Σενεγάλη έδωσε μεγάλη χτύπημα Sadio Mane μπροστά από το ανοιχτήρι του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Οι Αφρικανοί πρωταθλητές θα πρέπει να παίξουν χωρίς τον Mane στα πρώτα τους παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σενεγάλη ποδοσφαιρική ομοσπονδία επιβεβαίωσε Sadio Mane δεν θα είναι σε θέση να ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Σενεγάλη.

Ο Mane υπέστη πρόωρο τραυματισμό στη νίκη της Μπάγερν Μονάχου επί της Βέρντερ Βρέμης στις 8 Νοεμβρίου. Οι αρχικές σαρώσεις έδειξαν ότι ο Mane μπορεί να έχει την ευκαιρία να επιστρέψει εγκαίρως για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η Σενεγάλη, ωστόσο, συμπεριέλαβε την επιλαχούσα Ballon d’Or στην ομάδα της για το τουρνουά. Αλλά οι πιθανότητές του να παίξει είναι ελάχιστες μπροστά από το άνοιγμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου των Black Star εναντίον της Ολλανδίας.

«Θα πρέπει να βασιστούμε στο να παίξουμε τα πρώτα παιχνίδια χωρίς τον Sadio και να κερδίσουμε χωρίς τον Sadio γιατί έχουμε 25 παίκτες εκτός από τον Sadio», δήλωσε ο Abdoulaye Sow, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Σενεγάλης.

«Κανείς δεν θα το ήθελε, αλλά αυτό συνέβη σε μας.»

Ο Mane πιθανότατα θα χάσει και το δεύτερο ματς της Σενεγάλης με το Κατάρ. Ένας κρίσιμος αγώνας εναντίον του Εκουαδόρ στον τελικό γύρο πιθανότατα θα οδηγήσει τον Mane να επιστρέφει στη δράση για την εθνική ομάδα.

Η απουσία του αστέρα της Μπάγερν θα είναι ένα σημαντικό πλήγμα για τις ελπίδες της Σενεγάλης να προκριθεί στον γύρο νοκ-άουτ.

Οι Bulaye Dia και Nicolas Jackson μπορεί να έχουν την ευκαιρία να παίξουν στη θέση του Mane, ενώ ο Ισμαΐλα Σαρρ μπορεί να αλλάξει τη θέση του για να παίξει ως αριστερός εξτρέμ.