πούλισιτς ανοίγει για τις φιλοδοξίες των Ολυμπιακών Αγώνων

Η USMNT σκοπεύει να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά από το 2008, και η επερχόμενη εβδομάδα θα αποφασίσει τη μοίρα τους.

Ο Κρίστιαν Πούλισιτς λέει ότι θα ήταν μια «τεράστια τιμή» για αυτόν να εκπροσωπήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες στους Ολυμπιακούς του Τόκιο αυτό το καλοκαίρι.

Έχοντας νικήσει την Κόστα Ρίκα και τη Δομινικανή Δημοκρατία στην έναρξη των δύο αγώνων της ομάδας Α, οι Ηνωμένες Πολιτείες εναντιώνονται στο Μεξικό απόψε για το τελικό παιχνίδι της φάσης των ομίλων.

Οι Αμερικανοί έχουν ήδη περάσει στους ημιτελικούς όπου θα πρέπει να ξεπεράσουν είτε τον Καναδά είτε την Ονδούρα.

Ωστόσο, ακόμα και αν πληρούν τις προϋποθέσεις, η συμμετοχή του Πούλισιτς στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα αποτελεί αμφιβολία. Η Τσέλσι δεν θα ήταν υποχρεωμένη να απελευθερώσει τον 22χρονο, καθώς η συμμετοχή του θα σήμαινε ότι θα έλειπε μέρος της περιόδου προετοιμασίας, ενώ το τουρνουά θα διεξαχθεί μεταξύ 21 Ιουλίου και 7 Αυγούστου.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι φυσικά μια τεράστια τιμή για να παίξετε και να εκπροσωπήσετε τη χώρα σας σε Ολυμπιακούς Αγώνες θα ήταν εκπληκτικό», δήλωσε ο Πούλισιτς, μέσω του CBS Sports.

«Υποστηρίζω πλήρως τα παιδιά που προκρίνονται τώρα. Είναι κάτι που σκέφτηκα και που ήθελα να παίξω.

«Προφανώς δεν μπορώ να ελέγξω ακριβώς τι συμβαίνει και τι είναι καλύτερο για μένα εκείνη τη στιγμή και την ομάδα εκείνη τη στιγμή, δεν μπορώ να πω, αλλά είναι κάτι στο οποίο θα ήθελα να παίξω».