«Σας υποστηρίζουμε Mouttar!» — Βαλένθια πίσω Diakhaby μετά από φυλετική κατάχρηση

Η ομάδα της Βαλένθια υποστήριξε πλήρως τον αμυντικό αφού έμεινε εμφανώς αναστατωμένος από έναν καυγά με τον παίκτη του Καντίζ Cala.

Η Βαλένθια βγήκε από το γήπεδο κατά τη διάρκεια του αγώνα La Liga της Κυριακής εναντίον του Κάντιθ, αφού ο Mouttar Diakhaby ισχυρίστηκε ότι ο Juan Cala τον κακοποίησε φυλετικά.

Το περιστατικό συνέβη κατά το πρώτο ημίχρονο όταν ο Diakhaby αντέδρασε μανιωδώς σε μια φιλονικία με τον υπερασπιστή του Cadiz Cala. Ο αγώνας σταμάτησε, όπως υποστήριξαν οι δύο άνδρες. Ο διαιτητής προσπάθησε να διαλύσει τη διαμάχη πριν εμπλακούν οι άλλοι παίκτες.

Αρκετοί παίκτες της Βαλένθια, ωστόσο, αντιμετώπισαν τον Cala αργότερα προτού ολόκληρη η ομάδα εγκαταλείψει το γήπεδο για να στηρίξει τον συμπαίκτη τους.

Ο σύλλογος αργότερα υποστήριξε τον Diakhaby στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσιεύοντας: «Σας ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΟΥΚΤΑΡ».

Μετά από περίπου 15 λεπτά, και κάποια επιμονή από το Diakhaby, η Βαλένθια επέστρεψε στο γήπεδο για να ολοκληρώσει τον αγώνα. Το έκαναν, ωστόσο, χωρίς τον Diakhaby, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Hugo Guillamon ενώ το Cala παρέμεινε.

«Ο Diakhaby μας είπε ότι τον έχουν προσβάλει και, από τη Βαλένθια, το καταδικάζουμε αυτό», δήλωσε ο Jose Gaya, όπως αναφέρθηκε αργότερα στο Goal.

«Αφήσαμε το πεδίο γι’ αυτό, αλλά μας είπαν ότι έπρεπε να φύγουμε από το καμαρίνι γιατί αν δεν το κάναμε, θα μπορούσαν να πάρουν τρεις πόντους και ίσως περισσότερους από εμάς.

«Ο Diakhaby μας είπε να επιστρέψουμε στο πεδίο και γι’ αυτό βγήκαμε έξω. Ήθελε να βγούμε έξω. Χωρίς την άδειά του, δεν θα το είχαμε κάνει. »

Η Gaya πρόσθεσε: «Δεν ήταν έτοιμος να βγει έξω. Βυθίστηκε. Είναι μια πολύ άσχημη προσβολή, δεν πρόκειται να το πω. Ο Cala ήταν ο τελευταίος που βγήκε στο γήπεδο και δεν του μίλησε.»

Ο Καντίζ κέρδισε τελικά τον αγώνα με 2-1 όταν ο Μάρκος Μάουρο χτύπησε νικητή 88 λεπτών για να μετακινηθεί σε ένα μόνο σημείο της 12ης πλευράς Βαλένθια στην κατάταξη του πρωταθλήματος στην 13η θέση.