«Το αξίζαμε» αντιδρά ο Aubameyang στη νίκη της Arsenal επί της Μπενφίκα

Σε μια νύχτα όπου η Άρσεναλ χρειαζόταν γκολ, ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ ανέβηκε για να σκοράρει έναν τελικό νικητή εναντίον της Μπενφίκα στο Europa League.

Ο Pierre-Emerick Aubameyang σκόραρε ένα κρίσιμο στήριγμα για να στείλει την Arsenal στο γύρο του Europa League των 16.

Αφού άρπαξε το ανοιχτήρι, οι Γκάνερ βρέθηκαν να ακολουθούν 2-1 στο δεύτερο ημίχρονο. Βασιζόμενοι στον κανόνα του μακριά-γκολ, η Arteta και η εταιρεία χρειάζονταν μόνο μια νίκη.

Ο Kieran Tierney έστειλε μια λαμπρή προσπάθεια να το κάνει 2-2 πριν ο Aubameyang σφραγίσει τον νικητή για να το κάνει 3-2 μόλις λεπτά από το τελευταίο σφύριγμα.

Ο εμπρός της Γκαμπόν συνεχίζει την εντυπωσιακή του πορεία στα παιχνίδια κυπέλλου για την Άρσεναλ. Τώρα έχει σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ σε επτά από τις τελευταίες οκτώ εμφανίσεις του για τους Γκάνερ. Το μόνο παιχνίδι που απέτυχε να σκοράρει ήταν το πρώτο σκέλος εναντίον της Benfica, όπου ο Bukayo Saka σκόραρε για τους Gunners με 1-1 αποτέλεσμα.

Μιλώντας μετά το παιχνίδι, ο Aubameyang λέει ότι τα νεύρα του ήταν ήρεμα και επίσης πιστεύει ότι ήταν μια καλά άξιζε νίκη για την πλευρά του.

«Στερεά! Πρέπει να πω την αλήθεια!» είπε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

«Ήταν δύσκολο, αλλά στο τέλος νομίζω ότι το αξίζαμε γιατί αποδείξαμε σπουδαίο χαρακτήρα απόψε, όλη την ομάδα και τα παιδιά που ήρθαν. Έδωσαν τόσα πολλά για την επιστροφή και τα καταφέραμε, οπότε είμαστε τόσο χαρούμενοι!»

«Είναι δύσκολο γιατί όταν παραδέχεσαι ένα, είναι εντάξει, αλλά όταν παραδέχεσαι ένα δεύτερο, ξέρεις ότι πρέπει να βάλεις και πάλι δύο γκολ, οπότε είναι πολύ δύσκολο, αλλά όπως είπα, δείξαμε χαρακτήρα και παραμείναμε ήρεμοι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Σκοράραμε την τελευταία στιγμή και είμαστε χαρούμενοι.»

«Θα μπορούσε να είναι πολύ καλό [για το υπόλοιπο της εκστρατείας]. Πιστεύω ότι σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, ελπίζουμε ότι αυτό θα μας δώσει κάποια ελπίδα, αλλά και κάποια εμπιστοσύνη για το μέλλον ότι μπορούμε να κάνουμε επιστροφές όπως αυτή».

Με το τελευταίο στήριγμα του, ο Aubameyang έχει πλέον έως και 13 γκολ από 26 συνολικά εμφανίσεις για την Arsenal αυτή τη σεζόν.