Τεράστιο πλήγμα για τον Ρονάλντο και την Πορτογαλία ως υπερασπιστής άστρων απέκλεισε

Βασιλεύοντας πρωταθλητές Ευρώπης Πορτογαλία έχουν συνταχθεί σε αντικατάσταση του Joao Cancelo, αφού ο αμυντικός βγήκε θετικός για COVID-19.

Ο διευθυντής της Πορτογαλίας Φερνάντο Σάντος κάλεσε τον Ντιόγκο Νταλότ για να αντικαταστήσει τον Ζοάο Τσέλο στην ομάδα των 26 αντρών του.

Ο Cancelo βγήκε θετικός για κορωναϊό και πρέπει τώρα να επιβλέπει μια περίοδο αυτοαπομόνωσης. Η απουσία του Μάντσεστερ Σίτι είναι ένα τεράστιο πλήγμα. Η ποιότητα και η εμπειρία του θα ήταν ένα πολύτιμο πλεονέκτημα για την Πορτογαλία στο Euro 2020.

Αντίθετα, οι κάτοχοι τίτλων θα βασίζονται στην πλήρη επιστροφή της Manchester United Dalot, η οποία είχε μια εντυπωσιακή σεζόν δανεισμένη στο Μίλαν, πριν από την έναρξη του Ομίλου F της Τρίτης εναντίον της Ουγγαρίας.

«Το διεθνές Diogo Dalot κάτω των 21 ετών θα συμμετάσχει στην αντιπροσωπεία της Εθνικής Ομάδας στη Βουδαπέστη για να προετοιμαστεί για το ντεμπούτο του στο Euro 2020», διάβασε δήλωση της Πορτογαλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FPF).

«Ο παίκτης του AC Milan θα αντικαταστήσει τον Joao Cancelo, ο οποίος βγήκε θετικός στο Covid-19 μετά από μια ταχεία δοκιμή αντιγόνου που πραγματοποιήθηκε αυτό το Σάββατο από τη Μονάδα Υγείας και Απόδοσης FPF.

«Οι ουγγρικές υγειονομικές αρχές ενημερώθηκαν αμέσως και ο παίκτης — ο οποίος τα πάει καλά — τοποθετήθηκε σε απομόνωση. Το αποτέλεσμα της δοκιμής που διεξήχθη από το USP επιβεβαιώθηκε από μια δοκιμή RT-PCR που πραγματοποιήθηκε στο Joao Cancelo επίσης το Σάββατο και του οποίου το αποτέλεσμα ήταν γνωστό το πρωί της Κυριακής.

«Σύμφωνα με το πρωτόκολλο Covid-19 που ορίστηκε από την UEFA πριν από τους αγώνες Euro 2020, όλοι οι παίκτες και τα μέλη του περιβάλλοντος υποβλήθηκαν σε δοκιμές RT-PCR το Σάββατο. Τα αποτελέσματα, με εξαίρεση τον Ζοάο Τσέλο, ήταν αρνητικά.

«Οι ουγγρικές υγειονομικές αρχές έλαβαν γνώση της συμμόρφωσης με τις διαδικασίες προστασίας, πλήρως σεβαστές σύμφωνα με το πρωτόκολλο της UEFA, σε μια ομάδα που έχει επίσης υψηλό ποσοστό κάλυψης εμβολίων και εξουσιοδότησε την Εθνική Ομάδα να συμμορφωθεί με το προβλεπόμενο σχέδιο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα χωρίς καμία αλλαγές.»