Σετ Στέρλινγκ για έξοδο Μαν Σίτυ; Η Guardiola απαντά στις συνομιλίες μεταφοράς

Απογοήτευσε λόγω έλλειψης λεπτών, η διεθνής Αγγλία άνοιξε πρόσφατα την πόρτα ανοιχτή για πιθανή αναχώρηση από την Etihad.

Ο Pep Guardiola προέτρεψε τον Raheem Sterling να μείνει και να αγωνιστεί για τη θέση του στο Manchester City αφού έμαθε για τη δυσαρέσκεια του παίκτη για την έλλειψη επαρκούς χρόνου παιχνιδιού.

Ο Sterling ήταν αναπόσπαστο μέρος της ομάδας του Manchester City από την άφιξή του το 2015, βοηθώντας τον σύλλογο σε τρεις τίτλους της Premier League.

Ωστόσο, βρήκε τον εαυτό του να πέφτει από την εύνοια αυτή τη σεζόν. Ο 26-year-old έχει κάνει μόνο δύο ξεκινά πρωταθλήματος μέχρι στιγμής το 2021-22, με το ρεκόρ του συλλόγου υπογραφή Jack Grealish προτιμάται από αυτόν στην αριστερή πτέρυγα.

Ο πρώην Λίβερπουλ διακήρυξε πρόσφατα ότι θα είναι «ανοιχτός» να φύγει από το Man City για να πάρει περισσότερα λεπτά αλλού.

Όταν ρωτήθηκε για τη δήλωση του Sterling, η Guardiola απάντησε (μέσω Γκολ): «Δεν το ήξερα. Δεν πίστευα ότι το κλαμπ ήξερε.

«Ο Raheem είναι ο παίκτης μας, ελπίζουμε ότι θα είναι ένας εξαιρετικά σημαντικός παίκτης για εμάς. Δεν ξέρω αν θέλει να παίξει περισσότερο.

«Ο Riyad [Mahrez] δεν παίζει και δεν παραπονιέται, Joao [Cancelo] πάρα πολύ. Δεν μπορώ να τους διαβεβαιώσω, δεν μπορώ να διαβεβαιώσω πόσα λεπτά παίζει ο καθένας. Πάντα πρέπει να μιλάνε στο γήπεδο. Όχι ο Ραχίμ, όλοι τους. Ξέρουν ότι θα παίξουν λεπτά, όλοι τους είναι μπλεγμένοι.

«Αυτό που θέλω από τον Raheem και όλους είναι ότι πρέπει να είναι ικανοποιημένοι για να είναι εδώ και να είναι ευχαριστημένοι που βρίσκονται εδώ. Αν δεν είναι έτσι, πρέπει να πάρει την καλύτερη απόφαση για την οικογένειά του. Ήμουν παίκτης, καταλαβαίνω απόλυτα, ήθελα να παίξω.

«Όλοι τους θέλουν να παίξουν κάθε παιχνίδι, αλλά δεν μπορώ να τους διαβεβαιώσω. Πρέπει να βελτιώσουν κάθε προπόνηση και να είναι εκεί στο γήπεδο».