Τελικά ο Μιτρόγλου πάει στη Βαλένθια

Η χειμερινή μεταβατική περίοδος βρίσκεται σε εξέλιξη και αυτές τις μέρες το όνομα του Κωνσταντίνου Μιτρόγλου εκφωνείται εντατικά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Στο σύλλογο από τη Μασσαλία δουλεύουν έντονα τελευταίο καιρό και ο ισπανικός τεχνικός διευθυντής, Άντονι Θουμπιθαρέτα πρότεινε τον Κωνσταντίνο Μιτρόγλου στην ομάδα της πατρίδας του, Βαλένθια. Ο γενικός διευθυντής, ο Μαθέο Αλεμάνι, μαζί με τον αντιπρόεδρο της υπηρεσίας, τον Πάμπλο Λονγόρια, χαρακτήρισαν τον Έλληνα ως έναν από τους κύριους στόχους σε αυτήν την ενδιάμεση περίοδο, σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης. Αυτός ο έμπειρος επιθετικός (30 ετών), ο οποίος είναι μέλος της Ολυμπίκ ντε Μαρσέιγ, αναφέρεται ως ένας από τους παίκτες που πρέπει να υπογράψουν σύμβαση με “νυχτερίδες”. Ο σύλλογος από τη Μαρσέιγ θέλει να απαλλαγεί από το συμβόλαιο αυτού του επιθετικού, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τα έτη του δεν θα είναι τόσο εύκολο έργο για τους Γάλλους, καθώς και το γεγονός ότι η μέση της σεζόν βρίσκεται στα περισσότερα πρωταθλήματα. Όμως, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ανακοινώνουν άλλη μεταφορά, η οποία επίσης εξαρτάται από τη περίπτωση του Μιτρόγλου.

Konstantinos Kostas Mitroglou – Vlad1988 / Shutterstock.com

Καθώς μεταδίδονται τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στη Βαλένθια αναμένεται η αποχώρηση του επιθετικού Μισί Μπατσουαγί σε κάποιο από τους αγγλικούς συλλόγους, όπου έχει ήδη εμφανιστεί για το λονδρέζικο Τσέλσι. Οι πιθανοι σύλλογοι αυτού του γρήγορου επιθετικού από το Βέλγιο, με κονγκολέζικη εθνικότητα, είναι το Κρίσταλ Πάλας και το Γουέστ Χαμ που αναζητούν ενίσχυση για την γραμμή κρούσης σε μερικούς από τους παίκτες που έχουν ήδη παίξει σε Αγγλία και έχουν εμπειρία σε αυτόν τον διαγωνισμό. Έτσι αυτή η τελική μεταφορά ανοίγει την πόρτα για έναν ελληνικό διεθνή που με την εμπειρία του θα έφερνε ασφάλεια στην ομάδα από την Ισπανία. Είναι ενδιαφέρον πως και οι δύο ποδοσφαιριστές παίζουν για Εθνική ομάδα των χώρων τους και αυτό δείχνει πόσο επαγγελματίες είναι. Με τα σπουδαία του παιχνίδια και γκολ που έδειξε στον Ολυμπιακό, ο ελληνικός επιθετικός συνέστησε σε άλλους συλλόγους. Για την ομάδα από τον Πειραιά, σε δύο σεζόν, έπαιξε συνολικά 116 συμμετοχές και σημείωσε συνολικά 57 γκολ. Από τους συλλόγους που ενδιαφέρονταν στη συνέχεια, η ταχύτερη ήταν η Μπενφίκα της Λισαβόνας, που τον απόκτησε και για την οποία έπαιξε 60 παιχνίδια και σημείωσε 36 γκολ. Με αυτά τα αποτελέσματα συστάθηκε στη Μαρσέιγ.

Ο Μιτρόγου έφτασε στο Βελοντρόμ από τη Μπενφίκα το 2017 για ένα σύνολο 15 εκατομμυρίων ευρώ. Για την Ολιμπίκ αυτή τη σεζόν έπαιξε συνολικά 737 λεπτά σε 19 παιχνίδια. Έπαιξε 13 αγώνες στο γαλλικό πρωτάθλημα και σκόραρε 3 γκολ, και επίσης έπαιξε σε ένα αγώνα στο Κύπελλο και σε 5 αγώνες στο Europa League. Δεδομένου ότι η μεταφορά αυτή εξαρτάται από την πώληση του Μισί Μπατσουαγί, του οποίου η μεταφορά στη Αγγλία είναι αρκετά βέβαιη, αναμένεται ότι στις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί και η μεταφορά του Μιτρόγλου στη Βαλένθια. Οι πολλοί σύλλογοι έχουν αναφερθεί ως ο επόμενος προορισμός για τον Μιτρόγλου αυτές τις μέρες, μεταξύ άλλων είναι και η ισπανική Μπέτις, αλλά η Βαλένθια φαίνεται να εξέφρασε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Η Βαλένθια είναι στην 8η θέση στην ισπανική Liga και μεχρί τώρα έχει κερδίσει 22 βαθμούς σε 17 αγώνες που έχει παίξει στο πρωτάθλημα.