Τα εκπληκτικά σχέδια του Infantino για το Παγκόσμιο Κύπελλο Κατάρ 2022

Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο Gianni Infantino έκανε μια εκπληκτική δήλωση σχετικά με το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ 2022 είναι ακόμα λίγο μακριά, αλλά ο Gianni Infantino έχει ήδη μεγάλα σχέδια για αυτό όταν συμβεί. Όπως είχε αρχικά δημοσιοποιηθεί, ο διαγωνισμός αυτός θα διεξαχθεί μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του ίδιου έτους. Ο αρχικός λόγος για την απόφαση αυτή είναι ότι οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ καλύτερες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του έτους. Με την παγκόσμια πανδημία να πιέζει έναν ολόκληρο χρόνο, είναι πολύ πιθανό ότι ο κόσμος μπορεί να την πάρει υπό έλεγχο μέχρι το τέλος του 2021.

Οι εμβολιασμοί αρχίζουν να παίρνουν ατμό και τα πράγματα σιγά-σιγά θα επανέλθουν στο φυσιολογικό. Αν δεν συμβεί κάποια άλλη τραγωδία από τώρα μέχρι το χειμώνα του 2022, τα πράγματα θα προχωρήσουν όπως είχε προγραμματιστεί. Ο Gianni Infantino περιγράφει ακόμη και πώς οραματίζεται το Παγκόσμιο Κύπελλο μέσα σε κάθε στάδιο, μια δήλωση που εξέπληξε τους πάντες. Ακόμα κι αν δεν έχουμε ιδέα για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις αυτής της πανδημίας στις μαζικές κοινωνικές συγκεντρώσεις. Ο Infantino ήθελε ακόμα να διευκρινίσει τις προθέσεις του να γεμίσει κάθε στάδιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε πλήρη χωρητικότητα.

Τα φιλόδοξα σχέδια του Ινφαντίνο για το Κατάρ 2022.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας που έλαβε η Sky Sports, ο Infantino δήλωσε: «Τον επόμενο χρόνο στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 στο Κατάρ από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου, θα έχουμε πλήρη στάδια. Πρέπει να τους έχουμε, ο Κόβιντ θα ηττηθεί μέχρι τότε και όλοι θα έχουν μάθει να ζουν με αυτό. Αν σε δύο χρόνια από τώρα, δεν είμαστε ακόμα εκεί. Νομίζω ότι θα έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Είμαι πολύ, πολύ σίγουρος (αυτό) θα είναι απίστευτο, θα έχει την ίδια μαγεία, ενώνοντας τον κόσμο. Θα επιστρέψουμε εκεί που πρέπει να είμαστε. Σίγουρα δεν θα αναλάβουμε κανένα κίνδυνο για την υγεία οποιουδήποτε όταν παίζουμε ποδόσφαιρο. Θα δούμε πού μπορούμε να παίξουμε, υπό ποιες συνθήκες. Θα το κάνουμε ακολουθώντας ένα σαφές πρωτόκολλο υγείας».