Σενεγάλη: Ο Koulibaly λυπάται για την απόρριψη της ανάκλησης

Ο αμυντικός της Νάπολι ανοίγει την ευκαιρία του να παίξει για το Bleus.

Ο Kalidou Koulibaly παραδέχτηκε τη λύπη του για την ένταξή του στη Σενεγάλη, αντί να δεχτεί μια κλήση από τη Γαλλία.

Ο αρχηγός της Σενεγάλης έπαιξε το ντεμπούτο του στα Λιοντάρια της Τεράνγκα όταν ήταν 24 ετών. Ωστόσο, τώρα έχει αποκαλύψει ότι ο Bleus τον είχε ήδη καλέσει πριν από αυτό.

«Αυτοί που διστάζουν; Έβαλα τον εαυτό μου στο κουτί γιατί είμαι κι εγώ μέρος του. Ήρθα αργά, μπήκα στην εθνική ομάδα της Σενεγάλης σε ηλικία 24 ετών, όταν με είχαν ήδη ρωτήσει ένα ή δύο χρόνια πριν», δήλωσε ο Koulibaly στον Onze Mondial (μέσω του Foot Mercato).

Ο Koulibaly εντάχθηκε στην ομάδα Κ20 της Γαλλίας το 2011, παίζοντας έξι παιχνίδια στο Παγκόσμιο Κύπελλο U20 της FIFA στην Κολομβία. Ωστόσο, το 2015, αποφάσισε να ενταχθεί στη Σενεγάλη για την έναρξη της ανώτερης διεθνούς καριέρας του.

Το αστέρι Napoli πρόσθεσε: «Είναι αλήθεια ότι είναι μια αντανάκλαση για να έχουν. Όλοι θέλουν να παίξουν για τις γαλλικές εθνικές επιλογές. Αλλά μετά, όταν συνειδητοποιήσεις ότι σπατάλησες το χρόνο σου, δαγκώνεις τα δάχτυλά σου.

«Προσωπικά, πραγματικά δάγκωσα τα δάχτυλά μου. Ήξερα ότι η Σενεγάλη μπορούσε να μου δώσει την ευκαιρία να παίξω διεθνώς, και παρόλα αυτά, περίμενα δύο χρόνια. Και δύο χρόνια, είναι περίπου τριάντα παιχνίδια. Δεν ήμουν σε θέση να παίξω σε 30 παιχνίδια με την εθνική μου ομάδα και ακόμα σήμερα δαγκώνω τα δάχτυλά μου».

Ο Koulibaly ήταν αρχηγός της Σενεγάλης στο πρώτο τρόπαιο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής νωρίτερα αυτό το έτος. Ο πρώην αμυντικός Genk θα παίξει επίσης για τους Lions στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο Κατάρ.