Το αστέρι της Γερμανίας είναι θετικό για COVID-19, τέσσερις ακόμα καραντίνα

Η εθνική ομάδα της Γερμανίας υπέστη ένα ξέσπασμα COVID-19 πριν από τους προκριματικούς αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο επικεφαλής της εθνικής ομάδας της Γερμανίας Olivier Bierhoff επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι ο Niklas Sule έχει βγει θετικός για το COVID-19.
Ο υπερασπιστής της Μπάγερν Μονάχου, μαζί με άλλους τέσσερις παίκτες του Mannschaft που έχουν στενή επαφή μαζί του, έχουν μετακινηθεί στην απομόνωση.

Οι Serge Gnabry, Jamal Musiala, Karim Adeyemi και Joshua Kimmich είναι οι τέσσερις παίκτες που θα αποχωρήσουν από την ομάδα λόγω του περιστατικού.

Ο Κίμμιχ αποκάλυψε τον περασμένο μήνα ότι δεν έχει εμβολιαστεί. Ο 26χρονος είπε ότι δεν είναι κατά του εμβολιασμού, αλλά θα περιμένει μελέτες για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του.

«Η ομάδα εξακολουθεί να είναι ισχυρή και θα προετοιμαστούμε για τους δύο αγώνες στο Παγκόσμιο Κύπελλο από σήμερα το μεσημέρι και θα τους κάνουμε επιτυχημένους», δήλωσε ο Bierhoff.

«Η κατάσταση δεν είναι εύκολη για τους παίκτες, αλλά τώρα δεν υπάρχει τεράστια ανησυχία».

Σε ερώτηση σχετικά με την κατάσταση εμβολιασμού των απομονωμένων παικτών, ο Bierhoff απάντησε: «Δεν θα σας δώσω καμία πληροφορία σχετικά με αυτό. Ο εμβολιασμός παίζει ρόλο στην απόφαση, αλλά και πόσο κοντά ήταν η επαφή.

«Έχω ήδη δώσει την προσωπική μου γνώμη σχετικά με τον εμβολιασμό κατά της COVID-19. Η γνώμη του Τζόσουα Κίμμιτς είναι επίσης γνωστή. Πρέπει να το αποδεχτούμε αυτό.»

Η Γερμανία θα παίξει εναντίον του Λιχτενστάιν και της Αρμενίας στους επερχόμενους προκριματικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι Kevin Volland και Wolfsburg δίδυμο Ridle Baku και Maximilian Arnold προστέθηκαν στην ομάδα για να καλύψουν τους απομονωμένους παίκτες.