Τζόρνταν Χέντερσον: Η οικογένειά μου είχε μια τρομακτική εμπειρία στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Η Stade de France βυθίστηκε στο χάος πριν από τον τελικό του Champions League την περασμένη σεζόν.

Ο αρχηγός του Λίβερπουλ Τζόρνταν Χέντερσον παραδέχτηκε ότι η οικογένειά του θα μπορούσε να σταματήσει να παρακολουθεί τους αγώνες του μετά από μια σειρά κακών εμπειριών στο στάδιο

Ο Χέντερσον έπαιξε για την Λίβερπουλ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης Οι Κόκκινοι έχασαν 1-0 και έχασαν τον τίτλο, αλλά η οικογένεια του Χέντερσον είχε άλλους λόγους να είναι αναστατωμένη.

«Η οικογένεια και οι φίλοι μου έχουν βιώσει μερικές εμπειρίες τα τελευταία δύο χρόνια, γεγονός που τους συγκλόνισε πραγματικά και πιθανότατα τους έχει αναβάλει να πάνε σε μελλοντικούς αγώνες», δήλωσε ο Henderson σε δημοσιογράφους.

«Η γυναίκα και τα παιδιά μου έπρεπε να προσπαθήσουν να μπουν σε μια πλαϊνή πόρτα (στο Wembley) που δεν τους άφηναν να μπουν από την αρχή. Και παγιδεύτηκαν.»

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Ο μπαμπάς μου είπε ότι, μετά τον τελικό του Champions League, αυτός ήταν τελειωμένος.

«Κάποιοι από την οικογένειά μου πιάστηκαν σε αυτό, κάτι που δεν ήταν ιδανικό. Πολλές οικογένειες παικτών παγιδεύτηκαν έξω από το στάδιο. Νομίζω ότι ήταν αρκετά τρομακτικό.»

Η UEFA προέβη σε επίσημη δήλωση για να ζητήσει συγγνώμη από τους φιλάθλους για την «τρομακτική και ανησυχτική» εμπειρία τους πριν από τον τελικό του Champions League.

«Η UEFA επιθυμεί να ζητήσει ειλικρινά συγγνώμη από όλους τους θεατές που αναγκάστηκαν να βιώσουν ή να παρακολουθήσουν τρομακτικά και οδυνηρά γεγονότα κατά τη διάρκεια του τελικού του UEFA Champions League στην Stade de France στις 28 Μαΐου 2022, στο Παρίσι, μια βραδιά που θα έπρεπε να είναι γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

«Κανένας οπαδός του ποδοσφαίρου δεν πρέπει να βρεθεί σε αυτή την κατάσταση και δεν πρέπει να ξανασυμβεί», ανέφερε σε δήλωσή του το διοικητικό όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.