Τα 10 υψηλότερα κλαμπ δαπανών στο παράθυρο μεταφοράς του καλοκαιριού

Η Arsenal, η Chelsea, η Manchester United και η PSG είναι μέρος των συλλόγων που έχουν ξοδέψει τα περισσότερα χρήματα αυτό το καλοκαίρι.

Με μόνο μια εβδομάδα να έχει απομείνει από το παράθυρο της καλοκαιρινής μεταφοράς, τα κλαμπ είναι σε μια μεγάλη μάχη για να κάνουν τις υπογραφές της τελευταίας τάφρου. Η επιλογή του σωστού παίκτη είναι κρίσιμη, μια εργασία που δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί ή φθηνό για αυτό το θέμα.

Η απόφαση για τα σωστά αστέρια μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας για τους συλλόγους. Η Arsenal, για παράδειγμα, έχει ξοδέψει ένα τεράστιο ποσό μετρητών, αλλά εξακολουθούν να έχουν χάσει τα πρώτα δύο παιχνίδια της σεζόν.

Σύμφωνα με την Transfermarkt, οι Gunners είναι στην κορυφή της λίστας των πιο δαπανημένων συλλόγων αυτό το καλοκαίρι. Η πλευρά της Mikel Arteta ξόδεψε τους πλησιέστερους αντιπάλους της Manchester City κατά 19,5 εκατομμύρια ευρώ. Έχουν επενδύσει €147 εκατ. σε πέντε υπογραφές — Μπεν Γουάιτ, Μάρτιν Όντεγκαρντ, Άαρον Ράμσντεϊλ, Άλμπερτ Σάμπι Λοκόνγκα και Νούνο Τράβαρες — μέχρι στιγμής.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, Πόλη ακολουθούν στη δεύτερη θέση. Η πλευρά της Pep Guardiola δαπάνησε 117,5 εκατ. ευρώ για τον Jack Grealish και 10 εκατ. ευρώ για τον Kayky, ο οποίος θα παραμείνει στη Fluminense της Βραζιλίας μέχρι τον Ιανουάριο. Ο Σκοτ Κάρσον, από την άλλη, έφτασε με δωρεάν μεταφορά από το Ντέρμπι Κάουντι.

Η υψηλότερη θέση εκτός της Premier League σε αυτή τη λίστα με τις υψηλότερες δαπάνες συλλόγων είναι η AS Roma με €97,8 εκατ. Η Λειψία είναι όγδοη και μπροστά από την Paris Saint-Germain, η οποία δαπάνησε μόλις 76 εκατ. ευρώ παρά τους υψηλόβαθμους νεοσύλλεκτους.