Τι σημαίνει η άφιξη του Xavi για το μέλλον του Κουτίνιο στη Βαρκελώνη;

Ο Βραζιλιάνος μέσος έχει αγωνιστεί να εντυπωσιάσει στη Βαρκελώνη από την ένταξή του για ένα ρεκόρ κλαμπ το 2018.

Ο νέος διευθυντής της Βαρκελώνης Xavi Hernandez σχεδιάζει να προσφέρει στον Philippe Coutinho μια καθαρή πλάκα.

Η διεθνής Βραζιλία έχει υποβληθεί σε μια ακόμη λησμονήμονη εκστρατεία στο Καμπ Νόου. Σε οκτώ εμφανίσεις της La Liga, έχει σκοράρει μόνο μία φορά και απέτυχε να παράσχει βοήθεια σε μια πλευρά της Βαρκελώνης που δεν έχει δημιουργικότητα. Οι αγώνες του έχουν πυροδοτήσει συζητήσεις για επιστροφή στην Πρέμιερ Λιγκ.

Πράγματι, σύμφωνα με τον πρώην μάνατζερ Ronald Koeman, ο Coutinho φαινόταν πολύ μακριά από τον παίκτη που κόστισε στον σύλλογο €135 εκατομμύρια για να υπογράψει από το Λίβερπουλ τον Ιανουάριο του 2018. Αμφιβολίες έχουν επίσης τεθεί σχετικά με τη στάση και τη σχέση του με την ομάδα.

Αλλά μια αλλαγή στον πάγκο κατά τη διάρκεια της διεθνούς διακοπής φαίνεται να έχει προσφέρει στον 29χρονο μια τελευταία ευκαιρία στην Καταλονία.

Xavi να προσφέρει ένα καθαρό σχιστόλιθο

Σύμφωνα με τον Μούντο Ντεπορτίβο, ο Τσάβι θέλει να προσφέρει στον Κουτίνιο και στην υπόλοιπη ομάδα μια νέα αρχή. Ο νέος προπονητής θέλει να μιλήσει με όλους για να κατανοήσει τις προθέσεις τους, πώς επεξεργάζονται τις πληροφορίες, και να τους δει σε δράση κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης. Μόνο τότε θα αποφασίσει πώς θα μπουν στα σχέδιά του.

Αν ο Coutinho μπορεί να ταιριάξει με τα πρότυπα του Xavi, θα έχει άλλη μια ευκαιρία να εντυπωσιάσει κάτω από έναν τρίτο διαφορετικό μάνατζερ αφού δεν το κάνει υπό τον Ερνέστο Βαλβέρντε και τον Koeman.