Το αστέρι του PSG γίνεται ο πρώτος παίκτης που καταδικάζει την Ευρωπαϊκή Super League

Ένας παίκτης γνωστός για το ότι φοράει την καρδιά του στο μανίκι του έχει χτυπήσει έξω στο σχηματισμό της αμφιλεγόμενης αποσχισμένης Super League.

Ο Ander Herrera καταδίκασε τους ιδρυτές της Ευρωπαϊκής Super League λέγοντας ότι «κλέβουν» το ποδόσφαιρο από τους οπαδούς.

Η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Super League το βράδυ της Κυριακής προκάλεσε θύελλα διαμάχης, με τους οπαδούς και τα μέσα ενημέρωσης να εκφράζουν απογοήτευση για τον νέο διαγωνισμό.

Οι καταγγέλοντες είναι της άποψης ότι το πρωτάθλημα είναι απλώς ένας τρόπος για τα μεγάλα σωματεία να βγάλουν περισσότερα χρήματα και ότι θα καθιστούσε περιττές άλλες αξιόλογες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, εμποδίζοντας ουσιαστικά τη φυσική εξέλιξη των μικρότερων συλλόγων.

Ο Herrera είπε μέσω δημοσίευσης στο Twitter: «Ερωτεύτηκα το δημοφιλές ποδόσφαιρο, το ποδόσφαιρο των οπαδών, με το όνειρο να δω την ομάδα της καρδιάς μου να ανταγωνίζεται τους μεγαλύτερους.

«Εάν αυτό το Ευρωπαϊκό Super League προχωρήσει, αυτά τα όνειρα έχουν τελειώσει, οι ψευδαισθήσεις των οπαδών των ομάδων που δεν είναι γίγαντες ότι μπορούν να κερδίσουν στο γήπεδο που ανταγωνίζονται στους καλύτερους διαγωνισμούς θα τελειώσουν.

«Αγαπώ το ποδόσφαιρο και δεν μπορώ να παραμείνω σιωπηλός σχετικά με αυτό, πιστεύω σε ένα βελτιωμένο Champions League αλλά όχι στην πλούσια κλοπή αυτού που δημιούργησαν οι άνθρωποι, το οποίο δεν είναι τίποτα άλλο από το πιο όμορφο άθλημα στον πλανήτη».

Η UEFA και η FIFA εξέφρασαν την αποδοκιμασία τους για την Super League, ενώ οι πρώτοι δήλωσαν ότι θα μπορούσαν να απαγορεύσουν τη συμμετοχή παικτών και συλλόγων στους διαγωνισμούς της.