Τα αστέρια της Νιγηρίας πλησιάζουν τα 30 εκατ. ευρώ στην κίνηση Μπορούσια Ντόρτμουντ

Οι Μαύροι και οι Κίτρινοι σαρώνουν την αγορά για να προσθέσουν έναν νέο φόργουορντ στις τάξεις τους.

Ο Ουμάρ Σαντίκ αναδείχθηκε ως μια σοβαρή επιλογή για την αντικατάσταση του Σεμπαστιάν Χάλερ στην Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Μετά τη διάγνωση του καρκίνου της Ακτής Ελεφαντοστού, το Ντόρτμουντ ξεκίνησε τις προσπάθειές του να υπογράψει νέο επιθετικό πριν από τη νέα σεζόν.

Σύμφωνα με τον Futbol Fantasy, ο Sadiq έφυγε από το σπίτι του στο El Toyo και περιμένει την άδεια εργασίας των Γερμανών.

Ο Νιγηριανός επιθετικός σκόραρε 18 γκολ και παρείχε 12 ασίστ στις 36 εμφανίσεις του στην Αλμερία την περασμένη σεζόν.

Ο Ντόρτμουντ ήταν πρόθυμος να υπογράψει το πρώην αστέρι της AS Roma το 2016. Ωστόσο, η κίνηση απέτυχε λόγω των διαφορετικών αποτιμήσεων του παίκτη των δύο συλλόγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Μαύροι και οι Κίτρινοι προσπάθησαν να υπογράψουν τον Σαντίκ με 25 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, η Αλμερία κατάφερε να προσθέσει 5 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον μετά από περαιτέρω διαπραγματεύσεις νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ο Σαντίκ, ο οποίος διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην προαγωγή της Αλμερίας στη La Liga αυτή τη σεζόν, σύμφωνα με πληροφορίες θα ολοκληρώσει την κίνησή του στο Ντόρτμουντ τις προσεχείς ημέρες.

Την Τετάρτη, ο διευθύνων σύμβουλος της Μπορούσια Ντόρτμουντ Χανς-Γιόακιμ Βάτσκε επιβεβαίωσε ότι η πλευρά του θα υπογράψει αντικαταστάτη του Χάλερ.

«Είπαμε ότι όσο δεν έχουμε σαφή διάγνωση, πρέπει πρώτα να κρατήσουμε την μπάλα επίπεδη. Αυτό είναι επίσης θέμα σεβασμού για το αγόρι», είπε στο Sportschau.

«Αλλά το έχουμε τώρα και φυσικά, είναι σαφές τότε ότι ο χρόνος διακοπής θα είναι σχετικά μεγάλος.

«Τώρα που τα ρίχνει όλα στους ώμους του Youssoufa Moukoko, είναι 17 χρονών, αυτό μπορεί να είναι λίγο υπερβολικό. Θα κάνουμε κάτι ξανά όσον αφορά το προσωπικό. Στην ιδανική περίπτωση, κάτι πρέπει να συμβεί μέσα στις επόμενες οκτώ με δέκα ημέρες».