Τζουλς Κούνντε: Ο νεοφώλης της Βαρκελώνης εξηγεί την σνομπ

Ένα μακρύ έπος μεταφοράς είδε το πρώην αστέρι της Σεβίλλης να ενταχθεί Barca εν μέσω ενδιαφέροντος από τους Blues.

Ο Jules Kounde παραδέχτηκε ότι η ένταξη στη Βαρκελώνη ήταν μια «εύκολη επιλογή» παρά τις διασυνδέσεις με άλλους συλλόγους.

Ο Γάλλος αμυντικός ήταν κοντά στο να ολοκληρώσει μια κίνηση στο Τσέλσι όταν ο Μπάρκα κατέλαβε την κίνηση τον περασμένο μήνα.

Οι Καταλανοί κατάφεραν να υπογράψουν τον Kounde με συμφωνία ύψους 60 εκατ. ευρώ, ολοκληρώνοντας την αμυντική τους στρατολόγηση σε ένα πολυάσχολο παράθυρο μεταφοράς.

«Ο Barca εξακολουθεί να είναι ένας σύλλογος που μπορεί να προσελκύσει οποιονδήποτε, και ο μάνατζερ ήταν επίσης πολύ σημαντικός», δήλωσε ο Kounde σε δημοσιογράφους.

«Μου έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση και μου άρεσε ο τρόπος που προσεγγίζει το ποδόσφαιρο. Ήταν μια εύκολη επιλογή για μένα γιατί μου έδωσε όλα αυτά που έψαχνα».

Ο Χάβι έχει χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα τον Kounde στη δεξιά πλευρά της αμυντικής γραμμής της ομάδας του. Ωστόσο, ο Γάλλος παραδέχεται ότι είναι πιο άνετος στη φυσική του θέση ως κεντρο-πίσω.

Πρόσθεσε: «Η θέση δεν με κάνει να νιώθω άβολα, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι η θέση μου βρίσκεται στο κέντρο της πλάτης και προτιμώ το κέντρο της πλάτης. Αλλά αν ο διευθυντής με χρειάζεται εκεί, τότε δεν έχω πρόβλημα.»

Η Μπαρτσελόνα υπέγραψε με τον Χέκτορ Μπέλριν την ημέρα της προθεσμίας μεταφοράς. Η άφιξη του Ισπανού πιθανότατα θα επιτρέψει στον Xavi να χρησιμοποιήσει τον Kounde στην καρδιά του backline του Barca.

Οι Καταλανοί θα ξεκινήσουν την καμπάνια τους στο Τσάμπιονς Λιγκ με αγώνα εναντίον της Βικτόρια Πίλσεν την Τετάρτη.