Τελικά ο Μήτρογλου Πάει στη Βαλένθια

Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος βρίσκεται σε εξέλιξη και αυτές τις ημέρες το όνομα του Κωνσταντίνου Μήτρογλου ακούγεται εντατικά στα ΜΜΕ.

Στον σύλλογο από τη Μασσαλία εργάζονται έντονα τον τελευταίο καιρό και ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής, Άντονι Θουμπιθαρέτα, πρότεινε τον Κωνσταντίνο Μήτρογλου στην ομάδα της πατρίδας του, τη Βαλένθια. Ο γενικός διευθυντής, Μαθέο Αλεμάνι, μαζί με τον αντιπρόεδρο της υπηρεσίας Πάμπλο Λονγόρια, χαρακτήρισαν τον Έλληνα ως έναν από τους κύριους στόχους σε αυτήν την ενδιάμεση περίοδο, σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ. Ο έμπειρος επιθετικός (30 ετών), ο οποίος είναι μέλος της Ολυμπίκ ντε Μαρσέιγ, αναφέρεται ως ένας από τους παίκτες που πρέπει να υπογράψουν συμβόλαιο με τις “νυχτερίδες”.

Ο σύλλογος από τη Μαρσέιγ θέλει να απαλλαγεί από το συμβόλαιο αυτού του επιθετικού, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τα έτη του δεν θα είναι τόσο εύκολο έργο για τους Γάλλους, καθώς και το γεγονός ότι τα περισσότερα πρωταθλήματα βρίσκονται στη μέση της σεζόν. Όμως, τα ΜΜΕ ανακοινώνουν άλλη μεταγραφή, η οποία επίσης εξαρτάται από τη περίπτωση του Μήτρογλου.

Konstantinos Kostas Mitroglou – Vlad1988 / Shutterstock.com

Ο σύλλογος από τη Μαρσέιγ θέλει να απαλλαγεί από το συμβόλαιο αυτού του επιθετικού, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τα έτη του δεν θα είναι τόσο εύκολο έργο για τους Γάλλους, καθώς και το γεγονός ότι τα περισσότερα πρωταθλήματα βρίσκονται στη μέση της σεζόν. Όμως, τα ΜΜΕ ανακοινώνουν άλλη μεταγραφή, η οποία επίσης εξαρτάται από τη περίπτωση του Μήτρογλου.

Καθώς μεταδίδονται οι ειδήσεις, στη Βαλένθια αναμένεται η αποχώρηση του επιθετικού Μισί Μπατσουαγί σε κάποιον από τους αγγλικούς συλλόγους, όπου έχει ήδη εμφανιστεί με την Τσέλσι. Οι πιθανοι σύλλογοι του επιθετικού από το Βέλγιο, με Κονγκολέζικη εθνικότητα, είναι η Κρίσταλ Πάλας και το Γουέστ Χαμ που αναζητούν ενίσχυση για την γραμμή κρούσης σε μερικούς από τους παίκτες που έχουν ήδη παίξει σε Αγγλία και έχουν εμπειρία σε αυτόν τον διαγωνισμό. Έτσι αυτή η τελική μεταφορά ανοίγει την πόρτα για έναν Έλληνα διεθνή, που με την εμπειρία του θα έφερνε ασφάλεια στην ομάδα από την Ισπανία.

Είναι ενδιαφέρον πως και οι δύο ποδοσφαιριστές παίζουν για την Εθνική ομάδα των χώρων τους και αυτό δείχνει πόσο επαγγελματίες είναι. Με τα σπουδαία του παιχνίδια και τα γκολ που έδειξε στον Ολυμπιακό, ο Έλληνας επιθετικός συστήθηκε σε άλλους συλλόγους. Για την ομάδα από τον Πειραιά, σε δύο σεζόν, έπαιξε συνολικά 116 συμμετοχές και σημείωσε συνολικά 57 γκολ. Από τους συλλόγους που ενδιαφέρθηκαν στη συνέχεια, η υψηλότερη προσφορά ήρθε από την Μπενφίκα της Λισαβόνας, που τον απόκτησε και για την οποία έπαιξε 60 παιχνίδια και σημείωσε 36 γκολ. Με αυτά τα αποτελέσματα προχώρησε στη Μαρσέιγ.

Ο Μήτρογλου έφτασε στο Βελοντρόμ από τη Μπενφίκα το 2017 έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ. Για την Ολιμπίκ αυτή τη σεζόν έπαιξε συνολικά 737 λεπτά σε 19 παιχνίδια. Έπαιξε 13 αγώνες στο γαλλικό πρωτάθλημα και σκόραρε 3 γκολ, ενώ έπαιξε σε έναν αγώνα Κυπέλλου και σε 5 αγώνες στο Europa League.

Δεδομένου ότι η μεταγραφή αυτή εξαρτάται από την πώληση του Μισί Μπατσουαγί, του οποίου η μεταγραφή στην Αγγλία είναι αρκετά βέβαιη, αναμένεται ότι στις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί και η μεταγραφή του Μήτρογλου στη Βαλένθια. Πολλοί σύλλογοι έχουν αναφερθεί ως ο επόμενος προορισμός για τον Μήτρογλου αυτές τις ημέρες, μεταξύ άλλων είναι και η Μπέτις, αλλά η Βαλένθια φαίνεται να εξέφρασε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Η Βαλένθια είναι στην 8η θέση στην Ισπανική Liga και μέχρι τώρα έχει κερδίσει 22 βαθμούς σε 17 αγώνες που έχει παίξει στο Πρωτάθλημα.