Σάντος εξηγεί γιατί έπεσε Ρονάλντο για την Πορτογαλία

Ο Πορτογάλος αρχηγός υποβιβάστηκε στον πάγκο για το Παγκόσμιο Κύπελλο 6-1 την Τρίτη πάνω από την Ελβετία.

Ο προπονητής της Πορτογαλίας Φερνάντο Σάντος δήλωσε ότι έριξε τον Κριστιάνο Ρονάλντο για λόγους τακτικής στην ισοπαλία του τελευταίου 16 Παγκοσμίου Κυπέλλου εναντίον της Ελβετίας.

Ο αντικαταστάτης του Ρονάλντο, Γκονκάλο Ράμος, έκλεψε την παράσταση στη θέση του, σκοράροντας ένα μεγαλειώδες χατ-τρικ για να οδηγήσει την Πορτογαλία σε νίκη του Παγκοσμίου Κυπέλλου 6-1. Ο Πέπε, ο Ραφαέλ Γκερέιρο και ο αντικαταστάτης Ραφαέλ Λάο ήταν επίσης στο στόχο.

Ο Ρονάλντο, ο οποίος απέτυχε τελευταία να ξεκινήσει για την Πορτογαλία σε ένα μεγάλο τουρνουά το 2008, βγήκε από τον πάγκο στα τελικά 17 λεπτά του αγώνα.

«Ο Andre [Silva] που είναι ένας σπουδαίος παίκτης που παίζει πιο προχωρημένος, ο Cristiano είναι πιο σταθερός, παραμένει σε μια πιο αποφασισμένη περιοχή προς το κουτί», δήλωσε ο Σάντος για την απόφασή του να βάλει στον πάγκο τον Πορτογάλο καπετάνιο στο Lusail.

«Το Goncalo έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά. Είναι πολύ δυναμικός και οι παρατηρήσεις που έκανα και αυτό είναι που μας έδειξε τελικά.

«Δεν είναι κάτι νέο, έχει ήδη έρθει σε δύο αγώνες, αλλά θα έλεγα ότι καθώς ο Andre έπαιξε και σε προηγούμενο αγώνα, έχω τρεις παίκτες που εμπιστεύομαι απόλυτα. Για κάθε αγώνα, θα χρησιμοποιήσω όποιον παίκτη κρίνω [κατάλληλο] για τη στρατηγική μου. Όλοι οι παίκτες στον πάγκο μπορούν να χρησιμοποιηθούν [ακόμα και εναντίον του Μαρόκου [ακόμη και] αν δεν είναι στην αρχική XI».

Θα επιστρέψει ο Ρονάλντο στο line-up εναντίον του Μαρόκου;

Στη συνέχεια για την Πορτογαλία είναι η ισοπαλία των προημιτελικών με το Μαρόκο, ο οποίος νίκησε την Ισπανία στα πέναλτι στα τελευταία 16. Αν ο Ρονάλντο ξεκινήσει είναι κάτι που ο Σάντος αρνείται να αποκαλύψει.

«Αυτό εξακολουθεί να είναι κάτι που πρέπει να καθοριστεί», είπε ο προπονητής για τον συνεχιζόμενο ρόλο του Ρονάλντο στην ομάδα.

«Έχω μια πολύ στενή σχέση μαζί του, πάντα είχα. Τον ξέρω από τότε που ήταν 19 στο Sporting και στη συνέχεια άρχισε να αναπτύσσεται στην εθνική ομάδα όταν έφτασα το 2014.

«Ο Ρονάλντο κι εγώ ποτέ δεν παρερμηνεύουμε την ανθρώπινη και προσωπική πλευρά με αυτή του μάνατζερ και του παίκτη. Πάντα θα θεωρώ ότι είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για να έχει στην ομάδα.

«Αυτό το [πειθαρχικό ζήτημα] είναι κάτι που έχει τελειώσει και επιλυθεί, είναι επίσης σημαντικό να εξετάσουμε το παράδειγμα της ιστορίας αυτού του παίκτη. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και επομένως το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ενωθούμε συλλογικά».