Σύλλογος Σαουδικής Αραβίας απολαμβάνει κυβερνητική υποστήριξη στην καταδίωξη του Κριστιάνο Ρονάλντο

Η πορτογαλική διεθνής εταιρεία είναι διαθέσιμη ως ελεύθερος πράκτορας μετά τη λήξη της σύμβασής του με την Man Utd.

Ο υπουργός Αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας Πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Τούρκι Αλ-Φαϊζάλ υποστηρίζει την ιδέα να φέρει τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο εθνικό πρωτάθλημα της χώρας.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε ότι κατήγγειλε τη σύμβαση του Ρονάλντο για αμοιβαία συναίνεση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Έχοντας αφήσει το Old Trafford για δεύτερη φορά στην καριέρα του, ο Ρονάλντο είναι ελεύθερος να συμμετάσχει σε μια νέα ομάδα μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Εκτός από το ενδιαφέρον μερικών ομάδων της Premier League και της Major League Soccer (MLS), μια ανώνυμη ομάδα της Σαουδικής Αραβίας βρίσκεται επίσης στον αγώνα για να υπογράψει το CR7.

Μιλώντας στο BBC, ο υπουργός Αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την πιθανή μεταφορά.

«Όλα είναι δυνατά», είπε. «Θα ήθελα πολύ να δω τον Ρονάλντο να παίζει στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας.

«Θα ωφελήσει το πρωτάθλημα, το αθλητικό οικοσύστημα στη Σαουδική Αραβία, και θα εμπνεύσει τη νεολαία για το μέλλον. Είναι πρότυπο για πολλά παιδιά και έχει μεγάλη βάση θαυμαστών».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Είναι το πρωτάθλημα με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στη Σαουδική Αραβία και την περιοχή, και έχετε πολλούς οπαδούς της Premier League.

«Από τον ιδιωτικό τομέα, δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους τους. Αλλά υπάρχει πολύ ενδιαφέρον και όρεξη και πολύ πάθος για το ποδόσφαιρο.

«Σίγουρα θα την υποστηρίξουμε εάν υπάρξει οποιοσδήποτε ιδιωτικός τομέας [της Σαουδικής Αραβίας], καθώς γνωρίζουμε ότι αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στον αθλητισμό εντός του βασιλείου. Αν υπάρχει επενδυτής πρόθυμος να το κάνει και οι αριθμοί αθροίζουν, γιατί όχι;»