Σπάζοντας: Wayne Rooney κατεβαίνει ως αφεντικό της Ντέρμπι Κάουντι

Ο Άγγλος μάνατζερ αποχωρεί από τους Ραμς εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με την ιδιοκτησία του συλλόγου.

Ο Γουέιν Ρούνεϊ ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί από διευθυντής της Ντέρμπι Κάουντι.

Μετά την αποχώρησή του από τη θέση του ως παίκτης, ο Ρούνεϊ ανέλαβε την ευθύνη στην Derby County εν μέσω των αγώνων τους για να παραμείνουν στο Πρωτάθλημα.

Η Αγγλική FA παρέδωσε στο σύλλογο μια έκπτωση 21 πόντων για παραβίαση των λογιστικών κανόνων της EFL, καθιστώντας δυσκολότερο για αυτούς να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Οι Ραμς τελείωσαν τη σεζόν με 34 πόντους, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να τους κρατήσει στο πρωτάθλημα. Με την αβεβαιότητα σχετικά με την ιδιοκτησία του συλλόγου να εντείνεται τις τελευταίες ημέρες, ο Ρούνεϊ αποφάσισε να παραιτηθεί από τη δουλειά του.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα του συλλόγου, ο θρύλος της Manchester United είπε: «Σήμερα συναντήθηκα με τους διαχειριστές για να τους ενημερώσω για την απόφασή μου ότι ήρθε η ώρα να φύγω από τον σύλλογο.

«Για να είμαστε δίκαιοι μαζί τους, προσπάθησαν τρομερά σκληρά να αλλάξουν την απόφασή μου, αλλά το είχα πάρει απόφαση.

«Ο χρόνος μου στο κλαμπ ήταν ένα τρενάκι συναισθημάτων, τόσο υψηλών όσο και χαμηλότερων, αλλά πρέπει να πω ότι απόλαυσα την πρόκληση.

«Προσωπικά, πιστεύω ότι τώρα ο σύλλογος πρέπει να ηγηθεί από κάποιον με φρέσκια ενέργεια και να μην επηρεαστεί από τα γεγονότα που έχουν συμβεί τους τελευταίους δεκαοκτώ μήνες.

«Θα θυμάμαι τον καιρό μου στο Ντέρμπι με μεγάλη περηφάνια και στοργή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό μου, τους παίκτες και φυσικά τους οπαδούς για την απίστευτη υποστήριξή τους, δεν θα σας ξεχάσω ποτέ και ελπίζω να σας ξαναδώ όλους στο εγγύς μέλλον και σε πιο ευτυχισμένες στιγμές.

«Τέλος, γνωρίζω ότι ο σύλλογος εξακολουθεί να έχει ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να αναλάβουν τη λειτουργία του συλλόγου. Για αυτούς το λέω αυτό, η Ντέρμπι Κάουντι είναι μια μεγάλη ομάδα με μεγάλη ιστορία και σπουδαίους οπαδούς. Σας εύχομαι ό, τι καλύτερο και καλή επιτυχία για το μέλλον.»

Ο τοπικός επιχειρηματίας David Clowes βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην pole position για να αναλάβει το σύλλογο πριν από την επόμενη σεζόν. Το Derby θα ξεκινήσει την εκστρατεία του 2022-22 League One με έναν αγώνα εναντίον της Oxford United στις 30 Ιουλίου.