Σερίφης Tiraspol διευθυντής ενώνει τον στρατό της Ουκρανίας μόλις μήνες μετά την ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης

Ο μάνατζερ της μολδαβικής ποδοσφαιρικής ομάδας Σερίφη Τιρασπόλ Γιούρι Βερνιντάμπ εντάχθηκε στον στρατό της Ουκρανίας μήνες μετά τον ξυλοδαρμό της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο μάνατζερ της μολδαβικής ποδοσφαιρικής ομάδας Σερίφη Τιρασπόλ Γιούρι Βερνιντάμπ εντάχθηκε στον εδαφικό στρατό της Ουκρανίας μόλις πέντε μήνες μετά τον ξυλοδαρμό της Ρεάλ Μαδρίτης στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Vernydub επέστρεψε στην πατρίδα του την Ουκρανία για να συνδεθεί με τους συμπατριώτες του καθώς μάχονται την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο 56χρονος ήταν υπεύθυνος για τον Σερίφη όταν νίκησε τη Μαδρίτη 2-1 στο Champions League στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, με τον Sebastien Thill να σκοράρει έναν κεραυνό νικητή της τελευταίας στιγμής.

Ο σερίφης τερμάτισε τρίτος στο τραπέζι και έπεσε στο Europa League, όπου τελικά χτυπήθηκαν από Μπράγκα με τις ποινές.

Μετά την εξάλειψή τους, ο Vernydub επέστρεψε στη χώρα του για να πολεμήσει στην πρώτη γραμμή μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο αρχηγός του συλλόγου, Gustavo Dulanto αντέδρασε στον Vernydub να πάρει τα όπλα, γράφοντας: «Είθε ο Θεός να προστατεύσει τον Γιούρι μου, ο οποίος έχει πάει στην Ουκρανία».

Μιλώντας την περασμένη εβδομάδα, Vernydub είπε: «Έχω μια γυναίκα, δύο παιδιά, δύο εγγόνια, αδέλφια, τους εύχομαι υγεία και ότι αυτός ο πόλεμος δεν τους αγγίζει.

«Όταν φτάσω στη Μολδαβία, θα ζητήσω να πάω στην οικογένειά μου, αν χρειάζονται τη βοήθειά μου θα είμαι πάντα εκεί».

Πρόσθεσε: «Θέλω να αφήσω λίγα λόγια υποστήριξης για τον λαό στην Ουκρανία, ο οποίος υπέστη επίθεση από τη Ρωσία. Είμαι περήφανος για τους ανθρώπους που υπερασπίζονται τη χώρα».